Kommer vi att kunna uppleva Fotbolls-EM 2021 på plats?

Feb 15, 2021 by

Share Button

Marcel Strauss / Unsplash

 

Efter att det europeiska mästerskapet som sköts upp från förra året till den här sommaren, börjar det närma sig igen. Tanken är att turneringen ska spelas mellan 11 juni och 11 juli. Men den stora frågan återstår: kommer vi att kunna uppleva Fotbolls-EM 2021 på plats?

 

Traditionellt sett när det är dags för stora internationella sportturneringar innebär det att fans från hela världen förs samman. När det kommer till fotboll är EM och VM inte bara ett par av sportens allra största höjdpunkter, utan också ett par av de pampigaste folkfesterna.

Vad gäller årets turnering kommer vi inte ifrån att det blir en annorlunda tillställning. Men oavsett om det blir med publik på läktarna eller inte kommer vi att kunna följa matcherna hemifrån. Och precis som tanken var med EM 2020 blir EM 2021 en höjdpunkt för de som gillar att spela på de hetaste drabbningarna. På exempelvis Kelbet.se kan du redan nu reka oddsen på vilka som går vidare ur sina grupper samt vinner hela turneringen.

 

London en nyckelstad för EM 2021

Om allting går som planerat kommer fotbolls-EM 2021 att kunna ha sitt unika upplägg där turneringen hålls i hela 12 olika städer. Av dessa städer är London den mest hedrade eftersom att semifinalerna och själva slutfinalen kommer att spelas på klassiska Wembley Stadium.

1968 kom det engelska landslaget trea i EM, vilket än idag står sig som deras bästa resultat i mästerskapet. Vad gäller EM 2021 är de mångas favoriter att kamma hem segern, mycket på grund av den breda trupp förbundskaptenen Gareth Southgate har till sitt förfogande, men också på grund av hemmafördelen. Men den räknas förstås bara om The Three Lions har publikens stöd med sig.

 

Hur sannolikt är det att EM 2021 kommer ha publik?

I dagsläget är den ledande fotbollsorganisationen UEFA optimistisk om att arenorna under EM 2021 kommer att kunna ta emot publik. Men det är ännu inte garanterat. Deadline för beslutet om att tillåta besökare eller inte har blivit flyttat till i början på april, så det är först då vi vet säkert hur det kommer att bli.

Många är vi som håller tummarna för att sommaren ska bli bättre än den ifjol. Skulle det dessutom bli tillåtet för resenärer och oss som redan bor i London att ta del av folkfesten och besöka Wembley har vi ett ovanligt magiskt Europamästerskap att se fram emot.