Hemma hos: Mikaela Karlsson

Oct 18, 2016 by

Share Button

Namn: Mikaela Karlsson
Ålder: 30
Flyttade till London: Augusti 2011
Sysslar med: Online Gambling/Tech
Bor i: Canary Wharf
Hyra: £1200 i månaden (Totalt £2400)

 

Processed with VSCO with c1 preset

Hur hamnade du i London?

Jag var 20 år gammal och nyss hemkommen från en säsong som festarrangör/servitris i Turkiet och planerade att köra vidare följande sommar. Jag hann dock inte så långt då en kollega under vintern i Stockholm övertalade mig att flytta med henne ner till Malta och söka jobb i kundtjänst på några av alla spelbolag nere på ön. Inom 3 veckor hade vi sagt upp oss, påbörjat varsitt CV, sagt upp lägenheten samt köpt en enkelbiljett ner. Det var lite kämpigt första månaden då vi gick vilda i så kallade Paceville (bargatan) och därmed var bufferten som vi hade planerat skulle räcka i 2 månader tills första lön slut på 3 veckor. Jag hade precis kastat in handduken och meddelat de jag bodde med att jag skulle åka hem till Stockholm när dom ringde från Betsoon och erbjöd mig jobb. Detta var ca 10 år sedan och sedan dess har jag arbetat inom branschen på Malta i sammanlagt 3 år i två omgångar, 2 år i Stockholm och nu 5 år i London. Hit kom jag pga att mitt företag nere på Malta flyttade sitt huvudkontor.

  

Vilka råd skulle du ge andra svenskar som skulle vilja ge sig in i samma bransch här i London?

Helt beroende på vad man har för bakgrund såklart, men om man är ung och oerfaren så skulle jag tipsa att gå via kontakter/kontakters kontakter och börja på ett mindre bolag. Det är där man lär sig som mest om hur allt hänger samman och kan därefter välja vad man vill rikta in sig på.

 

Vad skulle du göra om du inte jobbade med online gambling?

Jobba på ett animal shelter med utsatta djur.

 

Mikaela karlsson

Vad är meningen med livet för dig?

Att uppleva så mycket som möjligt samt att resa. Reser säkert en gång i månaden.  Jag sitter sällan hemma och ’slappar’, utan är alltid igång på ett eller annat sätt.

 

Hur gör du för att stressa ner?

Lagar mat eller tränar. Eller dricker vin, hehe.

 

Vad gör du för att tanka positiv energi?

Träffar nära vänner, lagar mat, lyssnar på Frank Sinatra!  Samt mitt mantra “det hade kunnat vara värre” (om det är något som känns jobbigt vill säga…

 

Vad gör dig arg?

Djurmisshandel, dålig kvinnosyn, folk som ständigt avbryter under konversationer och dom som står i mitten av tunnelbanevagnen och inte flyttar in under rusningstrafik – jag blir helt tokig av sådant.

 

Om du skulle skriva ett brev till ditt 18-åriga jag, vad skulle det stå?

Jag var en helt annan person vid 18 års ålder, jag levde ett väldigt destruktivt liv och skulle aldrig kunna drömma om att befinna mig vart jag är idag. Jag klarar inte ens av att läsa mina dagböcker från den tiden utan att brista ut i gråt. Så jag tror inte allt jag hade velat säga till mig själv hade räckt med ett brev, det hade snarare blivit en bok.

 

img_0060

Hur ser du dig själv om tio år?

Med tanke på min impulsivitet och spontanitet så vet man aldrig… Jag vet inte ens vart jag är om 1 år.

 

Vad är det bästa med området där du bor?

I och med att det är Londons bankdistrikt är det rent och fräscht, full rulle under veckodags-kvällar men lugnt och skönt under helger. Och det är allmänt bra kvalitet på alla ställen lokalt, inga sunkiga pubar:)

 

 

Något negativt med området där du bor?

Kan inte komma på något just nu är allt perfekt!

 

Vart skulle du vilja bo om du inte bodde där du bodde (och varför)?

Jag tycker Hampstead är väldigt mysigt med närhet till natur. Jag ser mig nog bo i ett stort hus ute på ”landet” när jag lugnat ner mig och påbörjat familjelivet. Om jag är kvar i UK så Sussex kanske? Barnes? Eller Cornwall om det inte vore så himla lång bort…

 

Processed with VSCO with f2 preset

Vad hade du för krav på ditt hem i London, och hur gick det till när du skulle hitta det?

Jag ville att det skulle var nybyggt, samt ha eget badrum, diskmaskin, förvaringsuttrymme och parkettgolv i majoriteten av lägenheten. Jag hittade det via SpareRoom vilket jag tyckte gick fort och fungerade kanon.

 

Hur skulle du beskriva din inredningsstil?

Ljust, stilrent och ”kliniskt rent”. Inget plotter eller saker som står/ligger framme. Julgran uppe i början på November är standard.

Inredningtips:

Massa smålampor istället för en enda stor. Mysigare så!

Något du inte skulle kunna leva utan i ditt hem?

Färska blommor och levande ljus (och vin).

 

Mikaela karlsson

Något du saknar i ditt hem?

En hund, eller många hundar!

 

Vad symboliserar London för dig?

Utsikten över Canary Wharf och the City. Samt pulsen, fast jag är dock mer för restauranger och vin/cocktail-barer än nattklubbar.

 

Vad älskar du mest med London?

Mina vänner som bor här.

 

Processed with VSCO with f2 preset

Något du ogillar med London?

Ja, det är väl lite motsägelsefullt med tanke på att jag gillar storstadsliv i denna fas av livet men jag är en extrem tidsoptimist så avstånden gör väl att det blir lite ansträngande ibland att vara på en plats vid rätt tidpunkt. Det är ju dock inte London’s ’fel’ utan en dålig egenskap hos mig själv som inte går hand i hand med storstäder, utan passar bättre på en liten ö där man tar sig vart som helst inom 20 min.

 

Hur spenderar du en regnig dag i London?

Regnet stoppar mig generellt inte för något, så länge man har snygga gummistövlar och paraply. Vi bor trots allt i London. Det enda är väl att man inte lägger tid på håret samt att Uber används flitigare än vanligt då.

 

Processed with VSCO with g3 preset

Beskriv en lyckad utekväll för dig i London.

En lång vin-lunch på Ivy Chelsea Garden en sen lördag eftermiddag som därefter övergår till cocktails i krokarna och därefter ’spontanfest’. Spontandagar utan planer är det bästa jag vet, tyvärr inträffar dom alltför sällan.

 

Vart kurerar du dig dagen efter?

Bakismat på Burger and Lobster eller The Breakfast Club i Canary Wharf, sen ner till spa’t som jag har i byggnaden.

 

Hur spenderar du helst en söndag i London?

Handlar mat och lagar inför veckan samt fixar och donar hemma. Eller köper en blomma på Columbia Road Flower Market och därefter svänger förbi Hoxton hotel i Shoreditch, det är ett riktigt söndags-ställe det, speciellt på vintern.

 

Ditt bästa smultronställe som turisterna missar?

Fast smultronställen vill man ju inte att turister ska hitta till….

 

Mest överskattade turistattraktionen i London?

London Eye, så långtråkigt. Åk upp i The Shard på en cocktail istället och få samma utsikt mer eller mindre.

 

Bästa stället för människospaning?

The Botanist

 

Bästa brunchen?

The Social Eating House

 

Bästa middagen?

Cecconis, Coya, Kaspar’s at the Savoy

 

Vart går du helst och shoppar?

Zara

 

Du får 100 pund och måste bränna dem på en dag. Hur skulle du använda dem? (Du får inte handla kläder)

Beställa en riktigt bra flaska vin och dela med en god vän på något härligt ställe.

  

Ditt bästa Londonminne?

Jag kan tyvärr omöjligen välja ett. Överlag så älskar jag verkligen att bo här, jag kan promenera på gatan en helt vanlig dag och helt plötsligt bara känna att det bubblar till inom mig (fjärilar, inget annat) och bara fnittra till och känna mig så tacksam över att jag lever detta liv på den plats jag gör.

 

Processed with VSCO with c1 preset

Ditt sämsta Londonminne?

När det låg och ruttnade en död mus i fodralet under vår soffa i min gamla lägenhet för några år sedan. Det var den sjukaste stank jag någonsin känt, sådant händer väl typ bara i London. Vi kände också att det var en toppen-idé att ha efterfest just den helgen då mus-incidenten skedde, folk vände typ i dörren.

 

Vad saknar du i Sverige? (förutom vänner och familj)

Kebabpizza!

 

Processed with VSCO with g3 preset