jennifer

Forum Replies Created

Viewing 12 posts - 1 through 12 (of 12 total)
 • Author
  Posts
 • in reply to: Midsommar middag på fredag- Häng på! #18674
  jennifer
  Member

  Nu finns det bara en plats kvar till middagen!

  /Jennifer

  in reply to: Vänner att hänga med i London! #18675
  jennifer
  Member

  Hejsan!

  Nya vänner är alltid välkommet. Jag ses gärna för allt det där du nämnde och lite till!

  Jag är 24 år,är här och jobbar, har bott i London i strax ett år. Är spontan, har lätt till skratt, gillar att hitta på allt mellan himmel och jord!

  Hör av dig om du vill ses! =)
  [email protected]

  in reply to: Midsommar middag på fredag- Häng på! #18673
  jennifer
  Member

  Först till kvarn! =)

  /Jennifer

  in reply to: Umgås?! :) #18672
  jennifer
  Member

  Hej hej!

  Jag ses också mer än gärna!

  Är 24 år, från Stockholm, har bott i London i strax ett år och jobbat, men de flesta av mina svenska vänner är nu på annat håll så jag välkomnar nya vänner. =)

  Mig kan ni gärna höra av er till på [email protected] om ni vill ses för en fika, lite shopping, kanske ses inför midsommar på Hyde Park och ha Picnic? =)

  Ska bli kul att ses!

  in reply to: Hur mycket i hyra kan man räkna med? #18668
  jennifer
  Member

  Hejsan!

  Jag har bott runt om i London i strax ett år och har lite tips och råd till er.

  Ni måste ställa in er på att det är mycket dyrare att bo i London än vad det är i Sverige. Ett enkelrum (en säng) kan kosta uppskattningsvis 250-450 pund i månaden. Det dubbelrum som jag hyr (ca 20-24 kvm)kostar 670 pund i månaden. Jag bodde tidigare i en egen lägenhet (ett sovrum + vardagsrum + kök + badrum) och då kostade det sammanlangt 1200 pund i månaden, då bodde jag i östra London.

  Allt beror på hur pass centralt ni vill bo. Ju bättre läge, desto mer kostar det. Och då får ni vara beredda på att normal engelsk standard är lägre än normal svensk standard. Så man får betala lite extra om man vill ha svensk standard på boendet. Exempelvis är östra London billigare än Västra London. Jag bor nu i zon 2 och betalar som sagt 670 pund i månaden. Titta gärna på Londons tunnelbanekarta för att få en uppfattning om indelningen av zoner (http://www.tfl.gov.uk/gettingaround/14091.aspx).

  Sedan måste man betala en deposit innan man flyttar in – som man får tillbaka när man flyttar ut (förutsatt att inget gått sönder). Och den har i alla mina fall nått upp till en månads hyra. Exempel: Kostar ett boende ca 1000 pund i månaden så måste ni därför betala 2000 pund första gången för att täcka upp för depositen. Så se till att ni har en rejäl buffert så att ni klarar av kostnader som ni först inte trodde skulle komma.

  Hoppas jag kunde vara till någon hjälp.

  Hälsningar
  Jennifer

  in reply to: Nya bekantskaper! #18667
  jennifer
  Member

  Hej!

  Jag har bott och arbetat i London i strax ett år och hjälper gärna till med tips och råd. =) Skulle vara riktigt kul med nya vänner och jag ses gärna över en fika, lite shopping, musikal/bio, festligheter inför OS eller vad som nu kan tänkas vara kul i allmänhet!

  Hör gärna av er!
  [email protected] eller svara här =)

  Hoppas vi hörs snart!

  /Jennifer

  in reply to: Ny i London – vilsen i London #17755
  jennifer
  Member

  Hej alla glada!

  Jag är 23 år och flyttade till London för några veckor sedan med min sambo. Jag skulle gärna träffa någon/några att umgås med (lets face it, det är inte rättvist att dra med honom varje gång jag vill shoppa, hehe). Därför hoppas jag att någon här kanske vill hitta på något? Kanske ta en fika? Titta i affärer och gå på marknader? Eller kanske bara promenera och prata om allt och inget!

  Min mail är [email protected]

  Kram
  Jennifer

  in reply to: Shopping/Fika kompis #17754
  jennifer
  Member

  Hej! Jag har nyligen flyttat till London med min sambo för att söka jobb och skulle tycka att det vore kul att shoppa och fika med någon trevlig person (eftersom min pojkvän inte alla gånger vill titta i samma affärer som mig, hehe). Plus att det vore kul med lite nya vänner. 🙂

  Hör gärna av dig om du vill veta mer om mig, eller om man kanske skulle prata lite via mail?

  Kort info om mig:
  * 23 år
  * Från Stockholm
  * Allmänt glad och är öppen för nya äventyr!

  Hälsningar
  Jennifer

  in reply to: Söndagsbrunch 21:a augusti #17695
  jennifer
  Member

  Jag och min sambo flyttade nyligen till London, och vi dyker gärna upp på brunch nu på söndag. 🙂 Vi har ännu inte träffat på några andra svenskar, så det vore trevligt! Har ni bestämt något ställe att träffas på?

  in reply to: Var hänger ni, svennar? :) #17694
  jennifer
  Member

  Den frågan ställer jag mig också. Jag har nyligen flyttat till London och funderar över var svenskar gärna håller hus. Det är klart att det är roligt att umgås med engelsmän, men ibland kan det vara bra att få prata med lite svenskar för att få råd och tips eller bara ha trevligt.

  in reply to: Var hänger ni, svennar? :) #17693
  jennifer
  Member

  Den frågan ställer jag mig också. Jag har nyligen flyttat till London och funderar över var svenskar gärna håller hus. Det är klart att det är roligt att umgås med engelsmän, men ibland kan det vara bra att få prata med lite svenskar för att få råd och tips eller bara ha trevligt.

  in reply to: Sporta i london? #17648
  jennifer
  Member
  Quote:
  Quote from hannanordin on July 25, 2011, 10:23
  Jag har tänkt börja ta lektioner i tennis, lust att hänga på? 🙂

  Hej,
  Tennis låter kul, jag har bara spelat några gånger och skulle behöva lite lektioner! Har du själv hittat information om var man kan spela? Jag följer gärna med. 🙂 ..frågan är om man ska köpa ett eget racket eller om man kan låna på plats…?

  Jag flyttade till London nyligen och har själv gått runt och funderat på olika sätt att aktivera sig på annat än med jobb.

Viewing 12 posts - 1 through 12 (of 12 total)