Skaffa en hundkompis!

Jul 2, 2013 by

Share Button

I en stad som London är det inte alltid lika enkelt att skaffa sig en hund då både utrymme i lägenheten och tidsbrist är ett återkommande problem. I juni i år lanserades myDogBuddy som grundades av svenska Richard Setterwall och Willem De Geer.

 

 myDogBuddy är ett socialt nätverk för hundälskare. De hjälper hundägare att hitta ett hem för sin hund när de är på semester, på en affärsresa eller när de jobbar mycket. Här kan du söka bland hundratals pålitliga hundpassare för att hitta den perfekta personen eller familjen som kan passa din hund.

 

 ”Jag fick alltid skuldkänslor när jag var tvungen att lämna bort min hund Starsky till en kennel,” säger Carl Heimdal som deltog i myDogBuddys testgrupp i Storbritannien. ”Den känslan försvann när jag använde myDogBuddy. Jag slappnade av eftersom jag visste att min hund skulle bo i ett tryggt och mysigt hus med en vänlig familj.”

”Jag gillade särskilt att gå igenom hundpassarnas recensioner och att se bilderna på var Starsky skulle bo. Det hem som jag valde var fantastiskt, hade stor trädgård och de bodde bara en liten bit bort från oss. Jag blev nästan mer exalterad över Starskys semesterhem än vad jag blev över mitt eget hotell!”

Endast de bästa hundpassarna går igenom myDogBuddys kvalificeringsprocess som håller måtten med andra djurorganisationer inom branschen. Deras team gör personliga intervjuer och hembesök och är alltid tillgängliga ifall en nödsituation skulle uppstå. Dessutom är alla hundpassare täckta av företaget försäkring.

Före detta chef för RSPCA (Storbritanniens ledande djurskyddsorganisation), Tim Wass MBE säger: ”myDogbuddy har utvecklat en fantastisk idé för hundars välmående och ägarnas trygghet. Många hundägare åker inte ens på semester på grund av att de inte kan stå ut med tanken av att lämna sina kära i en kennel. myDogBuddy är den säkra lösningen på detta problem.

 

Vi passade på att ställa några frågor till Richard Setterwall (Grundare och VD på myDogBuddy):

 

 

Hur kom du på idén till myDogBuddy? 

Jag och min kompis Willem De Geer har alltid haft hundar omkring oss i familjen och bland vänner. Det började med att jag såg hur svårt det var för min syster att hitta någon att ta hand om sin hund, Luca, när hon skulle resa bort. Det hände till och med att min syster fick ställa in resor när jag eller någon annan i vår familj inte kunde ta hand om honom och då hon inte ville lämna iväg Luca på en Kennel.

Jag och Willem såg att det fanns massa personer som älskar hundar och som gärna ville ta hand om dem, problemet är bara att det inte fanns något bra sätt att koppla ihop dem med hundägare. Behovet av ett nätverk för hundar, hundägare och personer som gärna tar hand om hundar var helt enkelt det som skapade idén till myDogBuddy!

 

Var kommer namnet ifrån? 

myDogBuddy betyder min hunds kompis. Vi vill att alla hundar ska ha en kompis, en ”Buddy”, när deras ägare är borta; de ska vara familjära, kärleksfulla, ha erfarenhet och bry sig om hundens välmående.

 

 Vad är unikt med myDogBuddy jämfört med andra tjänster?

Vi fokuserar väldigt mycket på hundens säkerhet och välmående och att hundägare enkelt ska kunna välja en person som de litar på som kommer ta hand om hunden på bästa sätt. Alla potentiella hundpassare måste till exempel gå igenom vår granskningsprocess med intervju, bakgrundscheck, adresskontroll samt hembesök där det behövs. Hundägare kan dessutom se omdömen från andra personer samt bilder och annan viktig information för alla hundpassare vilket underlättar och skapar trovärdighet.

 

 Vad/vem inspirerar dig? 

Jag inspireras av alla som vågar följ sin passion och inspireras framför allt av dem som har skoj på vägen!

 

Vad har varit höjdpunkten sedan starten? 

Oj, det är svårt att svara på, det är så mycket som hänt på väldigt kort tid. Att vi har fått välkända namn som Tim Wass bakom oss är självklart stort, då vi är ett nytt företag. Allt stöd och intresse från hundägare och hundpassare är också en daglig höjdpunkt. Det är otroligt skoj och inspirerande med all positiv respons och konstruktiv feedback. Vetskapen om att vi hjälper både hundägare och hundälskare men framför allt hundar är det som motiverar mig. Jag känner mig väldigt lyckosam som får kombinera min passion att driva och bygga upp en verksamhet med mitt intresse för hundar.

 

Besök myDogBuddys hemsida här!