Harry och Meghans bröllop – hur kan vi fira dem utan inbjudan?

Apr 9, 2018 by

Share Button

Lördag 19 maj 2018 ringer bröllopsklockorna återigen i Storbritannien. Prins Harry gifter sig då med amerikanska skådespelerskan Meghan Markle, mest känd för sin roll i TV-serien Suits. Om du fortfarande är ledsen för att du inte blev bjuden så kan du trösta dig med att du kan fira paret i alla fall! Här är allt du behöver veta om det kungliga bröllopet.

 

Bild: http://www.etonline.com/


Bröllopet i ett nötskal

 

33-årige Prins Harry av Wales (egentligen Prins Henry om vi ska vara noga) förlovade sig med 36-åriga Meghan Markle i november förra året, efter att ha varit ett par i drygt ett år. De träffades via en gemensam vän och delar framförallt sitt engagemang för välgörenhet. Meghan har varit gift tidigare; något som fick somliga att höja på ögonbrynen när förlovningen tillkännagavs.

 

Bröllopet äger rum i St George’s Chapel vid Windsor Castle – klockan 12.00 på lördagen 19 maj för att vara exakt. Jämfört med storebror Williams bröllop blir Harry och Meghans firande mer småskaligt. “Bara” 600 personer är inbjudna till själva ceremonin i kapellet, som följs av en pampig lunch. Senare på kvällen är 200 av dessa gäster välkomna till den officiella efterfesten på Frogmore House. Gästlistan har inte avslöjats, men en och annan kändis kommer säkerligen slå klackarna i taket i Windsor. Det ryktas om att Barack och Michelle Obama är bjudna, medan Mel B hintade om att Spice Girls kan komma att uppträda


Hur kan jag se bröllopet? 
Bild: http://www.bonjourhealth.com

 

Bröllopet kommer att visas i direktsändning över hela världen, så du kommer få en glimt av “I do” vare sig du vill eller inte. Varför inte skåla för den kungliga kärleken på någon av Londons bästa pubar? Det är ju trots allt lördag och den brittiska huvudstaden kommer vara i REJÄL feststämning. Alternativ B: bänka dig hemma framför dumburken med dina flatmates och en flaska prosecco. (Och scones med clotted cream såklart). Bröllopet kommer dessutom visas på storbilds-TV i kyrkor. Mysiga Windsor förväntas dessvärre vara fullsmockat med rojalistiska turister på lördagen – om du inte gillar folkmassor gör du bäst i att njuta av Harry och Meghans bröllop på avstånd.


Kan jag få smaka på bröllopstårtan?
Bild: http://www.geniuskitchen.com

 

Tekniskt sett – nej. Om du inte är bjuden på kalaset förstås. Men då turturduvorna valt Claire Ptak, som äger Violet Bakery i Hackney, till tårtmästare så kan du bege dig till hennes café på Wilton Way eller Instagram för att få ett smakprov på härligheten. Prins Harry och Meghan har tydligen beställt en tårta med vårkänsla, smörkräm, citron och fläder. Låter fruktansvärt… gott.


Hur kan jag fira Harry och Meghan på andra sätt?
Bild: https://www.fortnumandmason.com/

 

Nu under våren anordnas självklart diverse aktiviteter i London med koppling till det stundande giftermålet. Det råder bröllopsfeber helt enkelt! Vi har listat några av våra favoritevent:

 

A Right Royal Celebration: Vad kan vara mer passande på självaste bröllopsdagen än att dricka skumpa på anrika Fortnum & Mason? Scones, bakverk ingår i det kungliga Afternoon Tea-paketet som erbjuds 19 maj. Mer information på deras hemsida.

 

Prince Harry Tour of London: Med start i april kan man vandra i Harrys fotspår. (I alla fall i två timmar). Under promenaden – som inleds vid Westminster Station – kommer du få se höjdpunkter som Buckingham Palace och Westminster Abbey, och dessutom få höra mer om prinsens fästmö. Biljetter kostar £12.

 

Royal Wedding Celebration Package: Du som dör av avundsjuka om du hör ett ord till om bröllopet kan ta tillfället i akt och tillbringa en “bröllopsnatt” på lyxiga One Aldwych Hotel. En övernattning i maj kostar från £345 per rum – och då ingår ett glas champagne, blommor på rummet och frukost morgonen därpå. Bokning sker på hotellets hemsida.

 

Chelsea in Bloom: 2018:s upplaga av denna årliga blomsterfestival i Chelsea har ett Royal Wedding-tema. Om du diggar den rödhåriga prinsen (eller tycker att din Instagram saknar flower power…) bör du alltså besöka King’s Road mellan 21-26 maj. Mer information finns på hemsidan.


Vi vill gärna följa era Londonäventyr! Bli vän med oss på instagram @londonswedes och hashtagga #londonswedes för att komma med på vår feed eller ge oss tips för saker vi borde testa.