Halloween i London

Oct 9, 2011 by

Share Button

Den 31:a oktober är det dags för årets läskigaste dag – Halloween. Londonsvenskar ger er, om ni vågar, guiden till vad som händer.

I Sverige har Halloween inte fått nåt stort genomslag, det har däremot i London. Utbudet av vad man kan se och uppleva är stort.

The London Bridge Experience & London Tombs, vinnare av ”UK’s Scariest visitor attraction” de tre senaste åren, bjuder i år på skräckupplevelsen Phobophobia.

På dagarna (17 oktober-1 november) mellan klockan 10-16 bjuds det på en familjevänlig show. Där kan hela familjen få följa med på en 2000-årig resa genom Londons Halloween-historia.

På kvällen (27-31 oktober) från klockan 19 och framåt bjuds det på en riktig skräckresa. Gå genom ett skräckens London med blodfyllda väggar och kläm dig genom trånga utrymmen samtidigt som du stöter på spindlar, ormar, spöken och vålnader. Djupt nere i katakomberna under London Bridge väntar sedan onda andar som jagar efter ovetande besökare.

Dessutom kommer filmen som av många anses som den äckligaste någonsin, Human Centipede, visas. Huvudrollsinnehavaren kommer vara med på kvällsshowerna 27-29 oktober.

Sugen på en riktig skräckbal? Då är Buried Alive Halloween Ball någonting för dig. Mellan 26-29 oktober från klockan 18 kan du göra verklighet av uttrycket ”Dancing with the Devil”. Intäkterna från kvällen går till The London Bridge Experience Foundation. Årets tema är ‘The Deadly Seduction of The Orient’.

För dom som vill utnyttja sin konstnärliga sida finns det lite mindre läskiga Fortnum & Mason’s Pumpkin Carving Competition, nära Piccadilly Circus, att ställa upp i den 28 oktober. Två tävlingar kommer hållas, en för barn och en för alla över elva år. Ett pris värt £1000 finns i potten. Vinnarna kommer sedan att ställas ut i skyltfönstret.

Självklart finns det Halloween-inspirerade klubbar runt om i London. Det kommer inte vara svårt att hitta dom. Bland annat bjuder den populära klubben Koko i Camden på Guilty Pleasures Halloween Ball den 29 oktober.