Hidden London: Broadway Market

Oct 1, 2012 by

Share Button

Regent’s Canals porlande ljud är inte långt borta när du ser marknadsstånd efter marknadsstånd med en blandning av frukt och grönsaker till ståtliga blommor och nötta second hand-böcker. 

Broadway Market i Hackney lockar till sig en viss del turister, men majoriteten av marknadens besökare är Londonborna. Detta är en av de få marknader i London som man kan beskriva som intim och riktigt behaglig att besöka. Självklart är det trångt att komma fram på vissa ställen och du får tålmodigt vänta på din tur medan barnvagnarna passerar i snigelfart, men trängseln kan absolut inte jämföras med turistmarknader som Portobello Market eller Camden Lock Market.

Om du skulle börja känna dig lite trött i benen så finns det flera mysiga caféer och pubar med uteserveringar längs gatan där du kan slå dig ner och samla krafterna. Är du sugen på mat men har inte tålamodet att tillreda dina organiska grönsaker du nyss köpt, så kan du välja mellan thaimat, tysk korv, olika vegetariska alternativ och andra populära rätter.

Broadway Market erbjuder de traditionella marknadsprylarna i form av tygkassar, t-shirts osv, men har även ett brett blomutbud, second hand kläder för bara £5 och du kan även bli en cykel rikare efter ditt besök.

Marknaden är ett gömt guldkorn som förtjänar mer uppmärksamhet. Om du är i Hackneykrokarna en lördag borde du skämmas om du inte tar chansen att insupa Broadway Markets unika atmosfär.

Vill du veta mer gå in på Broadway Markets hemsida, eller varför inte börja följa dem på Twitter?

Text: Kajsa Wall