Håll formen i London

Oct 22, 2012 by

Share Button

Har du någonsin suttit och funderat på vad man ska hitta på under en ledig dag eller helg? Kanske är du sugen på att testa något nytt eller ta upp en gammal hobby? Låt inte Londons storlek verka förvirrande, Londonsvenskar är här för att underlätta och informera.

(Tipsen nedan är inte nödvändigtvis testade personligen av oss på Londonsvenskar utan ska ses som en inspirationskälla. Ta alltid kontakt med arrangören för att ta del av aktuell information.)

_________________________

Varför inte snöra på dig ett par skridskor och öva på dina piruetter? Här finns det en inomhusbana och det går utmärkt att hyra skridskor på plats för dig som inte fick plats med dina egna när du flyttade till London. Skulle du föredra att spela bowling eller kombinera de båda så går det fint eftersom de har bowlingbanor i samma lokal. Vill du kombinera isdans och några strikes så har de paketpriser. Hamburgare, pizza och annat smått och gott finns att beställa och det finns även en bar på plats. För att ta sig dit åker man till Queensway tunnelbanestation

http://www.queensiceandbowl.co.uk

Se även Alexandra Palace i norra London. Ännu en inomhusbana med allt från ”toddlers on ice” för de yngre till ”disco nights” för en omväxlande Lördagskväll.

http://www.alexandrapalace.com/whats-on/ice-rink/

_________________________

Gillar du tennis? Det finns en hel del tennisbanor i London som går att boka för allmänheten. Har du inte lust att bli medlem i en tennisklubb så har du för exempel dessa banor att välja på:

Chiswick Tennis Centre             020 8994 1466

Ealing Tennis Centre                 020 8840 0888

Hyde Park Tennis Centre           020 7262 3474

Regents Park Tennis Centre       020 7486 4216

Greenwich Park                        020 8293 0276

Du kan hitta information om dessa banor på http://www.willtowin.co.uk/

Letar du efter något mer än bara boka-och-spela?

Detta är en riktig pärla enligt min research, och kanske mer för dig som verkligen älskar din tennis och inte har något emot att spendera pengar på ett medlemsskap. I Holland Park hittar du en avskiljd tennisklubb som erbjuder tre gräsbanor och fem banor med konstgräs. Du har även en terrass där du kan slappna av efteråt och kanske äta lunch eller ta en kopp te. Du måste som sagt vara medlem för att spela. Klubben anordnar träffar och fester under sommaren.

http://www.hollandparkltc.co.uk/

Bor du i eller i närheten av Richmond så har du Sheen Lawn Tennis & Squash Club. Här måste du också bli medlem innan du kan spela och de erbjuder squash och tennis för alla åldrar och alla nivåer. Pilates och bridgekvällar samt ”drama school” för barn och ungdomar anordnas också.

http://www.sheentennisquash.co.uk

____________________

Har du lust att få ut lite aggressioner samtidigt som du får svettas lite och ha kul? Kanske paintball kan vara något för dig. Kolla in Tower Paintball nära London Bridge om du föredrar att hålla dig i centrala London. Inomhus, så du kan spela oavsett väder.

http://www.towerpaintball.com/

_____________________

30 minuter med tåg från London Waterloo hittar du Campaign Paintball. Du åker till Effingham Junction och sen är det några minuters gångväg för att nå ditt mål. De har haft gäster som tennisstjärnan Andy Murray och racingstjärnan Lewis Hamilton. Fotbollslaget Chelsea är återkommande gäster.

http://www.campaign-paintball.com/campaign/index.php

_____________________

Om konståkning och bowling känns lite för lugnt och stilla och paintball lite för svettigt så kanske ett besök på Princes Club kan vara intressant. Princes Club är ett enormt komplex tillägnat nästan alla typer av vattensporter. Är du inne på wakeboarding eller vattenskidor? De har två ”cables” som går runt vattnet och som drar dig runt medans du övar på dina nya tricks. De har ett Nautilus gym, restaurang, squash och mycket mer. Det är inga krav på att bli medlem men det är är en möjlighet om du vet med dig att du kommer återvända. Ta tåget till Ashford från London Waterloo, en resa på ca 23 minuter, och därefter är det ca 20 minuters gångväg till Princes Club.

http://www.princesclub.com

_____________________

Har du något tips du skulle vilja dela med dig av? Tveka inte att höra av dig till oss på Londonsvenskar.

 

Johan Gustavsson, Följ hans sportblogg här på Londonsvenskar