Mitt London: Fotbollspelaren Filippa Wallén

May 27, 2020 by

Share Button

Mitt London_Filippa

Namn: Filippa Wallén
Yrke: Professionell fotbollsspelare för West Ham United
Tid i London: Jag flyttade till London den 30/12 2019, minns det så väl!
Bor: Östra London, Essex! Eller mer exakt, Romford.
Instagram: @filippawallen

 

Text: Julia Hoffman Bilder: Filippa Wallen/West Ham United FC

 

 

 

Berätta, varför befinner du dig i London? 

Jo, anledningen till det är att jag fått äran att representera London-laget West Ham Uniteds damlag i Engelska högstaligan, Women Super Leauge. Trots min unga tjugo år och korta fotbollskarriär på seniornivå kändes det självklart att ta mitt pick och pack när fotbollsklubben erbjöd mig detta proffskontrakt. Jag vågar även påstå att jag är person som stortrivs i storstads-atmosfär, så att ta steget ut ur ”comfortzonen” föll sig naturligt.

 

Hemma är…? 

Idag är ”hemma” Romford som ligger (vad jag vågar säga långt) öster ut från centrala London. Jag bor tillsammans med mina två brittiska lagspelare i ett toppenhus. Jag kom mitt under pågående säsong så att bosätta mig tillsammans med mina lagkompisar var ett ypperligt tillfälle att bli varm i kläderna. Finns små tankar att flytta till en egen lägenhet en aning närmare centrala London till hösten, MEN Jesus Amalia det är ju inte direkt gratis det…. haha!

 

Mitt London_filippa

Mitt rum i mitt ”hem”. Värdesätter högt att hemma ska vara just hemtrevligt och mysigt 

 

Vad är det bästa med Romford?

Det tveklöst bästa med att bo i östra London är att östra London är West Ham. Jag tror många förstår exakt vad jag menar när jag säger det. Det är som att folk andas fotboll och har ett brinnande hjärta för klubben – älskar det. Haft en och annan härlig taxiresa hem där dialogerna lyder från taxichauffören: “vad tror du om helgens motstånd?” eller om damfotbollens utveckling och så vidare. Intresset går inte att undankomma!

 

Berätta om ditt jobb! 

Jag jobbar med att sparka på en boll för West Ham United som ska resultera i att klubben vinner, och självklart att underhålla folk också. Otroligt tacksam!

 

Hur har ditt arbete förändrats, i och med rådande situation (Covid-19)?

Jag brukar säga med glimten i ögat att jag är tjänstledig fotbollsspelare i dessa tider till mina vänner. Men sanningen är att jag och mina lagkompisar fått ett slaviskt träningsprogram som ska följas. Men, som många andra också gjort, valde jag att åka hem till mina fina familj och vänner i Stockholm. Mitt arbete har inte påverkats något negativt förutom att jag inte får träffa mina lagspelare (i verkligheten) och spela riktig fotboll.

 

Mitt London_Filippa

Min storasystrar kom på besök när vi spelade hemma på Rush Green mot Brighton & Hove Albion FC. De  tajmade in sitt besök med min debutmatch!

 

Berätta om en vanlig dag, innan corona…

Väckarklockan ringer 7.30 i stort sätt varje dag. Gör mig snabbt i ordning och häller i mig (svenskt) bryggkaffe och sedan åker bilen mot träningsanläggningen. Vi har en gemensam frukost klockan 9.00 med samtliga spelare och tränarstaben. Sedan genomgång av motståndet som väntas i form av videoanalys och sedan har vi en genomgång av vad vi ska göra på träningen.  Därefter har vi prehab i en halvtimme med en massa stretch och aktiverings-övningar. Sen, är det ut på fotbollsplanen!

Efter träningen brukar jag alltid ta ett isbad och bada lite jacuzzi. Vi har otroligt härlig stämning i omklädningsrummet så ”hänget” brukar bli en och annan timme. Därefter har vi gemensam lunch på träningsanläggningens resturang. Det var det! Två gånger i veckan har vi även gym efter lunchen. …Efter detta brukar man vara väldigt trött! Många powernaps har det blivit, haha! Påmina lediga dagar brukar jag nästan alltid åka till centrala London och turista.

 

Vart handlar du helst? 

Brukar undvika Oxford street och Stratford så mycket som möjligt. Jag är ett stort fan av när affärer/områden är personliga och unika. Jag är tyvärr ingen rutinerad Londonbo, än, men jag älskar secondhand-shoppingen vid Brick lane och även Shoreditch i helhet! Gjort många kap när det kommer till min secondhand-shopping i London.

 

Mitt London_Filippa

Jag och min lagkompis Olivia på fyndrunda i Brick Lane. Fun fact: allt jag bär denna dag är secondhandfynd från London

 

Vilka är dina smultronställen i London? 

Vet inte riktigt om jag hunnit få något specifikt smultronställe än, men jag är helt såld på Londons matmarknader och deras fastfood-kultur. Jag har sjävklart även besökt alla svenska fik London har, älskar att britterna (och jag) får ta del fikan trots att man inte är i Sverige.

 

En av Filippas favoritrestauranger i London – Gloria i Shoreditch

 

Vilken är den bästa måltid du haft i London?

Det är nog en delad första plats! Måltiden jag år på den italienska restaurangen Gloria i Shoreditch/Hackney var otrolig, men jag är även såld på Dishoom.  Jag var på en otroligt speciell afternoon tea med min svenska vän när hon var på besök, på Sketch. Det var speciellt minst sagt! En upplevelse. Som ni kanske kan läsa mellan raderna är jag fortfarande en nybörjare och letar slaviskt efter att hitta det där “hålet i väggen” som serverar den absolut bästa maten, haha! Tips mottages gärna!

 

Mitt London_Filippa

Queen Elisabeth Stadium/London Stadium som är West Ham Uniteds nya hemmaarena.
Otrolig atmosfär!

 

Hur spenderar du bäst en helg?

Helgerna för mig är ju rena förberedelser för helgens motstånd. Så då är det bara att fylla batterierna och tömma dem på Rush Green (hemmaarenan), i bästa fall resulterar det i tre poäng också.