Hemma Hos: Michaela Åkesson

Mar 31, 2017 by

Share Button

Namn: Michaela Åkesson

Ålder: 30

Flyttade till London (år): 2012

Sysslar med: Account Manager Debenhams

Bor i: Chelsea

Hyra: Äger lägenheten tillsammans med hennes sambo

 

Michaela visste redan som barn att hon inte ville bo i Sverige när hon blev äldre. Hon har alltid älskat storstadslivet och blir lätt uttråkad om det inte händer något. Sommaren 2012 bokade Michaela en spontan weekend till London för att hälsa på några vänner. Hon märkte snabbt att staden hade allt och lite till att erbjuda. Att London även bara ligger två timmar med flyg från Sverige gjorde saken ännu mer solklar. På flyget hem till Sverige tänkte hon att hon skulle flytta inom en månad. Exakt en månad senare satt hon på flyget ner med två packade väskor. Förväntansfull, men samtidigt livrädd för att misslyckas. Nu när hon ser tillbaka på det är det förmodligen det bästa beslutet hon någonsin fattat. Idag jobbar Michaela som Account Manager inom marknadsföring på ett företag som heter Affilinet, där hennes klient är Debenhams.

 

Beskriv vägen till dina olika spännande jobb!

När jag flyttade hit började jag jobba på Victoria Secret. Mest för att möta människor men även för att känna på hur det är att arbeta i London. Jag var där i två månader innan jag sökte en roll inom svensk kundtjänst på ett möbelföretag som heter VOGA. Där avancerade jag, först till Marketing Coordinator och sedan till affiliate marketing manager. Jag var där i drygt två och ett halvt år tills jag fick positionen som Affiliate Specialist på Cheapflights. I januari i år fick jag mitt drömjobb som account manager för Debenhams som är ett stort internationellt varuhus. Mitt mål har alltid varit att kombinera markandsföring med mode.

 

Vad är det som gör dig så bra på ditt nuvarande jobb?

Jag är väldigt fokuserad och strukturerad i mitt arbete. Jag kommer med nya idéer och jag är inte rädd för att misslyckas. Sen är jag också väldigt stresstålig. Det är en viktig egenskap när man jobbar för en stor klient.

 

Vad skulle du jobba med om du inte gjorde det du gör nu?

Jag skulle nog ha ett eget företag. Drömmen har alltid varit att sälja mina egna skönhetsprodukter.

 

Tips till andra som vill jobba inom samma bransch?

Ta reda på exakt vad för slags marknadsföring och vilken bransch du vill jobba inom. Det är viktigt att du trivs med det du gör!

 

Vad är meningen med livet för dig?

Resor, familj, vänner och kärlek. Det är viktigt att ta vara på den tid vi har och att göra det mesta av det.

 

Vad inspirerar dig?

Positiva människor med ambitioner och drivkraft.

 

Vad gör dig arg?

Otacksamma människor och rasism.

 

Vad gör du för att tanka positiv energi?

Jag försöker att vara tacksam för det jag har. Att jag och min familj är friska och att jag har tak över huvudet är det viktigaste. Det finns så många människor som har det så svårt. Det är viktigt att man uppskattar saker som man annars tar för givet. När jag inser hur lyckligt lottad jag faktiskt är fylls jag med positiv energi.

 

Vart ser du dig själv om tio år?

Förmodligen gift med barn. Får min pojkvän bestämma bor vi nog kvar i Chelsea då han vägrar att flytta härifrån men i så fall får det bli något större. Sen hoppas jag även att jag får chansen att jobba med någon form av välgörenhet. Det finns så många hemlösa människor i London som behöver hjälp och det gör lika ont i hjärtat varje gång man ser det.

 

Sedan du flyttade till London, vilka utmaningar har varit svårast, och hur har du tagit dig igenom dem?

Man får verkligen slåss med armbågarna för att komma någon vart här. I Sverige är vi ganska snälla mot varandra och det mesta går på räls. En sak jag lärt mig i London är att om du vill ha något så får du även kämpa för det. Det är tuff konkurrens här och man möter många motgångar. Det gäller att resa sig varje gång man faller och inte ge upp.

 

Hur har London förändrat dig?

Jag har blivit mer självständig och tror mer på mig själv. Jag har även insett att allt är möjligt bara man har viljan och rätt attityd. Om man vill något så får man även jobba för det. Jag har jobbat hårt för där jag är idag. Man får lite av en spark i baken när man flyttar till ett nytt land.

 

Beskriv en vanlig vardag i ditt liv.

Jag går upp runt 6.30 varje morgon. Är en person med sjukt många rutiner och får panik om jag missar något, så har gärna lite mer tid på mig på morgonen. Jag brukar vara på kontoret i Holborn strax innan 9.00 varje morgon och lämnar runt 5.30. Efter jobbet går jag en sväng till gymmet. Egentligen tycker jag att det är fruktansvärt tråkigt att gymma men har märkt att jag mår så mycket bättre efter ett pass på gymmet. Det blir oftast färdiglagad mat hos oss till middag vilket jag egentligen inte gillar. Men då både jag och min pojkvän jobbar mycket finns det inte riktigt tid eller energi till att laga mat på kvällen.

Sen tycker jag även att det är viktigt att vardagen inte blir tråkig, så därför brukar vi slänga in en date night i veckan då vi går ut och äter och tar något glas vin. Jag brukar oftast avsluta kvällen med att titta på någon svensk serie. Jag pratar ju i princip bara engelska varje dag, så att kolla på svenska serier hjälper mig hålla igång det svenska språket.

 

Bästa med området du bor i?

Det är väldigt centralt och nära till det mesta. Jag kan exempelvis promenera ner till Hyde Park. Vi bor även fem minuter från Kings Road där du hittar det mesta, såsom butiker, restauranger och en fantastisk matmarkand på lördagar. Vi har även väldigt mycket grönt i Chelsea vilket är viktigt för harmonins skull.

 

Vilket område skulle du vilja bo i om du inte bodde där du bor?

Chelsea Harbor. Herregud vilket område! Tänk dig en hamn med båtar mitt i centrala London. Det är så otroligt idylliskt och harmoniskt. Londonstressen existerar liksom inte där. Det påminner väldigt mycket om Eriksberg i Göteborg där jag kommer ifrån.

 

Vad hade du för krav på ditt hem i London?

För mig var det väldigt viktigt att bo centralt. Centrala London är där jag rör mig 98% av tiden både privat och jobbmässigt. Sedan var det väldigt viktigt för mig att hitta en lägenhet som levde upp till den svenska standarden. Det finns mycket fuskbygge här i London och lägenheter med fuktskador eller mögel är tyvärr mer vanligt än ovanligt här.

 

Hur skulle du beskriva din inredningsstil?

Modern och rena linjer. Mycket vitt blandat med svart. Introducerar dock gärna lite färg här och där.

 

Inredningstips?

Våga ta ut svängarna. Blanda modernt med klassiskt och var inte rädd för att slänga in lite färg. Ett annat tips är blommor. Det finns inget som får ett hem att kännas så levande som färska blommor.

 

Något du inte skulle kunna leva utan i ditt hem?

Min Nepresso-maskin. Jag är löjligt beroende av kaffe.

 

En inredningspryl man aldrig skulle hos dig?

Trasmattor! Skulle aldrig komma på frågan.

 

Något du saknar i ditt hem?

Jag skulle jättegärna vilja ha en öppen spis. Med tanke på hur många regniga dagar vi har i London skulle det vara väldigt uppskattat.

 

Vad söker du i en flatmate?

Nu bor jag med min pojkvän men skulle jag haft en flatmate så måste hon/han vara ordningsam och renlig. Jag är otroligt pedantisk och skulle aldrig klara av att bo med stökiga människor.

 

Vad älskar du mest med London?

Människorna, det finns så många olika karaktärer här. Du kan vara dig själv utan att någon dömmer dig eller tycker att du är konstig. Sen älskar jag även att det alltid finns något att göra. Det går liksom inte att vara uttråkad här en vanlig måndag. London är en stad med oändliga möjligheter. Sist men inte minst, shoppingen. Herregud vilket utbud!

 

Något du ogillar med London?

Trafiken. Speciellt under rusningstid eller när det är tunnelbanestrejk. Det är något jag bara inte kan vänja mig vid. Lika frustrerande varje gång speciellt när man har bråttom.

 

Vart tar du en date du vill imponera på i London?

Det finns så många bra ställen i London. Men Clos Maggiore är ganska svårslaget om du är ute efter god mat och romantisk atmosfär. Har för mig att den till och med blivit utnämnd till världens mest romantiska restaurang.

 

Hur spenderar du en regnig dag i London?

Hemma under täcket med film och en take away. Blir jag uttråkad åker jag ner till Westfield för att gå på bio och tar en hamburgare på Byron.

 

Beskriv en lyckad utekväll för dig i London.

Den börjar med middag med min pojkvän och vänner på någon av våra favoritrestauranger (brukar oftast bli Sexy Fish eller MKNY House). Sedan går vi vidare till någon bar eller ett uteställe. Beroende på hur sent det blir så brukar vi oftast avsluta kvällen med att hämta upp en takeaway på Maroush, som är en libanesisk restaurang.

Vart kurerar du dig dagen efter?

Shoreditch House. Det är en rooftop med pool vilket aldrig slår fel en solig sommardag. Atmosfären där är väldigt avslappnad och maten är fantastisk.

 

Hur spenderar du helst en söndag i London?

Söndagar brukar vara min cheat-day som innebär att jag får äta precis vad jag vill. Det brukar jag fira med att gå till Aubaine i Chelsea som är ett av mina favoritställen för frukost. Jag fortsätter dagen med lite shopping eller en promenad i Hyde Park. På kvällen brukar det ofta bli en take away och film framför tv:n med pojkvännen. Jag brukar ta det ganska lugnt på söndagar då jag har en fullspäckad vecka med jobb framför mig.

 

Ditt bästa smultronställe som turisterna missar?

Jag älskar Regent’s Park. Parken är helt fantastisk på sommaren. Det finns så mycket att göra där. Hyr en cykelbåt eller vandra till toppen av Primrose Hill där du har en helt fantastisk utsikt över London. Perfekt ställe för en picknick en varm sommardag. Även St John’s Wood High Street ligger ett stenkast från parken där du hittar flera mysiga caféer och restauranger.

 

Mest överskattade turistattraktionen i London?

London Eye. Skippa det! Absolut inte värt pengarna. Vill du ha utsikt över London så skulle jag rekommendera att åka upp till Hutong på 33.e våningen i The Shard och ta en cocktail där istället. Billigare och så mycket trevligare.

 

Bästa stället för människospaning?

Jag tycker man kan göra det överallt men annars har marknaden i Camden en del intressanta karaktärer.

 

Bästa brunchen?

202  i Notting Hill. Lätt bästa brunchen. Trevlig atmosfär och maten är helt fantastisk. En bra grej med restaurangen är att den även är hundvänlig.

 

Bästa middagen?

Sexy Fish har utan tvekan den bästa maten i hela London, dock är det ganska pricy där. Är du ute efter ett mer budget alternativ så skulle jag föreslå Wahaca. Det är en mexikansk kedja.

 

Vart går du helst och shoppar?

Jag blandar ofta budget med lyx. Därför handlar jag gärna på Selfridges. Där hittar du både lyxigare märken och även budgetmärken såsom Topshop och Primark. Allt finns under ett tak och det är väldigt enkelt att hitta mellan de olika butikerna i det stora varuhuset till skillnad från Harrods där det är omöjligt att inte gå vilse. Konceptet bakom Selfridges är att alla ska kunna ha råd att handla där och det gillar jag. Sen tycker jag även om butikerna som ligger längs Kings Road. Här hittar du lite mer originella märken och mindre butiker såsom Joseph och Kurt Geiger. Att bara promenera ner längs gatan är ett nöje i sig.

 

Du får 100 pund och måste bränna dem på en dag. Hur skulle du använda dem? (Du får inte handla kläder)

Afternoon tea på Claridges är en given klassiker och en upplevelse i sig. Där kan jag sitta i timmar och njuta av alla scones och finger sandwiches. Ett plus är att du får äta och dricka hur mycket te du vill. Live-pianomusiken som spelas där är också svår att toppa.

 

Ditt bästa Londonminne?

Oj jag har så många, men måste väl ändå varit när jag lyckades flyga ner hela min familj till London för att fira min födelsedag tillsammans med pojkvännen. Då var lyckan total.

 

Ditt sämsta Londonminne?

Jag skulle välja säga dagen då Storbritannien valde att gå ur EU. Det var en mörk dag och något som länge varit mitt hem kändes inte längre lika hemma. Stämningen i staden förändrades och även om jag själv inte upplevt några rasistiska påhopp har jag hört många andra som gjort det. Det kändes så fruktansvärt tråkigt då vi har så många människor från olika länder i världen som bidrar till arbetskraft och annat.

 

Vad saknar du i Sverige? (förutom vänner och familj)

Maten! Tror aldrig jag har uppskattat räkost, kaviar och svensk kebab så mycket som jag gör nu.

Sen kan jag även sakna att allt är så organiserat i Sverige. Här kan exempelvis en småsak som ett besök till banken bli kaos då mycket saknar struktur och organisation. Men jag antar att det lätt blir så i en stad med närmare 9 miljonär invånare.