Hemmamys: Roliga saker att göra hemma en regnig dag i London

Oct 28, 2022 by

Share Button

London är en storstad som har mycket att erbjuda när det gäller underhållning, alltifrån fantastiska musikaler, restauranger – och inte för att glömma shoppingen på Oxford street. Men som många andra städer i Storbritannien, så är det ofta väldigt regnigt i London.

Faktum är att det regnar i genomsnitt mellan 11 och 15 dagar varje månad, men november och augusti är de värsta månaderna. Vissa dagar – speciellt när det är kallt och regnigt ute – kan det vara svårt att ta sig upp, ur sängen och utforska staden. Lyckligtvis finns det många saker du kan göra hemifrån. I den här artikeln har vi listat fem härliga aktiviteter som du kan göra hemma.

 

1. Beställ hämtmat från Londons bästa restauranger

London har en matscen som få andra städer i världen kan matcha. Fram till ungefär tre år sedan var man ofta tvungen att ta på sig byxor för att beställa mat från stadens bästa restauranger.

 

Men till en följd av coronavirus pandemin, så har takeaway branchen bokstavligen blomstrat. Numera går det att välja mellan tusentals olika restauranger på mobilappar som Deliveroo, från pizza och indisk till gourmetmat.

 

Några utav våra allra favoriter inkluderar:

  • The Ambassador General Store.
  • Bocca di Lupo
  • Hawksmoor
  • BAO/ Rice Error
  • Comfort & Joy by Jikoni
  • Blacklock
  • Murger Han
  • Hakkasan

 

2. Spela Pokerspel på nätet

Ett utav de roligaste och nervkittlande underhållningarna är att spela poker spel som Blackjack och Texas Hold Em. Om du saknar motståndare, så kan du enkelt spela för pengar eller bara träna på nätbaserade spelbolag antingen genom din mobiltelefon, surfplatta eller dator. Det finns många nätcasinon, alltifrån små nischade spelbolag som enbart är inriktade på pokerspel till mer generella som erbjuder både betting och spelautomater.

 

3. Titta på Engelska Netflix- serier

Ett av de mest tillfredsställande och avkopplande fritid sysslorna är att titta på engelska serier på streaming plattformar som Netflix. Från fantastiska historiska dramer till naturdokumentärer och komedier – Netflix har många bra TV-program som kommer från Storbritannien.

 

Våra absoluta favoriter inkluderar så klart den prisbelönta tv-serien “The Crown” som är baserad på romanen skriven av Peter Morgan och berättar drottning Elizabeth IIs livshistoria.

 

En annan otroligt bra serie är Bridgerton, som är baserad på Julia Quinns Bridgerton-familjeromaner och följer livet på de åtta sammansvetsade syskonen i familjen Bridgerton och dess kärlekshistorier, bland annat den unga Daphne Bridgertons resa för att finna en passande man att gifta sig med. Varje säsong är annorlunda och har sin egen uppsättning händelser som händer i familjen!

 

4. Läsa klassiska brittiska böcker medan man är nerbäddad i sängen

Storbritannien kan verkligen skryta med ett fantastiskt antal kända författare, från Charles Dickens till JK Rowling. Det gör att det inte råder brist på intressanta böcker att läsa.

 

Varför inte gå tillbaka och tiden och läsa exempelvis Sherlock Holmes-böckerna, den fiktiva detektiven skapad av den brittiske författaren Sir Arthur Conan Doyle, eller om den unga trollkarlen Harry Potter som går på Hogwarts School of Witchcraft and Wizardry, skriven av författaren JK Rowling. Gör lite engelskt te och kryp ned i sängen medan du läser en utav dessa fantastiska böcker.

 

5. Baka traditionella engelska bakverk

För många av oss som jobbar i London kan det vara svårt att hitta tid och ork att baka. Istället brukar vi köpa bakverk från stadens många olika konditorier och caféer.

 

Men faktum är att regniga dagar är en ypperligt tillfället att ta fram den gamla receptboken och baka! Storbritannien har en lång och bestående historia med tillverkning av bakverk och är välkänt för att ha ett mångsidigt utbud. Några av de mest traditionella engelska bakverken inkluderar morotskakor, scones, Victoria sockerkaka, shortbread fingers och mer.