Juni i London

Jun 12, 2015 by

Share Button

Juni månad är här, vilket innebär att man äntligen kan säga att det är sommar. Nu drar utomhusaktiviteterna igång med fullt ös i London med festivaler och dagsfester. Vi har listan!

Royal Ascot

Royal Ascot

 

Ascot är en liten stad sydväst om London och är känd för kapplöpningsbanorna. Banorna där Royal Ascot håller till på ligger i Windsor Great Park en timme från London. Under 2011 firade Ascot 300 år eftersom det var 1711 som drottning Anne upptäckte en stor hed som var som gjord för att tävla med hästar på. Och den 11 augusti samma år reds den första tävlingen som sedan lade grunden för en ny tradition och som blivit världens mest kända galopptävling. Kvinnliga jockeys har tävlat i sedan 1973 i egna tävlingar. Ascots infaller mitt i den brittiska sociala kalendern och det är världens bästa kapplöpningshästar som tävlar under fem dagar i juni och den tredje dagen tävlas det om den åtråvärda Golden Cup. Den kungliga familjen anländer varje dag i häst och vagn. Ascots är idag även känt för de tjusiga hattarna som många kvinnliga besökare bär. Klädkod: Strikt. Herrarna ska bära jaquette, hög hatt och damerna klänning och hatt. (londonbladet.se)

Venue: Ascot, Berkshire SL5 7JX

Datum: 19 juni – 12 juli

Biljetter: https://tickets.ascot.co.uk

 

Kopparbergs Urban forest

Kopparbergs Urban Forest

 

En av förra sommarens mest älskade pop-up festivaler är tillbaka. För andra året irad håller Svenska Kopparbergs en pop up med en Skandinavisk tvist.

Från 10 juni – 12 juli, håller Kopparberg Urban Forest till i Hackney Wick i östra London. En stor blandning av sköna DJ’s, livemusik, god mat och självklart goda drinkar gjorda på Kopparbergs kommer serveras. De har en line-up med artister som Chromeo, Slow Club, Submotion Orchestra, The Cuban Brother, Trevor Nelson, Norman Jay, DJ Yoda, Citizens! och många fler.

En rad skandinaviska artister som Heart/Dancer och Summer Hearts kommer också att spela. De kommer även erbjuda Hip Hop Karaoke!

Matstånden är bland andra Le Bn, Mamas Jerk Station och Buffalo Joe.

Venue: Pop – up

Datum: 19 juni – 12 juli

Tunnelbana: Hackney Wick

 

Rooftop Cinema

Pillow Cinema – become Rooftop Pillow Cinema

 

Vi har tidigare skrivit om både Hot Tub Cinema och Pillow Cinema, till och  med även gjort en video review om Pillow Cinema. Nu är grundarna tillbaka med Rooftop Pillow Cinema. Se vår review här LondonSwedes YouTube channel.

Venue: Pop – up, SNAP Studios, Wimbourne House, 151-155 New North Road, London, N1 6TA

Datum: 20 juni – 5 juli

Tunnelbana: Mellan Old Street & Essex Road

 

Take_That

 Take That re-union

 

Ett av Storbritanniens mest älskade band Take That (som en trio) kommer att göra ett antal spelningar under Juni månad  på Londons O2 Arena. X factor talangen Ella Henderson kommer att gästa dessa. Se till att boka biljetter nu om ni vill ha chansen att se Gary Barlow och de andra.

Venue: O2 Arena

Biljetter: http://www.ticketmaster.co.uk/Take-That-tickets/artist/1342847

Datum:  4, 5, 6, 8, 9, 11, 12, 13, 15 och 19 juni

Närmsta tube: North Green

 

Summer tales

Summer Tales

 

Nu kommer sommarversionen av vinterns Night Tales, nämligen Summer Tales. Tänk er god mat, dans i sommarnatten i en tropisk regnskog. Night Tales stället i Shoreditch är nu omgjort för att passa sommarsäsongen. Under vinterns pop up bar var bla Gorgon City på besök och spelade.

Venue:  288-299 Old Street, Shoreditch

Datum: Varje helg i juni

Närmsta tube: Old Street

 

wimledon

Wimbledon

 

Är du intresserad av tennis och vill se det live? En av de största turneringarna inom världstennisen går av stapeln i Wimbledon varje år. Detta är en så kallad Grand Slam turnering där de största stjärnorna finns med, så är du beredd på att köa för en biljett så kommer du få en härlig upplevelse på någon av alla matcher som kommer att spelas.

Venue: All England Lawn Tennis Croquet Club, Wimbledon

Biljetter: http://www.wimbledon.com/en_GB/tickets/index.html

Datum: 29 juni – 12 juli

Tunnelbana: Wimbledon

 

 

midsummer-afterparty-FINAL

Swedish Midsummer Nights Celebrations

 

Tillsammans med The Young Professionals från den svenska Handelskammaren i London håller vi årets officiella efterfest.

We are hosting The Official After Party to the biggest Swedish celebrations of the year.

In the heart of London, just around the corner from your daytime merriment, join this exclusive celebration jointly hosted by the Young Professionals and LondonSwedes.

If you are in the mood for some Midsummer nibbles, delicious drinks and late night entertainment, bring your friends – Swedes or non-Swedes alike – to enjoy the late night summer feelings together with us, when the time is centred upon the summer solstice!

Date: 20 June 2015
Time: 20.00 – 3.30am
Venue: 17 Hanover Square, London W1S 1HU
Tube: Oxford Circus/Bond street

Price: Early bird: £20
Second release: £25 
Last chance: £30 SOLD OUT

Tables and reservations for larger groups:
Charlotte@londonsvenskar.com

Tickets on: http://www.eventbrite.co.uk/e/the-official-after-party-midsummer-nights-celebrations-tickets-17184288670

Sponsors: Rekorderlig Cider, Åbro, IKEA & SnowQueen Vodka

 

Kör på svenska kyrkan

Sjunga i kör

 

Sugen på att sjunga i kör? Svenska Kyrkan, Ulrika Eleonora i London har en kör och övar bland annat den 11 juni. Kören sjunger på olika gudtjänster och har även egna konserter samt har mellan 15-20 luciaframträdanden i december varje år. Om du är intresserad, kontakta Carina Einarson på svenska kyrkan.

Venue: Ulrika Eleonora kyrka

Datum: 11 juni kl. 19:00 – 21:00

Närmsta tube: Edgware road

 

Monsters of men

Of Monsters and Men

 

Brittiska radiostationer håller hög rotation på kritikerrosade bandet Of Monsters and Men. Den isländska indiepopgruppen kommer att göra en spelning den 16 juni på the Forum i London.

Venue: The Forum

Datum: 16 juni

Biljetter: http://www.ticketmaster.co.uk/Of-Monsters-and-Men-tickets/artist/1687536

Närmsta tube: Kentish Town tube


 

Festivaler i Storbritannien

Gratis i London

Marknader  London

Shopping  London

Vintage  London

Musikaler London

Weekend  London

Sightseeing London