Höjdpunkter i London under augusti och september

Aug 2, 2017 by

Share Button

Strandfester mitt i stan, kräftskivor och festivaler… Sensommaren i London bjuder på oförglömliga upplevelser! Här är några godbitar du inte får missa i augusti och september!

 

Backyard Cinema Miami Beach (tom 10 september)
Bild: https://www.backyardcinema.co.uk

“South Beach is coming to South London” skryter Backyard Cinema och vi kan inte annat än att hålla med. Plocka fram dina flip flops och bege dig söder om floden (mittemellan Elephant & Castle och Borough för att vara exakt) för en filmupplevelse i bästa Ocean Drive-stil. Här gräver du ned tårna i sanden och njuter av en cocktail medan du ser filmer som Dirty Dancing och Back to the Future. Mer info och biljetter från ynka £16.50 hittar du här.


Swedish Crayfish Party Weekend (9 – 10 september)

Japp, succén är tillbaka. Andra helgen i september är det återigen dags för LondonSwedes årliga kräftskivor med både galna bruncher (lördag) barnvänliga bruncher (söndag) och en galet rolig middag. Tänk midsommar fast med kräftor och hattar istället för majstång! Ta med vänner och flatmates och alla som skulle uppskatta en traditionell svensk kräftskiva till Smith’s Bar & Grill i Paddington. Missa inte vår Flash Sale 4 augusti – håll utkik efter mer info här.


Gastropuben The Phene i Chelsea håller i en svensk kräftskiva en månad innan vår. Man kan aldrig äta för mycket kräftor så starta tidigt med Londons kanske första kräftskiva för i år? Biljetter på deras hemsida The Phene 


Notting Hill Carnival (27 – 28 augusti)
Bild: James Gourley/REX/Shutterstock

Sista helgen i augusti är för många synonymt med Notting Hill Carnival, Europas i särklass största gatufest. Garanterat den livligaste också! Området kring Notting Hill, Westbourne Park och Ladbroke Grove besöks av över en miljon människor som alla firar Londons karibiska arv och bjuds på en karneval utan dess like. Toalettsituationen är inte den bästa, men vad gör väl det när du får vara med om årets största partaj?


Utomhusteater i Regent’s Park (11 augusti – 23 september)
Bild: https://openairtheatre.com/

Efter förra sommarens succé bestämde sig Open Air Theatre för att köra en till omgång av musikalen Jesus Christ Superstar på utomhusscenen i Regent’s Park. Och tur är väl det, för Andrew Lloyd Webbers mästerverk kommer verkligen till sin rätta i den ljuva sommarkvällen i en av Londons absolut vackraste parker. Biljetter till musikalen bokas här.


Frukost med guldkant
Bild: https://www.instagram.com/londoncoffeeshops/

Bottomless brunch och eftermiddagsfika i all ära – men frukost på café är det nya svarta. (Eller rosa snarare). Du slipper trängas och dessutom är maträtterna ofta fräschare på morgonen. London fullkomligen kryllar av Instagramvänliga frukostställen med färgglada lattes – till exempel vegancaféet Palm Vaults  i Hackney (se bild), MILK i Balham och Holborn Grind i Soho. Snacka om att börja dagen i stil!


One Love Festival (1 – 3 september)
Bild: https://onelovefestival.co.uk

Lystring alla reggaefans. One Love Festival är inne på sitt 10:e år och kan mycket väl slå besöksrekord. Förutom raggaemusik i världsklass hålls här också workshops och barnaktiviteter i bästa Bob Marley-anda. Mer info och biljetter till denna häftiga festival finns på hemsidan.


Bubblewrap Waffle
Bild: https://www.instagram.com/bubblewrapwaffle/

Du har väl inte missat årets stora trend i sötsaksvärlden? ‘The Bubblewrap Waffle‘  har tagit London med storm, och tro oss när vi säger att den är ännu godare än den ser ut… Ta en tur till affären på Wardour Street i Soho där du kan välja bland smaker som Caramel Banana, Oreo Crunch och Berry Good. Hemligheten är att bubblorna i våfflorna gör att efterrätten är krispig på utsidan och mjukare inuti.


BBC Proms in the Park (9 september)
Bild: https://www.royalalberthall.com

Lördag 9 september äger den sista av sommarens populära promenadkonserter rum. Den som inte lyckats få tag i biljetter till själva huvudeventet i Royal Albert Hall kan glädja sig åt att Hyde Park bjuder på bäst stämning, med sina storbildsskärmar och tusentals åskådare. Sir Ray Davies, Elaine Page och Steps är några av artisterna som kommer vara involverade i årets sista konsert. Här finns mer info.


California: Designing Freedom 
Bild: Luke Hayes

Superutställningen California: Designing Freedom på coola Design Museum i Kensington sjunger på sista versen, så passa på att boka nu om design från 1960-talet och framåt är din melodi. Här finns allt ifrån surfbrädor till iPhones och tidiga TV-spel, vilket gör att man får en förståelse för hur Kalifornien har påverkat vardagsliv över hela världen. Biljetter kostar £16.


Bermondsey Beer Mile 
Bild: https://www.instagram.com/brewbynumbers/

Föredrar du pubrundor i dagsljus istället för sena kvällar på stan? Gillar du craft beer? Då är Bermondsey Beer Mile något för dig. Den drygt två kilometer långa sträckan mellan Druid Street och Rotherithe New Road kantas av mikrobryggerier som är öppna för besökare på lördagar. En del stänger så tidigt som 14.00 så det gäller att vara uppe med tuppen om du vill testa så många olika craft beers som möjligt under pubrundan. Cash är ett måste.


Brixton Beach (tom 1 oktober)
Bild: www.timeout.com

Blev den där Brightonresan aldrig av? Oroa dig inte, du kan nämligen få din dos av strand på närmare håll istället – nämligen i kära Brixton. Brixton Rooftop har skapat en strandbar som är öppen torsdag-söndag ända tills höstruskiga oktober gör entré. Förvänta dig grillat, livemusik och sommardrinkar i en salig blandning. Här hittar du mer info om Brixton Beach.


SW4 Clapham (26 – 27 augusti)
Bild: https://www.southwestfour.com

Inte nog med att Clapham är rätt awesome året om, men i augusti ger den hypade electronicfestivalen SW4 dig ännu en anledning till att hänga här. Clapham Common kommer nämligen fullkomligen dåna av house, EDM och techno under sista helgen i augusti. Släpp loss till Tinie Tempah, Deadmau5, Martin Solveig, Knife Party och Eric Prydz från £60.


Mail Rail (4 september och framåt)
Bild: Miles Willis / Postal Museum

Vem sa att museum måste vara trista? The Postal Museums nya attraktion Mail Rail är raka motsatsen till en tyst utställning, utan låter hela familjen ta en tågresa tillbaka i tiden genom tunnlarna under Royal Mails gamla postkontor. Det är lätt att föreställa sig hur det gick till när all post i London färdades här innan breven nådde sin slutdestination. Hett val för dig som föredrar interaktiva museum.


Alexandra Palace Foodie Festival (26 – 28 augusti)
Bild: www.timeout.com

2017:s sista Bank Holiday-weekend innan jul blev precis godare… Foodies Festival kommer nämligen tillbaka till Alexandra Palace i norra London. Vad sägs om att spendera en eftermiddag i deras Vintage Tea Tent, kanske provsmaka 10 sorter av champagne eller se på när proffskockar trollar? Alexandra Palace är dessutom en av de bästa utsiktsplatserna i London. Här bokar du biljetter till festivalen.