Hej Ebbot Lundberg!

Sep 12, 2012 by

Share Button

Ebbot Lundberg: näst roligast i Soundtrack of Our Lives.

LondonSvenskar tar en pratstund med Ebbot Lundberg, sångare i The Sountrack of Our Lives som spelar sin sista UK show imorgon. Idag är de förband till Liam Gallagher. Fast, att vara förband är det mest förnedrande man kan göra enligt Ebbot. Dessutom är Gallagher dvärg.

 Hej Ebbot! Beskriv var du är just nu i detta ögonblick?

– I Berlin. På Alexanderplatz, fysiskt… Mentalt så befinner jag mig i en knödel och försöker ta mig ur ett hungrigt tillstånd. Mitt norra öga spanar just nu in ett hett Döner kebab-Imbiss-stånd.

 Vi ville intervjua den roligaste i bandet och fick veta att det är du. Stämmer det?

– Det beror på hur man ser det. Jag tycker personligen trummisen Fredrik Sandsten (trummor reds. anm) är den roligaste i bandet.

Det cirkulerar en historia om hur du kom sent till ett flygplan, Pulps sångare Jarvis Cocker ska ha blivit rätt arg på dig. Kan du berätta vad som hände? 

– Har aldrig träffat Pulps sångare såvitt jag vet.

Nu säger The Soundtrack of Our Lives adjö efter 18 år. Har du något nytt projekt på gång?

– 18 år är det. Vi är myndiga nu och vi skall ut i vuxenlivet o vandra. Jag skall vandra med stav till Katmandu och finna en kopia av mig själv som släpper ett par rykande färska album till den stundande versionen av den nya fräscha mänskligheten.

Är det inte dags att skriva din biografi snart?

– Det är det jag skall göra i Katmandu.En väldigt elak sådan där jag berättar sanningen bakom kulisserna. Min kopia får ett ex naturligtvis för korrektur.

Du berättar ofta om diverse incidenter du råkar ut för men vad är det mest pinsamma du gjort på scen med TSOOL?

– Det är att vara “förband” till andra band. Det är faktiskt ganska pinsamt med tanke på att vi alltid varit bättre än dom vi lirat med. Men samtidigt är det väl en ödmjuk handling. Det är så jag ser det.

Hur ser The Soundtracks rider ut? 

– Ganska tråkig faktiskt. Jag tror Friskis o Svettis rider är betydligt vassare om det är mängden alkohol du är ute efter.

Vad har du och Noel Gallagher gemensamt? 

– Planeten Merkurius har en stark influens på oss båda uppenbarligen. Annars så är vi ganska olika tycker jag. Han är ju näst intill en dvärg och jag är ju domedags-fet.

Vad bjuder ni publiken på under 12 och 13 september? 

– Ett strömavbrott i mitten av konserten är möjligt. Vi är väldigt taggade så det kan lätt gå överstyr just nu.

Om du måste skippa en sak –  kaftanen eller skägget, vilken blir det? 

– Kaftanen såklart. Det är ett onödigt plagg egentligen. Det viktigaste är att skägg och pung känns bekvämt intakta när man står på scen.

 Text: Ellen Grefberg
Bild: Dena Flows flickr

 Superkul kille: trummisen Fredrik Sandsten.