Historiska Spanien

Jul 2, 2012 by

Share Button

Det slutade som det började, ja nästan i alla fall. Spanien – Italien möttes i deras öppningsmatch och genomförde de bättre matcherna under detta EM, och fick gå därifrån med varsin pinne. Spanien började som Europeiska Mästare, och slutade precis det samma.

Spanien blev det första lag som någonsin vunnit EM, VM och ytterligare ett EM i följd, och därmed har Spanjorerna lämnat sitt stora avtryck i historieböckerna. Föga förvånande då detta Spanien är bland det bästa fotbollsvärlden någonsin upplevt. Man vann finalen ganska enkelt med 4-0 och Italien var aldrig riktigt nära att hota Världsmästarna. Italien verkade vara slutkörda efter sin otroligt väl genomförda match emot Tyskland och hade problem mot Spanien, olikt det första mötet.

Trots att man genom turneringen spelade en “tråkig fotboll” utan anfallare, så har man varit enormt imponerande och gjort 12 mål framåt och bara släppt in ett ynka mål. Vi lever i en historisk tid just nu, Spanien och Barcelona där flera spelare härstammar ifrån bland annat 7 från startelvan. De två ovannämnda lagen dominerar den moderna fotbollen på ett sätt som kommer diskuteras långt ner i framtiden.

Finalen är slut och med det även EM, det har vart en fantastisk fotbollsfest vi har fått uppleva, trots att finalen är det man väntar på, spekulerar om vilka som ska spela den, avgöra den, förlora den så får man alltid samma känsla efteråt: Tomheten. Nu är det slut på det stora mästerskapet, och man får bege sig in i det galna trafikkaoset vid namn Silly Season fram till dom inhemska säsongerna börjar igen. För vissa andra laddar man upp inför Rio 2014, och det finns säkert dom som är så glada över att Fotbollspesten äntligen är över.

Fernando Torres som många anser har gjort en dålig säsong har alltså vunnit Champions League, FA-Cupen, EM och hunnit med att vinna Ems skytteliga samt bli den enda i historien som lyckats göra mål i två EM-finaler. Vad uppnår han om han gör en lyckad säsong?

Skytteliga vinnaren Fernando Torres avgör finalen med sitt 3-0 mål.