Intervju: Alexia Bergström

Feb 17, 2014 by

Share Button

Hon är den svenska blondinen som blev utpekad i brittisk media under 2005 för att vara prins Harrys nya flamma. Vi känner henne som en av sångerskorna i D&A och som nybliven fashion/livstils bloggare. Vi träffade Alexia Bergström på Le Pain Quotidien på Marylebone Highstreet för att prata om hennes nya blogg och få lite Londontips.

Alexia kom till London under sommaren 2007 med drömmen om att börja på drama skola men med råd från sina föräldrar började hon istället studera Grafisk Design på London Collage of Communication som är en del av London University of Arts. Efter 1,5 år i London påbörjade hon sin degree på RACL som är en del av Regent’s University (då Regent’s College).

Första frågan som slår mig är om den norska Martine Vik Magnussen som mördades av en skolkamrat i en lägenhet på Great Portland street i centrala London. Detta var i mars 2008. Martine och hennes mördare gick båda på Regent’s samtidigt som Alexia.

– Jag började där precis samma termin som det hände. En av mina bästa vänner gick i hennes klass.  De hade vart på Maddox innan hon blev mördad och jag var där på torsdagen. Jag minns det så väl då det var min födelsedagshelg. På söndagen fick alla reda på det och det var självklart en jättesorlig stämning i skolan lång tid framöver. Det blev en påminnelse om att man måste vara försiktig men jag känner mig ändå alltid jättetrygg i London. Mycket tryggare än jag någonsin gjort i Stockholm.

Vi båda är överens om att London känns som en trygg stad, kanske på grund av den övergripande övervakningen  CCTV och att det alltid rör sig mycket folk på gatorna.

Vart hänger du mest i London?

Det blir mycket kring där man bor (Sloane Square) men jag hänger ganska mycket i East också då jag har vänner från alla delar av London. Jag kan vara på en private membersclub ena dagen och ett rave andra. Jag försöker göra nya saker hela tiden och säger inte nej till någonting. 

Detta kan man också se i bloggen också, vilket gör att det är lättare att tilltala en bredare publik.

– Många svenskar som flyttar hit håller sig i Chelsea och hänger bara med svenskar eller liknande men jag träffar gärna olika typer av människor och håller mig inte bara till svenskar.Det gör mig irriterad när folk är narrow minded. 

Vi pratar om vilka Alexia hänger med mest och givetvis kommer vi in på ämnet Prins Harry. När man Googlar Alexia är det första som kommer upp artiklar från 2005 då hon gjorde löpsedlar genom att ha haft en flirt med Prins Harry på skidorten Klosters i Schweich. Prins Harry var då tillsammans med sin flickvän Chelsy Davy. Paret gjorde slut i 2009 och hade då dejtat i 5 år. Alexia nämndes även då i tidningar som en av anledningarna till att förhållandet inte hade kunnat hålla.  Vad som egentligen hände? Det kanske ni får läsa om i Alexias blogg en vacker dag.

Beskriv en vanlig ute kväll för dig i London?

Jag älskar Louou’s på Hertford street, där har jag alltid roligt. Men under årens lopp har det blivit mycket The Cuckoo Club och Tramp.

Men som sagt jag gillar att mix it up så hamnar lätt på rätt annorlunda events  ibland också. Jag föredrar privata fester och nu förtiden går jag bara ut om det är något speciellt som händer. När det gäller mina stammis ställen så lovar jag mig själv varje gång att jag aldrig mer ska sätta min fot där då det alltid är samma  men så slutar man alltid upp där ändå.

Vi pratar om event såsom Torture Garden och andra annorlunda fester man hamnat på någon gång då och då. Alexia berättar om kvällar på The Box och privat fester. Många av hennes historier kommer ni kunna läsa om i hennes blogg. En gång hamnade hon hos en man som har ett hus mitt i Hyde Park där han ibland  har privata fester. Från denna fest fick Alexia med sig en docka som en transvestit hade haft med sig under kvällen. Dagen efter blev de nedringda av ägaren som var upprörd och stressad. De var tvungen att snabbt komma tillbaka med dockan. Varför dockan var så viktigt fick de aldrig reda på… 

 

 

Vi ramlade över Alexias musik genom några gemensamma vänner. Hennes band D&A startades med henne bästa vän från barndomen Davida Nordström. De gick på privatskola tillsammans från 14 års åldern och har hållit ihop sedan dess.  Musiken de spelar är Elextro pop där Alexia är sångerskan och Davida  sjunger och är låtskrivare. Davida bor inte längre i London vilket gjort att musiken hamnat lite på hyllan.

– Nästa steg är väl att gå in i studion igen och det skulle vara jättekul att boka in lite spelningar i London, säger Alexia.

Vi har läst din blogg och gillar dina smaskiga historier, var fick du idén ifrån?

När blogghajpen startade för flera år sedan sa många av mina vänner att jag borde starta en blogg men jag har aldrig följt bloggar så det har inte fallit sig naturligt.
Jag älskar att stå framför kameran och tänkte då att bloggen skulle kunna bli en plattform för webb-tv.
Jag skriver Extreme Echo varje söndag med roliga historier om händelser som hänt mig men även mycket fashion och bilder.
Det som är skönt med bloggen är att jag kan göra vad jag vill med dem och jag har väldigt mycket ideer.

 

Besök Alexias blogg här!