Gym och träning i London – från budget till lyx!

Apr 1, 2021 by

Share Button

Efter månader av karantän, social distancing och andra Corona-anpassade regler, ska gymmen i Storbritannien äntligen få öppna upp. Närmare bestämt den 12 april! Är du också trött på att ha noll rutiner, helt och hållet kommit ur gängorna vad gäller träning och bara längtar tillbaka till gymanläggningarnas höga musik och svettiga atmosfär? Se vår lista nedan för våra bästa tips! Vi har även gjort en lista med Londons exklusivaste gym här.

 

Följ varje gyms individuella riktlinjer. Samtliga anläggningar har uppdaterat sin Corona-information och vi rekommenderar att du kollar hemsidan en gång extra innan det är dags att äntra träningslokalen.

 


Foto: The Great Outdoor Gym Company 

 

Vi har gjort vårt bästa för att samla de mest omtalade gymmen i en komplett lista, för er! Här finns tre kategorier: 

 

Budget: Priser mellan £0 – £50
Mellan: Priser mellan £50 – £100
Dyrt: Priser över £100 

 

Vid varje gym finns en liten beskrivning av stället, samt vad det kostar. Observera att priserna kan komma att variera lite beroende på anläggning och geografiskt läge.  En del gym har även erbjudanden, ofta kan du slippa anslutningsavgiften samt att det kan vara fler erbjudanden och ändringar i priset nu efter lockdown! 

 

Flera av gymmen är det ni Londonsvenskar som har rekommenderat i någon av alla våra Facebookgrupper. Därför dyker lite kommentarer från er upp i texten där ni beskriver varför ni valt just detta gymmet. 

 

Om du fortfarande känner dig lite osäker efter att ha läst artikeln – surfa in på Hussle.com för att jämföra kostnader och boka provpass för att känna efter vart just du trivs bäst. Träning ska vara kul och inte ett ångestmoment, därför är det lika viktigt att gymmet känns bra som själva träningen! 

 

 

Budget: (£0-£50) 

 

The Great Outdoor Gym Company

Den som inte vill lägga ner pengar på ett medlemskap kan sluta läsa efter detta stycke och bara fokusera på vad som står här: TGOGC. Det vill säga, The Great Outdoor Gym company. Ett gratis utegym för alla, runt i hela London! Ladda ner deras app, knappa in din location och styrketräna på!  

 

Priser:
£0 

 

Foto: EasyGym

 

Easy Gym
Är en mindre gymkedja med för närvarande fem locations i väntan på expansion. Precis som det kanske låter på namnet är EasyGym en del av EasyGroup, som startade med lågprisbolaget EasyJet. Gymmet finns på många olika ställen i London och öppettiderna varierar beroende på anläggning, här finns en fullständig lista. De erbjuder en “female-zone” som bara är till för tjejer. De har ingen bindningstid på sina medlemskap och vid tecknandet av ett erbjuds man, oavsett om man är nybörjare eller inte, ett introduktionspass med en av gymmets pts för att bli bekväm med anläggningen och vad den erbjuder. Gymmet erbjuder medlemskap med klasser och utan. 

 

Pris:
Vanligt medlemskap: Från £9.99/månad
Medlemskap med pass: £25/månad

 

Kommentar från Londonsvenskar:
“För att vara så billigt är gymmet faktiskt riktigt bra. Det finns alla de maskiner man önskar, riktigt bra spinningpass också!” 

 

Everyone Active 

Ett av budgetgymmen som täcker många av Londons stadsdelar. På deras hemsidan skriver man in sin adress och blir därefter erbjuden gymanläggningar i närheten. Kedjan erbjuder både vanliga gym-medlemskap, men också tillägg som simning och fitnessklasser. Däremot finns inte det valet på alla anläggningar. 

 

Everyone Active har just nu ett specialerbjudande. Om man går med nu, behöver man inte betala någon startavgift, samt inte börja betala månadsvis förrän i maj! 

 

Priser:
Vanligt medlemskap: £20/månad, samt en joiningfee på £20
Medlemskap med klasser och simning: Från £35/månad

 

 

The Gym Group 

Med gym runt om hela London (de är etablerade i stora delar utav England) är The Gym ett av alla budget-gymmen som är populärast. Gymmets öppettider varierar beroende på vilken av anläggningarna man väljer att registrera sig på.

 

De erbjuder ett medlemskap utan bindningstid med en uppläggningsavgift som varierar beroende på vilket av deras två olika medlemskap man väljer. I båda medlemskapen, “DO IT” och “LIVE IT”, ingår klasser. Vad som utmärker det dyrare medlemskapet är det faktum att man väljer fem olika anläggningar att vara registrerad på samtidigt. Dessa går också att byta när man vill. 

 

Priser:
En anlägging £31.99/månad, samt en joining fee på £20
Fem anläggningar £36.98/månad, samt en joining fee på £10 

 

Kommentar från Londonsvenskar: 

“Ta The Gym! Prisvärt och du saknar ingenting!!” 

 


Foto: Pure Gym

 

Pure Gym
Med 60 gym runt om i London, och dessutom har de allra flesta en öppentid på 24 timmar om dygnet, är Pure Gym ett av de mest populära budgetgymmen. I deras standardmedlemskap ingår klasser och tillträde till en anläggning, alla dygnets timmar. Vill man lägga till flera anläggningar blir kostnaden högre. Det medlemskapet kallas för plus och då ingår alla landets 261 ytterligare anläggningar, samt att bjuda med en gäst 4 gånger i månaden. Man erbjuds också möjligheten att när som helst frysa sitt medlemskap.

 

Pure Gym har en joining fee på £25, och därefter ingen bindningstid. Du kan alltså avsluta ditt medlemskap på dagen om du skulle vilja.

 

Priser:
Vanligt medlemskap: £34.99/månad
Plus: £43.99/månad

 

Kommentar från Londonsvenskar: 

“Pure gym är den gymkedjan som mest kan liknas med SATS. Riktigt stor. Du kan se ett gym lite här och var. De har både maskiner och viktutrustning för individuell träning, och gruppass” 

 

Foto: DW Fitness First

 

DW Fitness First 

Ett gym med över 40 anläggningar i London. De erbjuder en mängd olika klasser och ett fräscht gym för nybörjaren likväl som den erfarne. De erbjuder också onlineklasser, för den som ännu inte känner sig bekväm med att vistas på gym. På DW signar man upp sig på ett år åt gången. De har också ett erbjudande för studenter, där man kan få medlemskapet lite billigare. 

 

Om man inte är student, väljer man mellan FIT och FIT X. Obegränsat med klasser ingår i samtliga av medlemskapen, men i det lite dyrare har man prioriterad bokning på klasserna, samt tillgång till samtliga anläggningar. 

 

Priser:
Student: £46/månad
Fit: £49/månad
Fit X: £54/månad

Joining fee £20 på samtliga medlemskap

 

Gym mellan: £50-£100 


Foto: The Gym Way 

The Gym Way

Gymmet finns på två ställen i London hittills, vid Kensington och Marble Arch. Gymmet erbjuder klasser och fria ytor för din individuella träning. De erbjuder allt ifrån HIIT till löpning till bootcamp, därav lär du garanterat hitta något som passar just dig.

De har lite olika typer av medlemsskap beroende på hur länge man vill signa upp sig (man kan till exempel välja att direkt betala för ett halvår), men det vanligaste och mest eftersökta är det “vanliga‘ medlemskapet, som bygger på ett löpande medlemskap där man betalar månadsvis.

 

Priser: 
Vanligt medlemsskap: £59.99/månad

 

Out Rival

Om du letar efter ett fräscht, lite mer intimt gym så är Out Rival definitivt platsen för dig. Beläget på antingen Old Street eller Liverpool Street, ger Out Rival dig en “unik, familjär känsla”, enligt flera av deras medlemmar. Stället är perfekt för dig som är ute efter just styrketräning, då många av deras klasser fokuserar på det. Deras klasser tar bara 10 personer åt gången, vilket gör det möjligt för instruktören att lägga mer fokus på de som tränar. Alltså, mer fokus på dig och din träning. Upplägget passar också utmärkt nu i coronatider, när man kanske inte är bekväm med att vistas i ett rum med alldeles för många personer.

 

Priser: 

Vanligt medlemskap: £65/månad, vilket inkluderar 4 klasser och öppet gym
Fullt medlemskap: £165/månad, vilket inkluderar obegränsat med klasser och öppet gym

 

Gym över £100

Foto: 1Rebel 

 

1Rebel 

Detta är enbart ett pay-as-you-go gym (med alkohol licens!). Här undkommer du månadskostnader och det är inga bindningstider. Gymmet har tre koncept: Reshape, Ride och Rumble. Det här är en toppenlösning för dig som kanske bara vill gå på pass, kanske träna lite mer sällan och därför inte vill signa upp dig på en månadskostnad. Klubben finns på sju ställen i London, bland annat i Bayswater, Broadgate, Holborn, Angel och Southbank. 

 

Priser:
Klass: från £23 per gång med billigare alternativ desto mer du köper
Onlineklass: £4 

 

Foto: Rena London

 

Rena London
Ett lyxigt spa- och gymkoncept med flera olika anläggningar i London. Här finns klasser och individuella ytor samt spa och simbassänger. Koncernen heter Health&Leisure, och vid medlemskap är man berättigad till att besöka samtliga anläggningar under samma namn. 

I medlemskapet ingår alla klasser och access till resten av gymmet. Däremot behöver man köpa till för pool och spa, antingen månadsvis eller via en engångskostnad per gång. Samt, så varierar priserna från klubb till klubb, så om du funderar på ett medlemskap på Rena, jämför priserna vid de olika anläggningarna. Kanske kan det vara värt en extra tunnelbanefärd för en lite billigare månadskostnad? 

 

Priser:
Rena St Paul’s
Full membership: £95/månad, samt en joining fee på £200 

Rena London City
Full membership: £75/månad, samt en joining fee på £75

 

Foto: The Engine Room 

 

The Engine Room

Det här är framförallt en awardwinning rodd-studio, men mycket mer än så. De har varit i branschen i 20 år och har därför utveckladt ett lite annorlunda koncept. Små, privata klasser ingår i medlemskapet för att de ska kunna skräddarsy ett träningsprogram som passar dig och dina mål. 

 

The Engine Room har också lite olika medlemskap, som bygger på att man betalar för ett visst antal pass i månaden. Men du kan också signa upp dig på ett obegränsat antal pass och därmed full tillgång till studion, så ofta som du vill. 

 

Priser:

Pay-as-you-row: £21
4 klasser/månad: £52
8 klasser/månad: £96
Trial Month(hela gymmet och obegränsat med pass): £149/månad 

 

Foto: One LDN

 

One LDN

Ett gym med både inne, ute och onlineklasser. Utöver det så har dem självklart också fria ytor för vikter, maskiner och löpning. Här kan du gå på väldigt många olika klasser, allt ifrån Yoga, Barre, core och boxning. En perfekt lösning för dig som kanske fortfarande inte är bekväm med att gå på gym: Kör deras utepass! 

 

På One LDN  är det populärt att boka klass för klass, men det finns också hela medlemskap att välja mellan. 

 

Priser:

Gym: £80/månad
Ultimate: £120/månad
(Här ingår alla klasser utom boxning samt tillgång till gymmet)
Boxning: £135/månad
Single class: £20
5 klasser: £85
Online: £10/vecka.  

 


Foto: Gymbox

 

Gymbox

Ett unikt koncept där liveDJs finns på plats för att underhålla dig under träningen, ja det är sant! Här blandas träning med känsla, glädje och ja, musik. Anläggningarna finns lite runt om i London, sammanlagt tolv stycken, och stället andas modernitet och nytänk. 

Gymbox har lite olika typer av medlemskap, som hänger på principen att ju längre bindningstid du signar upp dig på, desto billigare månadskostnad. Där finns också ett pay-as-you-go koncept för den som inte alls vill binda sig, utan styra själv över när och hur ofta, utan att vara bunden till ett medlemskap. 

 

Priser:
3 månader: £107/månad
6 månader: £100/månad
Helt år: £93/månad

£99 i joining fee eller £80 om du signar upp ett år

 

Kommentar från Londonsvenskar: 

Gymbox är utan tvekan det bästa gym jag någonsin provat! Finns överallt i London och har massor utav roliga klasser och otroligt välutrustade gym” 

 

Foto: Fight City Gym

 


Fight City Gym
Ett fighting gym, för såväl nybörjare som proffs. Här finns obegränsat med klasser inom MMA, Muy Thai, Boxning och Brazilian Jiu-Jutsi där du själv väljer vilken nivå du vill lägga din träning på. Utöver box- och MMApass finns också maskiner och rum för vanlig styrketräning. Det finns på två ställen i London, Balham och Moorgate. 

 

Priser:
Unlimited medlemskap: £120/månad + £50 introduktions avgift.   

 

Kommentar från Londonsvenskar:
“På Fight City tränade jag upp min mentala styrka likväl som min fysiska – det bästa beslutet jag tagit! Så bra ställe” 

 


Foto: Core Collective

 

Core Collective

Exklusiva Core Collective erbjuder spinning, circuit i olika former, TRX, bands, row och annat klassbaserat. De fokuserar på intensiva klasser med proffsiga och “Instagramvänliga” tränare. (många av deras tränare är fitnessprofiler) 

 

Core Collective finns på tre platser i London, Kensington, St Johns Wood och Knightsbridge. Likt ONE LDN kör de också klasser både inne, ute och online. Väldigt corona-anpassat att själv kunna välja det man är mest bekväm med. 

 

Priser:
Månadsvis: £195
(förbindelse på minst tre månader)
Årsavgift: £1950