Hur du håller den bästa midsommarfesten i London

Dec 5, 2022 by

Share Button

Midsommar är den mest Svenska högtiden vi har, men bara för att du har flyttat till London så behöver du inte sluta fira midsommar. Med tipsen nedan så kan du enkelt fira midsommar precis som hemma, oavsett vart i UK du än befinner dig.

 

Rätt utemöbler för den bästa festen

En av de viktigaste komponenterna för att ha en framgångsrik utomhusfest är att ha rätt utemöbler. Om du bara har en gräsmatta och musik så är risken stor att folk tröttnar rätt snabbt. Du kan med fördel införskaffa bra utebord från VidaXL för att ställa tilltugg och drinkar på. 

 

Bra utebord eller andra utemöbler är inte enbart användbara vid midsommarfesten, eller andra fester för den delen. Att spendera tid utomhus i friska luften är bra för dig mentalt och fysiskt. 

 

Oavsett om du har en stor trädgård eller en liten uteplats att njuta av, kommer du alltid att må bättre av att spendera tid i friska luften. Det minskar inte bara stress, förbättrar humöret och skärper fokus, utan det stärker också immunförsvaret genom exponering för D-vitamin

 

Om du har tillräckligt med utrymme i ditt utomhusområde så kan du passa på att köpa en hel trädgårdsgrupp till bra pris för att få matchande bord, stolar och soffa. Detta är ett enkelt sätt att göra din midsommarfest till ett minnesvärt evenemang. 

 

Maten som gör din midsommar minnesvärd

Det kan vara svårt att hitta rätt mat för midsommarfesten i London om man enbart fokuserar på detaljerna. Att exempelvis hitta senapssill, eller surströmming i den lokala butiken i London eller i övriga UK kan vara riktigt krångligt. Det är dock fullt möjligt att hitta de grundläggande delarna till festmaten. 

 

Saker som färskpotatis, hemgjorda köttbullar, eller gravad lax, är alla relativt enkla att hitta vart du än befinner dig i UK och är enkla sätt att sätta ihop den perfekta midsommarmiddagen. Kombinera detta med en grillad fläskytterfilé eller en efterrätt med grädde och jordgubbar så börjar det kännas som att du är hemma i Sverige igen. 

 

 

Midsommarstång och dans

Även om inte alla tycker om att fokusera på traditionerna kring midsommar, så råder det ingen tvekan kring att det låter omåttligt roligt för folk som inte är införstådda i Svensk midsommar. 

 

När man förklarar att man bygger en fallos av blommor för att sedan dansa runt den som grodor och glatt sjunga om hur roliga grodor egentligen ser ut, så får man snabbt oförstående blickar och frågan om man egentligen är seriös. 

 

Så vad är då bättre än att låta dina nya vänner i London eller övriga UK ta del av traditionen. Bygg en egen midsommarstång och lär ut danserna och sångerna för att sprida traditionen vidare, eller bara som en rolig grej! 

 

Du kan egentligen bygga din midsommarstång av vad som helst, och i vilket utförande som helst. Men en traditionell midsommarstång bygger du med hjälp av följande:

  • En trädstam eller fristående stolpe
  • Häftpistol
  • Ståltråd
  • Murgröna
  • Majskolv
  • Blåklint
  • Daisy

 

Traditionella träd som används är barrträd, ask, gran eller bok – men vilken trädstam som helst eller fristående stolpe kan fungera. Börja med en bas av murgröna, linda plantan från toppen till botten av stolpen, dekorera sedan med vackra blommor och växter, lägg dem till stolpen som du tycker är lämpligt. För att skapa en mer visuellt intressant och komplex struktur, gör avslappnade buketter av prästkragar, blåklint och majs och fäst dem på strukturen.