Från London till Spanien

Feb 27, 2019 by

Share Button

Från London till Spanien

 

 

Spanien är fortfarande resmålet nummer ett för britter som vill åka till värmen för en weekend eller längre semester. Detsamma gäller för svenskar, även om vi oftare väljer Kanarieöarna framför fastlandet. Den som lockas av den spanska kulturen, och vädret, och är bosatt i London har därför inga problem att ta sig till Spanien via flyg, tåg eller buss. 

 

 

(“Malaga Port .. The Palm Garden of Surpri” (CC BY 2.0) av Nick Kenrick.)

 

 

Det är mycket som lockar med Spanien. Förutom att medeltemperaturen alltid är högre än i England och norra Europa och att soltimmarna är många flera, finns det en kultur, historia och ett levnadsätt som inte finns någon annanstans. Många svenskar och britter har bostäder på olika platser i Spanien och spanska är det populäraste andra (för svenskar tredje) språket att lära sig. Språkundervisningen har förenklats på senare år och Babbel har både nybörjarkurser, fortsättningskurser och avancerade kurser på nätet för de som vill lära sig alla nödvändiga spanska ord. Det finns även speciella avsnitt om du behöver förbättra ordförrådet inom ett visst område, t.ex. inför fotbollsmatchen, museibesöket eller när du vill socialisera dig mer spanjorerna du träffar.  

 

https://www.youtube.com/watch?v=xmeZHHc9j7w

 

 

Det finns som sagt hundratals olika saker att göra i Spanien och alla lockas av olika saker. Men det finns också olika sätt att ta sig dit. Vi tar en närmare titt på hur man kan resa till Spanien och vad man ska tänka på under resans gång. 

 

Buss

Att ta bussen från London till Europa och Spanien har blivit ett populärare alternativ. Det finns flera bussbolag som specialiserar sig på Spanien och är ett roligt alternativ för kompisgänget eller om man vill träffa nya människor. Resan kan ta upp till tre dagar beroende på vart man ska och hur många stopp det är på vägen. 

 

Tåg

Att tågluffa var populärt för ett tjugotal år sedan och det håller på att göra comeback. Miljömedvetna resenärer väljer hellre tåget än flyget och flera gånger kan det faktiskt vara det snabbaste valet. Det går exempelvis mycket fortare att ta tåget mellan London och Paris än att flyga, samt att ta tåget mellan olika spanska städer som Valencia och Madrid. Att göra en längre tågresa från London till Spanien kommer att kräva planering och flera byten, men det kan bli ett minne för livet. 

 

Flyg

Att flyga är det absolut vanligaste sättet att ta sig till Spanien. Det tar bara två timmar mellan London och Barcelona och det tar ytterligare 45 minuter om du vill ta dig till Malaga. Direktflygen är smidiga och det går dagligen avgångar från samtliga av Londons flygplatser. Skulle man mot förmodan inte hitta ett flyg som passar från London är ett vanligt byte i Paris, där det går minst lika många avgångar. 

 

 

 


(“plane” (CC BY 2.0) av Witches Falls Cotages.)
 

På egen hand…

Ovannämnda alternativ är populära färdsätt, varav flyget är det smidigaste men inte alltid det bästa. Andra alternativ som har blivit populära är att man tar sig ned på egen hand genom att köra bil, motorcykel eller till och med cykla. Allt beror på vilken typ av resa du vill göra och det finns flera tips på nätet för dem som vill bila samt vilka försäkringar, utrustning och körkort som behövs.