I helgen 28-30/6

Jun 28, 2013 by

Share Button

En av de roligaste helgerna på hela sommaren är här. Det blir gratisfestival, dans, kultur, gay pride och vintage galore.

Fredag

Greenwich+Docklands International Festival 

Londons ledande gatufestival. GDIF är gratis för alla och här kan du titta på dans, teater och alla möjliga typer av nya och spännande performance akter. Det mesta är även gratis så passa på att gå dit de sista dagarna av festivalen. Besök deras hemsida för mer information om var de olika akterna kommer vara.

 

Lördag

Gay Pride Parade

Äntligen är den här: årets glittrigaste, färggladaste, viktigaste, mest högljudda parad, så släng på dig en lila peruk eller rosa stiletter och sätt fart mot centrala London. I år är temat “Love and marrige” för att fira regeringens plan att legalisera samkönade äktenskap. Paraden börjar klockan 13.00 vid Oxford Street till Oxford Circus, fortsätter ned Regents Street, förbi Pall Mall och Trafalgar Square och slutar vid Whitehall runt 16.00.

Var: Oxford Street
När: 13.00
Läs mer

Söndag

Frock me! Vintage fair

Frock me kan du stå axel mot axel med Yoko Ono eller Annie Lennox och samtidigt fynda vintage plagg för £1. Marknaden äger bara rum sju gånger per år och nu på söndag är det dags igen. Londons äldsta vintagemarknad har någonting för alla, och timmarna flyger lätt iväg mellan galgarna. Om du blir trött i fötterna eller tom i magen kan du också ta en riktigt afternoon tea på marknadens pop-up tea room Blackbird. På söndag är det Chelsea som gäller.

Var: Chelsea Town Hall, King’s Road
När: 11.00 – 17.30
Kostar: £4
Läs mer