maria68

Forum Replies Created

Viewing 6 posts - 1 through 6 (of 6 total)
 • Author
  Posts
 • in reply to: Söker lägenhet över jul-nyår #20808
  maria68
  Participant

  söker fortfarande efter boende jul-nyår. De exakta datumena är 22.12-2.1

  in reply to: Ansöka om lån via SLC #20472
  maria68
  Participant

  Förr i tiden när jag ansökte om jobb, studier osv och det skulle kopieras dokument så skulle man bara ha nån att skriva sitt namn/datum på alla kopior för att intyga kopians riktighet. Kan tänka det handlar om nåt liknande. Jag brukade ha nån av mina föräldrar eller nån bekant att skriva under. Hoppas detta hjälper dig om jag nu inte är ute och cyklar..

  in reply to: Mamsen kommer i påsk, hjälp! #20458
  maria68
  Participant

  Ta det bara lugnt så fixar det sig, ska du se…vad jag minns av min vistelse i London för en tid sedan, så är alltid parkerna ett andningshål, de är så pass stora att där sällan är fullt.
  Mest folk är det ju alltid på alla turistställen under förmiddagen-eftermiddagen, kanske kvällar eller tidigare morgnar vore att satsa på. Kanske göra nåt lite utanför centrala London, och åka in dit på kvällar istället…jag vet inte. London är fullt med turister året runt, har jag lärt mig, man får bara anpassa sig till det, tyvärr. Har de besökt London tidigare och kanske sett lite av turistfällorna? I så fall kan ni ju skippa de allra värsta och göra nåt annat. Jag brukar tycka om att åka buss, det finns busslinjer, kommer inte på vilka nummer, som tar en förbi många sevärdheter och man får i lugn och ro sitta och insupa London genom bussfönstret.

  Lycka till!

  in reply to: Löner, liv, jobb, bostad #20405
  maria68
  Participant

  De sista åren jag bodde i London jobbade jag för olika bemanningsföretag, heter det så, alltså typ Manpower och såna som hyr ut personal till kontor osv. Det finns också företag som är specialiserade på språkkunnig personal. Jag tyckte att timlönen var bra, dock fick man inget för sjukdagar och semester, men jag trivdes på de jobb jag fick via dem. Ibland kunde jag jobba i en reception nånstans några dar eller i en telefonväxel flera månader.

  in reply to: få tillbaka skatt från london? #20404
  maria68
  Participant

  Nu är det snart 20 år sen jag flyttade hem. Men minns att jag fick tillbaka lite skatt. Det är väl bäst att kontakta Inland revenue, visst heter det så fortfarande och fråga hur man går tillväga. Men det lönade sig.

  in reply to: Finns det jobb för 50 åringar? #20403
  maria68
  Participant

  Jag har tidigare bott i London, i 30-årsåldern, nu är jag närmare 50 jag också. Det som gjorde att jag flyttade tillbaka hem var den stress jag upplevde med livet i London, men det där är ju förstås upp till var och en, beroende på vad man jobbar med, var man bor i London osv. Jag tror nog att man kan hitta jobb i London oberoende vilken ålder man befinner sig i. Jag uppfattade det som då, för snart 20 år sen, att det var enkelt att hitta ett jobb men svårt att hitta ett som jag trivdes med. Jag jobbade de sista åren som uthyrningsarbetskraft åt olika agenter, jag skickades ut till diverse kontor där jag jobbade i reception, telefonväxel osv. Det trivdes jag med ganska bra, lönen var också ok. Men jag hade mer sällan nån nytta av att jag kan tre språk flytande, svenska, finska, engelska. Hade jag kunnat bra tyska, spanska, franska eller ryska så hade arbetsmarknaden varit lättare för mig, det var de språken som gällde då. Vet inte hur det är idag dock. Men jag är väldigt tacksam över min tid i London, skulle gärna bo där idag, på nåt lugnt ställe om jag hade möjligheten att t.ex jobba hemifrån. Jag hittade mitt första jobb i London via resekataloger, jag tog kontakt med de hotell som fanns i London och som användes av skandinaviska reseföretag. Fick napp på ett där jag jobbade i reception ca ett halvår innan jag sen fortsatte vidare. Lycka till!

Viewing 6 posts - 1 through 6 (of 6 total)