Hej Little Jinder!

Jun 20, 2012 by

Share ButtonHej! Vem är du?

Asså, frågar mig själv detsamma varje dag så jag har inget bra svar på det. Jag heter Josefine och gör allting baklänges. Typ.

Hur beskriver du din musik och vad influeras du av?

Hmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm. Jag vill inte beskriva den så noga, det får mottagaren göra själv. Men popmusik är det. Influenser….. Alltså det är olika dag till dag. Men jag tror min musiksmak kan delas in i autechre och new wave.

Du studerade på Paul McCartneys skola, sprang han runt i korridoren eller så?
Näe, han kom och babblade (iförd kostym och nike air max) i aulan en gång. Så fick man hälsa och fråga frågor. Han var soft!


Hur skiljer sig din publik i England från den i Sverige?

Det är ju typ bara Svenskar i London så inte så mycket. Skoja. Vet inte, tycker inte folk skiljer sig så mycket in general sas. Min publik är relativt ung och typ bara snubbar av någon anledning så dem ser alla typ likadana ut för mig.

Var hittar man dig i London?
Jag bor ju i Sverige så när jag är i London sitter jag och lökar på mitt managementbolags kontor. Dricker red bull och har “möte”. Hatar möten. Det är 2012, förstår inte varför man måste ses.

Stannar du i Stockholm eller är det England som gäller?
Asså hade jag råd hade jag bott splittat eftersom alla jag jobbar med bor i London. Men orka det? Och ovärt. Sparar cashen och tar det på skype.

Din mamma, Åsa Jinder är kompositör och grym på nyckelharpa. Får vi höra nyckelharpa i någon av dina låtar?
Inte än så länge men vem vet. Hon kanske får riva av ett solo om jag börjar göra world music. Vill att hon ska starta band med Enya och Dana Dragomir ist. Fatta POWERTRION!

Vem var killen du spelade med på The Great Escape? Är han din sidekick?
JOIS! Han lånar jag in när jag måste spela live. Vi har känt varann halva livet så det funkar skitbra, han vet precis hur man ska parera min införspelningsångest.

Hur ser din rider ut?
Hej vi behöver femiljoner olika kablar och en flaska chablis typ.

Vad får vi se av dig härnäst? Några nya samarbeten kanske?
Jaaaa, jag håller på med mitt debutalbum och ska över till London igen i Juli för att låsa en skivbolagsdeal, får se om det blir lite spela i samband med det. Annars spelar jag på Emmaboda om någon är sugen på svensk festival i sommar!

Tack och puss!