James Bonds Farliga Guide till London – Gästartikel av Ben Holbrook

Dec 18, 2012 by

Share Button
Ur Dödlig Synvinkel

Efter premiären av den nya Bondfilmen Skyfall så har intresset för James Bond återigen ökat. Den gamla frågan om vem som egentligen var bäst som Bond (det var Roger Moore förresten) är återigen på tapeten. Skyfall har blivit en av de bäst mottagna Bondfilmerna genom tiderna och har bland annat blivit nominerad till en Golden Globe. Nu har du chansen att riktigt återuppliva din smak för stilsäkra kläder, snabba bilar och coola spionprylar. Om du planerar att besöka London inom den närmaste framtiden så finns det några platser som du absolut inte får missa. Ha din Martini redo, nu kör vi!
Slipa din Image
James Bond ses lika sällan utan en kostym som han ses utan en oemotståndlig bondbrud vid sin sida. Oftast i en enkelknäppt kavaj, smoking eller i en dykardräkt – oavsett vilket så ser han alltid lika oberört träffsäker ut. Om du vill klä dig väl inför en kväll på stan så rekommenderar vi att du tar dig en sväng till Selfridges där du kan investera i en kostym från Tom Ford. Tom blev utvald att designa alla Daniel Craigs kostymer och har skapat vad vi idag känner igen som modern-Bond-look. Prislappen är relativt hög men Bond har alltid haft en smak för det lite mer påkostade och sofistikerade.
Tom Ford at Selfridges, 400 Oxford Street, London, W1A 1AB

Skaffa Hemlig Identitet
Kom ihåg att man lever bara två gånger så du kan lika väl välja att skämma bort dig själv med några nya och häftiga spionprylar när du väl är på plats i London. Spymaster är en butik som är marknadsledande inom sitt område och säljer hemlig utrustning till utländska regeringar, företag, mediabolag och nu även Bondfantaster. Oavsett om du behöver dölja din identitet eller röst så är det här butiken för dig.
Spymaster Huvudbutik, 3 Portman Square, London, W1H 6LB

Köp en del Bondhistoria
Om du vill ha mer men världen räcker inte till så borde du spana in Christies “50 Years of Bond” auktion. De auktionerar bland annat ut kläder, armbandsur och andra högkvalitativa prylar som har figurerat i Bondfilmerna under de senaste 50 åren. Prislappen ligger dock någonstans kring £1000 – så du kanske nöjer dig med att köpa en katalog i begränsad upplaga för endast £30 istället.
50 Years of Bond, Christies, South Kensington, 85 Old Brompton Road

Dofta som Bond
London är James Bonds hemstad och idag ses han nästan som en riktig lokal hjälte. Han förknippas framförallt med det kända varuhuset Harrods. Om du promenerar längst med Knightsbridge så kommer du mötas av gigantiska affischer för James Bond parfym. För att fira att Bond fyller 50 år så beskrivs parfymen som “Farligt Sofistikerad”. Harrods har även en begränsad upplaga av 007 Bollinger – antagligen Roger Moores personliga favorit.
Harrods, 87–135 Brompton Road, Knightsbridge, London, SW1X 7XL

Slappna av som Bond
Nu när du har rätt utrustning och är lika stilsäker som mannen med den gyllene pistolen så är det dags att varva ner. The DUKES Hotel Cocktail Bar var en av Bondförfattaren Ian Flemings favoriter. Det sägs att det var där som han kom på den kända Bondrepliken “shaken, not stirred”. Baren är även världskänd för att servera världens bästa Martinis och är det ultimata stället att besöka i din nya kostym och Bondlook.
The DUKES Hotel, St James’s Place, London, SW1A 1NY

Om Författaren
Ben Holbrook är en äkta Bondfantast som arbetar i London som modebloggare för Miinto – en nätbutik som säljer kläder online.