Gigekonomi – vad är det och vilka är för- och nackdelarna?

Mar 2, 2020 by

Share Button

Gigekonomi – vad är det och vilka är för- och nackdelarna?

 

Arbetsmarknaden har genomgått massiva förändringar under de senaste decennierna och en av de saker som påverkats mest är anställningsformen. Idag arbetar runt fem miljoner personer i Storbritannien som frilansare – de är en del av vad som brukar kallas för gigekonomin. Och det är precis vad det låter som, alltså ett sätt att arbeta som kretsar kring att få betalt för enskilda jobb, eller “gig”, snarare än att ha en fast anställning. Många kända app-baserade tjänster, så som Uber och Lyft, förlitar sig på detta och i denna artikel ska vi undersöka hur det är att jobba under dessa omständigheter genom att titta på de olika för- och nackdelarna.

Glöm inte kika vår nya artikel om vad som händer efter Brexit och det nya poängsystemet som kommer påverka oss svenskar som vill komma över på ströjobb.

 

Fördelarna med att jobba inom gigekonomin

 

Flexibilitet. Gigekonomin är en riktig välsignelse för personer som gillar att kunna styra över sin egen tid som de vill. Är du fast anställd har du i de flesta fall inget annat val än att åka till jobbet på en tisdag, såvida du inte vill offra en av dina semesterdagar. Är du frilansare får du dock avsevärt mer kontroll över vilka tider du jobbar, så det är inga problem att ta en tur till Piccadilly Circus klockan elva på en måndag eller en spontan semester till Paris. En annan fördel är att det blir enklare att välja bort arbetsuppgifter du inte vill jobba med eller helt enkelt sluta arbeta med en klient du inte gillar. Gigekonomi är perfekt för studenter och de som bara söker extratimmar här och där. 

Du kan i UK välja att jobba som:

  • Self-employed – du måste registrera som Sole trader och göra din egen taxreturn senast 31 januari varje år.
  • Zero-hour contract – detta innebär att du har ett kontrakt med ett företag men inga bestämda timmar eller tider. Exempel på Zero-hour contract är McDonalds, Sports Direct och Subway. Utan bestämmelser kan detta då alltså sluta på 0 timmar i månaden om arbetsgivaren inte har timmar att ge. Du har fortfarande rätt till: semester, föräldraledighet och hälsoförsäkring. Om en person på zero-hour kontrakt tjänar under £5,772 per år då går inget till pension.
  • Agenturkontrakt

 

Nackdelarna med att jobba på detta sätt

Men allt är inte guld och gröna skogar när det kommer till gigekonomi. Som vi nämnde ovan finns det stor frihet i att kunna välja exakt vilka projekt du vill jobba med, men det kommer även med en viss osäkerhet såvida man inte sitter på mycket eftertraktad spetskompetens inom sin bransch. Eftersom du inte är anställd kan uppdragen helt plötsligt ta slut, och då står du utan både jobb och inkomst. Många unga britter och Londonsvenskar idag väljer inte att arbeta på det här sättet, utan tvingas acceptera omständigheterna eftersom det är osäkert med jobbmöjligheter. På grund av osäkerheten drar sig många från att sjukskriva sig och ta semester.