Hemma Hos: Josefin Lundahl

Dec 6, 2016 by

Share Button

Namn: Josefin Lundahl

Ålder: 29

Flyttade till London: 2006

Sysslar med: ‘Planner’/strateg inom reklam och grundare av Santmagazine.com

Bor i: Bow (E3) tillsammans med sambo

Hyra (ungefär): Sammanlagt 1000 pund i månaden för hela lägenheten

 

Screen Shot 2017-01-23 at 23.22.32

Josefin är ursprungligen från Malmö. Hon flyttade till London 2006 för att jobba som nanny. Efter att ha jobbat som nanny i ett par år valde Josefin att jobba och resa ett år i Östafrika innan hon började studera till Advertising Specialist på universitet i London. Sedan examen har Josefin jobbat som “planner” på olika reklambyråer runt om i London. Hon har även grundat hemsidan Santmagazine.com, ett online-magasin med fokus på mode, livsstil och mångfald, med över 10 000 unika läsare i månaden.

 

Vad inspirerade dig till att starta ditt företag?

Inspirationen kom efter att jag studerat färdigt. Det var svårt att få ett kvalificerat jobb eftersom att jag inte hade någon vidare erfarenhet. Jag förstod aldrig hur företag ville att man skulle ha massa erfarenhet när man de senaste 3 åren pluggat på heltid. Så efter att jag tagit examen och samtidigt som jag sökte jobb bestämde jag mig för att starta eget. Först och främst för att det skulle bli en sorts erfarenhet men också för att hjälpa andra i samma sits. Därför startade jag SANT Magazine. Idag fungerar det som en platform där unga människor kan jobba för att få erfarenhet inom modebranschen. De allra flesta pluggar fortfarande och tycker det är super att kunna få erfarenhet samtidigt som de studerar. Det är så hård konkurrens i London så man måste stå ut på minsta lilla sätt.

 

Vad är det som gör just dig bra på ditt jobb?

Som “planner” tror jag det är min nyfikenhet. Jag intresserar mig mycket i varför människor beter sig på ett visst sätt. När man jobbar som planner handlar det framför allt om att förstå konsumentens beteende för att sedan kunna komma på en så bra reklamkampanj som möjligt. Som grundare av SANT Magazine tror jag att det det är min energi. Jag har alltid varit bra på att inspirera och motivera andra samt att lära ut.

 

Screen Shot 2017-01-23 at 23.25.26

 

Tips till andra som skulle vilja starta eget här i London?

Just do it, skulle jag säga. I de allra flesta fall är man rädd för att misslyckas. Men jag brukar alltid tänka att om man aldrig testat, hur kan man då veta, och vad är det allra värsta som kan hända? Allt är värt ett försök.

 

Vad är meningen med livet för dig?

Meningen med livet är väl i princip att ge livet mening, sen är det individuellt hur var och en gör det. För mig är det att leva i nuet så mycket som möjligt och att försöka göra skillnad och att fortsätta vara lycklig och förhoppningsvis göra andra lyckliga också.

 

Vad inspirerar dig?

Alla otroligt duktiga och talangfulla människor, de får mig alltid att tänka ‘man kan om man vill’. Och så alla mina mångkulturella vänner.

 

Har du någon förebild?

Jag har egentligen ingen specifik förebild men jag brukar se upp till framgångsrika entreprenörer.

 

Vad gör dig arg?

När människor ljuger och eller är elaka. Men kan inte säga att jag är arg särskilt ofta. De människor som en gång i tiden gjorde mig arg har jag sorterat bort över åren. Jag tror att det är viktigt att ha människor runt omkring sig som gör en själv till en bättre människa.

 

Vad gör du för att tanka positiv energi?

Lyssnar på reggae, är ute i naturen, besöker någon city farm och gosar med grisar eller bara träffar vänner.

 

Screen Shot 2017-01-23 at 23.59.18

 

Vart ser du dig själv om tio år?

Sitter på någon Karibisk ö med tårna i havet och äter mango.

 

Vad symboliserar London för dig?

Möjligheter. Det finns så otroligt mycket möjligheter här om man bara vill.

 

Hur har London förändrat dig?

London har gjort mig tuffare och mer öppen. Folk är generellt öppna och de allra flesta är här och letar efter nya människor att lära känna. När jag var yngre så skulle jag nog inte bara prata med någon helt främmande människa men det skulle jag absolut göra nu. Sen tycker jag att man blir tuffare för de allra flesta som kommer till London möter motgångar som man så småningom tar sig igenom. What doesn’t break you only makes you stronger som man säger.

 

Screen Shot 2017-01-23 at 23.23.09

 

Beskriv en vanlig vardag i ditt liv?

Oftast går jag upp vid 8-tiden, äter frukost och läser dagens tidning. Klockan 9 har vi morgonmöte och går igenom dagens agenda. De dagar jag jobbar inom reklam är jag på kontoret annars jobbar jag hemifrån. Det är oftast en hel del administrativt arbete med tidningen som ska göras på morgonkvisten. Jag brukar äta lunch vid 1 och sen meditera i 20 min eller om jag är i stan gå på en rask promenad. Det är viktigt för mig att komma ut och få frisk luft och ny inspiration. På eftermiddagen är det oftast en del möten och kreativt arbete. Det bästa med att jobba hemifrån är givetvis att man har en frihet och kan bestämma lite själv hur man lägger upp sitt arbete. Därför ser varje dag ofta annorlunda ut och man blir aldrig uttråkad.

 

När jag jobbar som “planner” spenderar jag mestadels av tiden på kontoret med efterforskande arbete eller i möten. Dom dagarna jobbar jag med tidningen på morgonen och på kvällen när jag är hemma.

 

De allra flesta brukar fråga hur jag orkar att ha två jobb samtidigt, men för mig är det inte svårt för jag tycker om båda mina jobb och skulle inte kunna välja ett över det andra. Nu har jag ju det bästa av båda världar! Och planerar man sin tid väl så hinner man med mycket mer än vad man tror. Dessutom har det hittills visat sig att jag kan applicera erfarenheter som jag får genom det ena jobbet på det andra.

 

Screen Shot 2017-01-23 at 23.23.33

 

Bästa med området du bor i?

Bow är bra på så sätt att det är relativt centralt men lite billigare än många andra områden. Jag gillar att man kan strosa längst kanalen bort till Hackney och där finns det alltid massa roliga, alternativa pop-ups. Allt från konst till musik och mat.

 

Vilket område skulle du vilja bo i om du inte bodde där du bor?

Richmond tror jag, det är så mysigt, fint och mycket natur.

 

Vad hade du för krav på ditt hem i London, och hur gick det till att hitta det?

När jag först flyttade till London hade jag absolut inga krav. Jag trodde kanske att det skulle vara lika hög standard som i Sverige men insåg snabbt att så var det inte. Efter att ha bott i delat hus i många år bestämde jag mig för att det var dags att hitta något eget. Jag ville framför allt bo i en fräsch lägenhet som jag även kunde använda som kontor. Jag hade tur som hittade just det här boendet genom en vän. För här kan man bo och jobba. På nedersta plan har vi gemensamma mötesrum som man kan boka. Det är väldigt händigt om man inte vill hyra ett ställe att bo på och ha sitt företag i. Dessutom är byggnaden full med likasinnade som man utbyta idéer och tjänster med.

 

Screen Shot 2017-01-23 at 23.50.08

 

Hur skulle du beskriva din inredningsstil?

Modernt, earthy, minimalistisk och skandinavisk. Jag älskar vitt och mina brittiska vänner brukar alltid skoja och fråga om det är något mer jag målat vitt över helgen. Jag tycker bara att allt ser så mycket fräschare ut när det är vitt. Sen tycker jag att det är bra att inte ha allt för mycket saker, gillar att ha platsen i stället.

 

Inredningstips?

Måla det vitt, haha! Vad man än målar vitt så ser det bättre ut. Testa så får du se.

 

Screen Shot 2017-01-23 at 23.49.11

 

Något du inte skulle kunna leva utan i ditt hem?

Min dator, för då skulle jag inte kunnat jobba, och mina kläder, för då skulle jag känt mig väldigt naken.

 

En inredningspryl man aldrig skulle hitta hos dig?

Prydnadssaker i porslin.

 

Screen Shot 2017-01-23 at 23.23.44

 

Något du saknar i ditt hem?

En hund.

 

Vad söker du hos en flatmate?

De bästa flatmates/housemates jag haft har alla varit jordnära, snälla människor. Sådana som man kan vara i samma rum som men inte behöver snacka med. De som känns som att de skulle kunna vara en del av ens familj.

 

Screen Shot 2017-01-23 at 23.25.40

 

Vad gör dig till en bra flatmate?

Att jag är snäll och ödmjuk och lätt att ha att göra med.

 

Vad älskar du mest med London?

Alla events och pop-ups. Allt man kan göra och se i London. Det tar liksom aldrig slut.

 

Något du ogillar med London?

Central line och brist på någonstans att bada på sommaren.

 

Screen Shot 2017-01-23 at 23.25.01

 

Vart tar du en date du vill imponera på i London?

Om jag skulle behöva imponera på någon så skulle jag nog ta dem till någon trevlig nyöppnad restaurang/bar. Finns massor med coola och annorlunda ställen.

 

Hur spenderar du en regnig dag i London?

Hemma med massa tända ljus och Netflix.

 

Beskriv en lyckad utekväll för dig i London.

En helt spontan kväll. Då har man oftast inga förväntningar så allt kan bara bli skoj!

 

Vart kurerar du dig dagen efter?

Hemma med Take Away.

 

Screen Shot 2017-01-23 at 23.49.38

 

Hur spenderar du helst en söndag i London?

Jag gillar att gå på marknader så jag och min partner brukar gå till olika marknader och strosa omkring samt handla frukt och grönt.

 

Ditt bästa smultronställe som turisterna missar?

Counter Cafe. Man kan sitta ute på deras flytande terrass., och det är supermysigt där på sommaren. Dessutom brukar de anordna utställningar i samma lokal som man kan besöka gratis innan eller efter sin fika.

 

Tips nummer två är i Perivale och heter Royal Nawaab. De har en helt enorm indisk buffé och det är den absolut bästa indiska maten. De har allt. Det var en Uberförare som rekommenderade Royal Nawaab för något år sedan när jag var på väg hem. När man är där känns det som om man vore i ett annat land. Det är en bit att åka och rekommenderar taxi hem men det är värt det.

 

Screen Shot 2017-01-23 at 23.24.47

 

Bästa stället för människospaning?

London Fashion Week. Då är det roligt att bara kolla på folk och deras olika stilar. Där kan man hitta mycket inspiration.

 

Bästa lunchen?

Kintan vid Chancery Lane, där får man delvis tillaga sin egen mat.

 

Bästa middagen?

Hemma, det är gott att äta ute ibland men det är få saker som slår hemmalagad mat.

 

Screen Shot 2017-01-23 at 23.59.29

 

Vart går du helst och shoppar?

Roman Road Market är bra om man vill fynda. Annars handlar jag det mesta online eller besöker Westfield om det är något specifikt jag behöver.

 

Du får 100 pund och måste bränna dem på en dag. Hur skulle du använda dem? (Du får inte handla kläder)

Drinks are on me!

 

Vad saknar du i Sverige? (förutom vänner och familj)

Havet och att kunna bo bra för ett rimligt pris.

 

Screen Shot 2017-01-23 at 23.23.00