Klassiska parfymmärken för Londonbor

Jul 24, 2018 by

Share Button

 

Klassiska parfymmärken för Londonbor

 

Vi svenskar älskar London och många är vi som har flyttat hit för att ta vara på och njuta av den klassiska Londonkulturen. Här finns en gemytlig pubkultur, massor av musik, historiska byggnader, en stor teaterscen, klassiska maträtter och så mycket mer. Från Storbritannien kommer också många av våra mest klassiska parfymmärken.

 

Burberry

Alla som har det minsta intresset av mode känner igen en Burrberry vid första ögonkastet. Bolaget, som är känt för sitt unika rutiga mönster, har alltid lyckats hålla sig modernt och parfymfronten är inget undantag.

Särskilt tillfredsställande är givetvis att de har ett förträffligt utbud av både herr- och damparfymer. Burrberry är ett säkert parfymtips för den Englandstokige.

 

Penhaligon’s

Penhaligon’s har en given plats på denna lista med sina underbara dofter. Märket grundades redan 1870 och har varit en favorit hos eliten sedan dess. Upphovsmannen bakom Penhaligon, den kungliga parfymmakaren och barberaren William Penhaligon, arbetade för drottning Victorias hov, vilket hjälpte till att göra märket legendariskt. Än idag tillverkar Penhaligon parfymer för drottningen och kungafamiljen.

 

Atkinsons

Atkinson är kanske den mest omtalade av alla Londonparfymer. Märket, som bildades redan 1799, är ett av de äldsta i världen och producerar fortfarande parfymer av allra högsta kvalitet. Alla deras parfymer har en unik känsla av lyx svår att överträffa. Dessutom produceras de fortfarande alla sina doftfragment på engelsk mark.

 

Yardley London

Legenden säger att parfymmärket Yardley London historik sträcker sig närmare 400 år tillbaka när en man, vid namn Yardley, betalade Kung Charles för rättigheterna på ett monopol för parfymerad tvål. Men i samband med Stora branden i London brann alla officiella dokument upp och det är omöjligt att veta exakt hur historien verkligen såg ut. Likväl, om du är svag för lavendeldofter är Yardley London ett utmärkt val.

 

Floris

Ett annat anrikt parfymmärke är Floris, som etablerades redan 1730 i London av Juan Famenias Floris och hans hustru Elizabeth. Faktum är att det är ett av de äldsta oberoende parfymmärkena som fortfarande är verksamma i Storbritannien. Under åren har den burits av framträdande historiska figurer som Marilyn Monroe, Winston Churchill, Florence Nightingale och prinsessan Diana.