Hemma Hos: Stylisten Gabriella Lundgren

Mar 3, 2017 by

Share Button

Namn: Gabriella Lundgren

Ålder: 33

Flyttade till London: 2015

Jobbar som: “Brand specialist” på Acne Studios på Liberty, modebloggerska (gabriellalundgren.com) och huvudstylist för onlineshoppen Noordinarysuit.com som säljer skandinaviska märken i UK

Bor i: En 1 bedroom flat i västra London mellan Shepherds Bush och Holland Park

Hyra: £1600 för hela lägenheten i månaden (delar med sambo)

 

e46731d1-2c5d-4259-a830-26a9a10f8d49.jpg

Gabriella Lundgren jobbar som “Brand Specialist” för Acne, driver sin egna modeblogg och är “Head of Styling” för online-butiken NoOrdinarySuit.com, som är återförsäljare av Skandinaviska Märken i Storbritannien. Utöver detta filar hon även på ett ytterligare spännande projekt, men som inte riktigt kan prata om ännu. Innan hon flyttade till London bodde Gabriella i Paris, där hon träffade sin pojkvän. Hon hamnade i London genom att han fick jobberbjudande här, så de packade sina väskor och flyttade hit.

 

88c0fb85-445f-454d-8910-08a4e52947a5.jpg

Beskriv vägen till dina olika spännande modejobb!

När jag blev klar med min kandidat i Media och Kommunikations-vetenskap flyttade jag till Paris, då jag kände att Sverige var lite för litet för mina stora drömmar. Sen hankade jag mig fram med mina jobb i butik, där jag till slut fick en bra position på ett bra märke. Men under tiden så startade jag diverse projekt samt bloggen så jag lärde mig så mycket under de åren. Jag tror att i slutändan handlar det om att få ett bra rykte, bygga ett bra kontaktnät, ha lite tur och kämpa på vid sidan av jobbet för att lära sig mer om industrin.

 

Vad är det som gör just dig bra på ditt jobb?

Först och främst så fullkomligt älskar jag mode och stil så för mig är så mycket inom mina jobb något jag tycker är roligt – då blir man automatiskt bra på sitt jobb. Sedan är jag en sann multitaskare som älskar att ha flera bollar i luften och har inga problem med att sitta och jobba en lördagskväll. Det låter kanske tragiskt, men faktum är att min fritid och mitt jobb går ihop med varandra.

 

Vad skulle du jobba med om du inte gjorde det du gör nu?

Åh, det är ju såklart jättesvårt att svara på. Utöver mode älskar jag inredning, så kanske något inom det?

 

Processed with VSCO with c1 preset

Tips till andra som vill jobba med mode i London?

Börja med att jobba i butik och testa allt – jag har gjort allt ifrån Visual Merchandising till inköp, till att starta eget, ta mig an management-roller, med mera. Så testa dig fram innan du bestämmer dig vad du vill göra. Och jobba hårt.

 

Vad är meningen med livet för dig?

Att jag ska känna mig lycklig i min vardag – jag vill inte bara räkna ner till min semester utan vara hyfsat nöjd med alla dagar under året.

 

Vad inspirerar dig?

Detta är nog den svåraste frågan av alla, för allt inspirerar mig. Det kan vara en utställning, en okänd kvinna på stan, en bok, naturen, min familj, mina vänner, att jag ser en färgkombination på en byggnad jag gillar. Allt runtomkring mig inspirerar mig, jag är en visuell person som tar in väldigt mycket intryck under en dag.

 

48e8dda8-8ec9-484e-b525-2655ab7902c9.jpg

Har du någon förebild?

Precis som på förra frågan så har jag många förebilder. Mina föräldrar, alla power women där ute som driver eget. Svårt att få ner det på papper, det skiftar ju också hela tiden, man får upp ögonen för någon, läser och lär sig av hur den personen har tagit sig fram och levt, sedan går man vidare och hittar en annan att fascineras av.

 

Vad gör dig arg?

Oj, egoistiska människor. Det är en av de värsta egenskaper man kan ha, när man bara ser till sitt eget bästa. Hatar människor som är sådana.

 

Vad gör du för att tanka positiv energi?

Träffar min familj i Sverige, reser, spenderar tid vid havet eller tillbringar en lugn kväll hemma läsandes en bok eller bläddrandes i en tidning.

 

d5b2f84d-db09-4183-aa5c-ddee53f0d83d.jpg

Vart ser du dig själv om tio år?

Svårt, men om tio år driver jag nog ett eget företag.

 

Vad symboliserar London för dig?

Mångfald och kreativitet.

 

Sedan du flyttade till London, vilka utmaningar har varit svårast, och hur har du tagit dig igenom dem?

Att det är så dyrt att bara leva här var en av utmaningarna. Numera tar jag alltid med mig hemmagjord lunch till jobbet – nyttigare och betydligt billigare! Sen var det lite av en kulturkrock att komma från Paris där fransmännen är brutalt ärliga gentemot dig – är dom arga så vet du det i.o.m att dom säger det to your face. När jag först kom hit så tyckte jag att engelsmännen var otroligt trevliga (vilket dom såklart är) men snabbt insåg jag att dom kan kalla dig ”love” och sedan snacka skit om dig så fort dom kommit runt hörnet. Det tog ett tag innan jag vande mig vid det, men det berodde nog mycket på att jag var så van vid fransmännens beteende. I slutändan handlar det ju bara om att lära sig landets kultur, och nu har jag inga problem med det för jag vet hur det funkar!

 

aaed0ce9-e0ec-45d2-a8a7-f73016445ae9.jpg

Hur har London förändrat dig?

Inte så mycket tror jag – Paris förändrade mig mycket då du verkligen måste ha skinn på näsan som utlänning, men att flytta till London var lite av en lättnad, jag kunde släppa garden mer här.

 

Beskriv en vanlig vardag i ditt liv?

Jag vaknar vid 7-7:30, går upp direkt till kaffemaskinen och dricker kaffe framför datorn och telefonen där jag kollar email, blogg och Instagram. Sen dusch, frukost och buss till jobbet beroende om jag ska till Acne eller Noordinarysuit. Är det No Ordinary Suit så förbereder vi content för veckan för sociala medier, nyhetsbrev och blogg. Sen förbereder vi om vi har en shoot för nya säsongen, lite allt möjligt sysslar vi med. På Acne fokuserar jag mer på siffror på vad som säljer eller inte, och tar hand om personliga kunder, exempelvis meddelar dom vad som är nytt i butik. Efter att ha jobbat hela dagen åker jag hem och äter middag, jobbar lite i sängen med bloggen och kollar på en serie eller film och somnar.

 

5b9beeca-4444-49fe-80af-b9704b43b099.jpg

Bästa med området du bor i?

Att det är många parker runtomkring, mycket grönt och att det är ett ganska lugnt bostadsområde.

 

Bild från Gabriellas fastighets innergård. 25c6cafe-6450-4f75-904b-5273aa2db4dc.jpg

e1003205-eef7-421a-9b2b-4e5b5466d9c4.jpg

ebd9ed59-7bfc-4027-9e93-21c96117cadf.jpg

Vad hade du för krav på ditt hem i London, och hur gick det till att hitta det?

Under min Paristid var det en bar under mitt fönster så det var alltid skrik och hög musik, så ett av mina krav var att vi skulle i ett lugnt område. Sen närheten till parkerna var också viktigt för oss. Min kille hittade denna lägenheten då han åkte hit innan mig, så vet inte exakt hur det gick till, haha!

 

Hur skulle du beskriva din inredningsstil?

Väldigt skandinavisk såklart, men inte för minimalistiskt. Jag vill att ett hem ska spegla personen eller personerna som bor där, så att man inte får en idé om att man stiger in i ett museum utan ett riktigt hem. Sen så gillar jag att inreda lite ”parisiskt” också,  med en bokhylla fylld med böcker och objekt, vintage möbler och gröna plantor. Lite rock bohem känsla liksom.

 

bdca7b60-5253-45ed-8178-e850f7706562.jpg

Inredningstips?

Åh, på samma sätt som jag älskar street-style för att se vad ”riktiga” människor har på sig så älskar jag också att se hur det ser ut i folks riktiga hem. Om man är som jag så ska man köpa boken The Couvetuer som är en samling intervjuer av kända människors garderober, deras stil och vackra foton. Eller kika på Theselby.com som också fotar hemma hos kreativa människors hem över hela världen.

 

Något du inte skulle kunna leva utan i ditt hem?

Min dator och telefon antar jag inte räknas till hem kategorin, för dom är mina käraste ägodelar just nu. Annars skulle jag nog svara min säng och mina satinlakan, jag älskar att sova skönt!

 

efec9252-1c98-4ca0-bc1c-82bf877e96ac.jpg

053150a0-5009-4e95-887a-6e2d3f2fac9a.jpg

En inredningspryl man aldrig skulle hitta hos dig?

Jag kanske kommer ångra att jag skrivit detta – vem vet, smaken ändras ju – men furumöbler tycker jag inte är jättesnyggt för att uttrycka det milt!

 

Något du saknar i ditt hem?

Min ärvda fåtölj från min farmor, mitt rustika träbord och min safaristol i läder som jag fått ärva av min mamma. Dom står och väntar i en källare i Sverige. Sen drömmer jag om att ha en större garderob, det börjar bli ont om plats om man säger så…

 

1321b385-405b-4bd4-82af-6e8eece1c70a.jpg

f6245387-4cf4-44c5-8028-d8a511c2621d.jpg

Vad älskar du mest med London?

Att det är möjligheternas stad och människorna som bor här är oftast väldigt öppna och kreativa med stora drömmar. Det älskar jag!

 

Något du ogillar med London?

Tunnelbanan – jag hatar den och tar alltid bussen om det finns möjlighet. Och den dåliga luften.

 

Hur spenderar du en regnig dag i London?

Inne hemma, så tråkigt med regn!

 

e6eda982-0a59-4aee-b7d6-85efadb4a551.jpg

Beskriv en lyckad utekväll för dig i London.

När man hängt på en härlig pub i deras beer garden en varm sommarkväll med massa vänner. Eller grillning i trädgården, det är härligt!

 

Vart kurerar du dig dagen efter?

En rejäl frukost hemma i soffan.

 

Hur spenderar du helst en söndag i London?

Helt ärligt så säger jag nog hemma. Kanske en promenad eller en löptur i Holland Park som är ett stenkast härifrån. Om jag har energi på morgonen så gillar jag att handla på Columbia Flower Market också. Eftersom jag jobbar ganska mycket så är söndagar en riktig vilodag för mig.

 

fafc6c2e-2a9f-443f-9a6a-96ca05cc745c.jpg

Ditt bästa smultronställe som turisterna missar?

Det är väl alla lokala pubar som finns i varje område, inte dom centrala som är packade med turister utan diamanterna där lokalbefolkningen hänger.

 

Bästa stället för människospaning?

Liberty’s department store, jag har sett så många kändisar där, som till exempel Keira Knightley, Michelle Pfieffer, Alexa Chung, Josh Hartnett med flera. Många kändisar går dit för att det är lite mer anonymt än dom större mer turistiska varuhusen i London.

 

Bästa middagen?

På våran lokala pub, The Havelock Tavern.

 

4f956d38-0d8d-43b6-8fd0-5b94c0268156.jpg

Vart går du helst och shoppar?

Online eller på Liberty. Ska jag hitta något snabbt så slinker jag gärna in på & Other Stories eller TopShop. Vill jag ha svenskt mode kikar jag in på Noordinarysuit.com (såklart!).

 

Du får 100 pund och måste bränna dem på en dag. Hur skulle du använda dem? (Du får inte handla kläder)

Då köper jag nog inredning, eller går till Foyles och köper fina coffee table böcker. Det kan hända att jag går till Selfridges och köper lite beauty-produkter också Eller så går jag till Wholefoods och shoppar loss. Så exotisk är jag!

 

5b9beeca-4444-49fe-80af-b9704b43b099.jpg

Ditt bästa Londonminne?

Sommarkvällarna när vi har grillat i vår trädgård med vänner, eller en varm sommarkväll när man går från pub till pub.

 

Ditt sämsta Londonminne?

När Storbritannien röstade att gå ur EU kanske?

 

Vad saknar du i Sverige? (förutom vänner och familj)

Ärligheten, de lägre hyrorna, den renare luften och dom bättre arbetsvillkoren.

 

766f2489-a0fd-47e5-938b-409eaae27b67.jpg