Brudföljet

Apr 21, 2011 by

Share Button

Prins William och Kate Middleton har bestämt vilka de vill ha vid sin sida när de gifter sig den 29 april 2011. Den officiella listan på brudföljet har publicerats på den brittiska kungahusets Facebook sida och är som följer:

De tyngre rollerna i brudföljet har paret gett till syskon. Kate har valt sin yngre syster, Philippa Charlotte “Pippa” Middleton, 27, som brudtärna. William’s yngre bror prins Harry, 26, ska ta på sig rollen som marskalk. I och med detta beslut har prins William valt bort den brittiska kungliga traditionen som innebär att brudgubben har två officiella “supporters” vid sin sida vid vigseln. I stället kommer han alltså stöttas av sin bror.

Tiggy Legge Bourke

Paret har valt att ha sex stycken brudnäbbar, var av två pojkar och fyra fickor. Den första pojken heter Tom Pettifer och är 8 år gammal. Tom är prins Williams gudson och Toms mamma, Tiggy Legge-Bourke, var en gång i tiden prins William och prins Harrys nanny. Den andra pojken som valts ut är 10-åriga William “Billy” Lowther-Pinkerton, vars pappa är prins Williams privata sekreterare.

På flickornas sida hittar vi Lady Louise Windsor som är 7 år gammal. Louise är drottning Elizabeth II yngsta barnbarn. Vi finner även Eliza Lopes, 3 år gammal, barnbarn till Hertiginnan av Cornwall. Margarita Armstrong-Jones, 8 år, vars farmor är prinsessan Margareta och till sist, Grace van Custem, 3 år, Williams guddotter och dotter till en av Williams nära vänner.

Alla i brudföljet står alltså i direkt kontakt med kungahuset, förutom Kate Middletons syster, som är den enda som representerar hennes sida av familjen. Enligt kungahuset har paret tillsammans valt ut brudföljet.

Prince Harry och Pippa Middleton