Gym och träning i London – från budget till lyx!

Jul 23, 2020 by

Share Button

Efter veckor av karantän, social distancing och andra Corona-anpassade regler, ska gymmen i Storbritannien äntligen få öppna upp, närmare bestämt den 25 juli! Är du också trött på att ha noll rutiner, helt och håller kommit ur gängorna vad gäller träning och bara längtar tillbaka till gym-anläggningarnas höga musik och svettiga atmosfär? Fortsätt läs! 

 


Foto; The great outdoor gym company 

 

Vi har gjort vårt bästa för att samla de mest omtalade gymmen i en komplett lista, för er! Här finns tre kategorier: 

 

Budget: Priser mellan £0 – £50
Mellan: Priser mellan £50 – £100
Dyrt: Priser över £100 

 

Vid varje gym finns en liten beskrivning av stället, samt vad det kostar. Observera att priserna kan komma att variera lite beroende på anläggning och geografiskt läge.  En del gym har även erbjudanden, ofta kan du slippa anslutningsavgiften samt att det kan vara fler erbjudanden och ändringar i priset nu efter lockdown! 

 

Flera av gymmen är det NI, kära Londonsvenskar, som har rekommenderat i någon av alla våra Facebookgrupper. Därför dyker lite kommentarer från er upp i texten, där ni beskriver varför ni valt just detta gymmet. 

 

Om du fortfarande känner dig lite osäker efter att ha läst artikeln – surfa in på Hussle.com för att jämföra kostnader och boka provpass för att känna efter vart just DU trivs bäst! Träning ska vara kul och inte ett ångestmoment, därför är det lika viktigt att gymmet känns bra som själva träningen! 

 

 

Budget: (£0-£50) 

 

The Great Outdoor Gym company:

Skärpt budget? Inte sugen på att lägga ner pengar på gym, fast vill du kanske ändå träna lite ibland? Lite sådär oregelbundet, eller efter löpturen genom parken? Då kan du sluta läsa efter detta stycke och bara fokusera på vad som står här: TGOGC – gratis utegym för ALLA, runt i HELA London! Ladda ner deras app, knappa in din location och styrketräna på!  

 

Priser:
£0 – hur bra?! 

 

Foto: EasyGym

 

Easy Gym:
Är en mindre gymkedja med för närvarande fem locations, i väntan på expansion. Precis som det kanske låter på namnet är EasyGym en del av EasyGroup… som startade med lågprisbolaget EasyJet. Gymmet har öppet 24 timmar om dygnet och erbjuder en “female-zone”, som bara är till för tjejer. De har ingen bindningstid på sina medlemskap och vid tecknandet av ett, erbjuds man, oavsett om man är nybörjare eller inte, ett introduktionspass med en av gymmets PTs, för att bli bekväm med anläggningen och vad den erbjuder. Gymmet erbjuder medlemskap med klasser, och utan. 

 

Pris:
Vanligt medlemskap: £14.99
Medlemskap med pass: £25  

 

Kommentar från Londonsvenskar:
“För att vara så billigt är gymmet faktiskt riktigt bra. Det finns alla de maskiner man önskar, riktigt bra spinningpass också!” 

 

Everyone Active: 

Ett av budget-gymmen som täcker många av Londons stadsdelar. På deras hemsidan skriver man in sin adress och blir därefter erbjuden gymanläggningar i närheten. Kedjan erbjuder både vanliga gym-medlemskap, men också tillägg som simning och fitness-klasser, däremot finns inte det valet på alla anläggningar. 

 

Everyone Active har just nu ett välkomsterbjudande, där de ger 25 procent rabatt på alla medlemskap, de tre första månaderna!  

 

Priser:
Vanligt medlemskap: £20
Medlemskap med klasser och simning: Från £35

 

 

The Gym group :

Med gym runt om hela London (de är etablerade i stora delar utav England) är The Gym ett av budget-gymmen som är populärast. Gymmets öppettider varierar beroende på vilken av anläggningarna man väljer att registrera sig på.

 

De erbjuder ett medlemskap utan bindningstid med en uppläggningsavgift som varierar beroende på vilket av deras två olika medlemskap man väljer. I båda medlemskapen, “DO IT” och “LIVE IT”, ingår klasser. Vad som utmärker det dyrare medlemskapet är det faktum att man väljer fem olika anläggningar att vara registrerad på samtidigt. Dessa går också att byta när man vill. 

 

Priser:
En anlägging £31.99, samt en joining fee på £20
Fem anläggningar £36.98, samt en joining fee på £10 

 

Kommentar från Londonsvenskar: 

“Ta The Gym! Prisvärt och du saknar ingenting!!” 

 


Foto; Pure Gym

 

Pure Gym:
Med 60 gym runt om i London, och dessutom en öppentid på 24 timmar om dygnet, är Pure Gym ett av de mest populära budget-gymmen i London. I deras standard-medlemskap ingår klasser och tillträde till en anläggning, alla dygnets timmar. Vill man lägga till flera anläggningar blir kostnaden högre. Det medlemskapet kallas för PLUS, och då ingår alla landets 261 ytterligare anläggningar, samt att bjuda med en gäst 4 gånger i månaden. Man erbjuds också möjligheten att när som helst frysa sitt medlemskap.

 

Pure Gym har en joining fee £25, och därefter ingen bindningstid. Du kan alltså avsluta ditt medlemskap på dagen, om du skulle vilja.

 

Priser:
Vanligt medlemskap: £34.99
Plus: £43.99 

 

Kommentar från Londonsvenskar: 

“Pure gym är den gymkedjan som mest kan liknas med SATS. Riktigt stor. Du kan se ett gym lite här och var. De har både maskiner och viktutrustning för individuell träning, och gruppass” 

 

Foto: DW Fitness First

 

DW Fitness first: 

Ett gym med över 40 anläggningar i London. De erbjuder en mängd olika klasser och ett fräscht gym för nybörjaren likväl som den erfarne. Det finns någon för alla! De erbjuder också online-klasser – för den som ännu inte känner sig bekväm med att vistas på gym. På DW signar man upp sig på ett år åt gången. De har också ett erbjudande för studenter, där man kan få medlemskapet lite billigare. 

 

Om man inte är student, väljer man mellan FIT och FIT X. Obegränsat med klasser ingår i samtliga av medlemskapen, men i det lite dyrare har man prioriterad bokning på klasserna, samt tillgång till samtliga anläggningar. 

 

Priser:
Student: £46
Fit: £49
Fit X: £54  

Joining fee £20 på samtliga medlemskap

 

Gym mellan: £50-£100 


Foto; The Gym Way 

The Gym Way:

Gymmet finns på två ställen i London hittills, vid Kensington och Marble Arch. Gymmet erbjuder klasser och fria ytor för din individuella träning. De erbjuder allt ifrån HIIT till löpning till bootcamp: du hittar garanterat något som passar för dig!

De har lite olika typer av medlemsskap huruvida hur länge man vill signa upp sig (man kan tillexempel välja att direkt betala för ett halvår), men det vanligaste och mest eftersökta är det “vanliga” medlemskapet, som bygger på ett löpande medlemskap där man betalar månadsvis.

Priser: 
Vanligt medlemsskap: £59.99 

 

Out Rival:

Om man letar efter ett fräscht, lite mer intimt gym så är Out Rival definitivt platsen för dig! Beläget på antingen Old Street eller Liverpool Street, ger Out Rival dig en “unik, familjär känsla”, enligt flera av dess medlemmar. Stället är perfekt för dig som är ute efter just styrketräning, då många av deras klasser fokuserar på det. Deras klasser tar bara 10 personer åt gången, vilket gör det möjligt för instruktören att lägga mer fokus på de som tränar, alltså – mer fokus på DIG och DIN träning!

 

Priser: 

Vanligt medlemskap: £65 (vilket inkluderar 4 klasser och öppet gym) 

 

(Det finns också ett medlemskap som ger obegränsat med klasser och öppet gym, det för £165 per månad)

 

Gym över £100

Foto; 1Rebel 

 

1Rebel: 

Detta är enbart ett pay-as-you-go gym (med alkohol license!). Här undkommer du månadskostnader och det är inga bindningstider. Gymmet har tre koncept: Reshape, Ride och Rumble. Det här är en toppenlösning för dig som kanske bara vill gå på pass, och kanske träna lite mer sällan och därför inte vill signa upp dig på en månadskostnad. Klubben finns på sju ställen i London, bland annat i Bayswater, Broadgate, Holborn, Angel och Southbank. 

Under corona har 1Rebel kört på med onlineklasser, så basically kan du ha gymmet i ditt vardagsrum! 

 

Priser:
Klass: från £23 per gång med billigare alternativ desto mer du köper.
Onlineklass: £4 

 

Foto: Rena London

 

Rena London:
Ett lyxigt spa- och gym-koncept med flera olika anläggningar i London. Här finns gym med klasser och individuella ytor, spa och simbassänger. Koncernen heter Health&Leisure, och vid medlemskap är man berättigad till att besöka samtliga anläggningar under samma namn. 

I medlemskapet ingår alla klasser och access till resten av gymmet. Däremot behöver man köpa till för pool och spa, antingen månadsvis eller via en engångskostnad per gång. Samt, så varierar priserna från klubb till klubb, så om du funderar på ett medlemskap på Rena, jämför priserna vid de olika anläggningarna. Kanske kan det vara värt en extra tunnelbanefärd för en lite billigare månadskostnad? 

 

Priser:
Rena St Paul’s
Full membership: £95, samt en joining fee på £200 

Rena London City
Full membership: £75, samt en joining fee på £75

 

Foto; The Engine room 

 

The Engine room: 

Det här är framförallt en award-winning rodd-studio, men mycket mer än så. De har varit i branschen i 20 år och därför utvecklade ett lite annorlunda koncept – där små, privata klasser ingår i medlemskapet för att de ska kunna skräddarsy ett träningsprogram som passar dig och dina mål. 

 

The Engine room har också lite olika medlemskap, som bygger på att man betalar för ett visst antal pass i månaden, men man kan också signa upp sig på ett obegränsat antal pass och därmed full tillgång till studion, så ofta man vill. 

 

Priser:

Pay-as-you-row: £21
4 klasser/mån: £52
8 klasser/månad: £96
Trial Month(hela gymmet och obegränsat med pass): £149 

 

Foto: One LDN

 

One LDN:

Ett gym med både inne, ute och online-klasser. Utöver det så har dem självklart också fria ytor för vikter, maskiner och löpning. Här kan du gå på väldigt många olika klasser – allt ifrån Yoga, Barre, core till boxning. Perfekt också för dig som kanske fortfarande inte är bekväm med att gå på gym: Kör deras utepass, vettja! 

 

På One LDN  är det populärt att boka klass för klass, men det finns också hela medlemskap att välja mellan. 

 

Priser:

Gym: £80/månad
Ultimate: £120/månad
(Här ingår alla klasser utom boxning samt tillgång till gymmet)
Boxning: £135/månad
Single class: £20
5 klasser: £85
Online: £10/week.  

 


Foto; Gymbox

 

Gymbox: 

Ett unikt koncept där live-DJs finns på plats för att underhålla dig under träningen, ja det är sant! Här blandas träning med KÄNSLA, glädje och ja – musik. Anläggningarna finns lite runt om i London – sammanlagt tolv stycken – och stället andas modernitet och nytänk. 

Gymbox har lite olika typer av medlemskap, som hänger på principen att ju längre bindningstid du signar upp dig på – desto billigare månadskostnad. Där finns också ett pay as you go koncept för den som inte alls vill binda sig, utan styra själv över när och hur ofta – utan att vara bunden till ett medlemskap. 

 

Priser:
3 månader: £107/månad
6 månader: £100/månad
Helt år: £93/månad

£99 i joining fee eller £80 om du signar upp ett år

 

Kommentar från Londonsvenskar: 

Gymbox är utan tvekan det bästa gym jag någonsin provat! Finns överallt i London och har massor utav roliga klasser och otroligt välutrustade gym” 

 

Foto: Fight City Gym

 


Fight City Gym:
Ett fighting gym, för såväl nybörjare som proffs. Här finns obegränsat med klasser inom MMA, Muy Thai, Boxning och Brazilian Jiu-Jutsi där du själv väljer vilken nivå du vill lägga din träning på. Utöver box- och MMA-pass finns också maskiner och rum för vanlig styrketräning. Det finns på två ställen i London, Balham och Moorgate. 

 

Priser:
Unlimited medlemskap: £120/månad + £50 introduktions avgift.   

 

Kommentar från Londonsvenskar:
“På Fight City tränade jag upp min mentala styrka likväl som min fysiska – det bästa beslutet jag tagit! Så bra ställe” 

 


Foto: Core Collective

 

Core collective:

Exklusiva Core Collective erbjuder spinning, circuit i olika former, TRX, bands, row och annat klassbaserat. De fokuserar på intensiva klasser med proffsiga och “Instagramvänliga” tränare. (många av deras tränare är “fitnessprofiler”)- 

 

Core Collective finns på tre platser i London, Kensington, St Johns Wood och Knightsbridge. Likt ONE LDN kör de också klasser både inne, ute och online: väldigt corona-anpassat att själv kunna välja, det man är mest bekväm med! 

 

Priser:
Monthly: £195
(förbindelse på minst tre månader)
Årsavgift: £1950 

 

 

Har vi missat något? Maila [email protected] så fixar vi det!