Karriärsugna svenskar väljer London

Nov 30, 2012 by

Share Button

Unga, karriärsugna svenskar vill helst flytta till London av världens alla städer, visar nya studier gjorda av Insights by Academic Work.

Av de 555 yrkesamma svenskarna som svarade var 90% intresserade av att jobba utomlands varav 40% valde London som drömstad för framtida karriär.

“London har ett stort utbud av företag som riktar sig mot den svenska marknaden och jag tycker det är en utmaning att jobba så från London,” sa Jeanna Dieden, 27, som jobbar som Ecommerce Group Manager för Aurora Fashions svenska webbsidor. “Sen har London väldigt många bra restauranger också,” tillade hon.

Andra populära städer enligt undersökningen var New York, Paris, Oslo och Berlin.

Respondenterna i undersökningen har tagit examen från högskola eller universitet de senaste fem åren. De har, trots sin unga ålder, redan stor internationell erfarenhet genom jobb eller studier utomlands eller genom internationella kontakter i nuvarande arbeten.

En av orsakerna till varför London är så populärt bland svenskar verkar vara det korta avståndet ifrån Sverige samt att det talas engelska – ett språk många unga svenskar behärskar bra. Endast en tiondel svarade “nej” på frågan om de kunde tänka sig att flytta utomlands.