London Fashion Week

Sep 12, 2011 by

Share Button

Mode veckan  är över och våran moderedaktör Nina Akbari var på plats -kolla hennes bilder från London Fashion Week
Ni kan även följa vår egen bloggare och toppdesigner Fannie Schiavoni som också har tagit del i London fashionweek.
Hitta även mode inspirerande tips och inlägg av Londonsvenskan Tess Montgomery
Här är ett av hennes inlägg om Fashion Weekends som hålls sista helgen av Fashion Week varje år:

London Fashion weekend är ett event som hålls på Somerset house i London, helgen efter London Fashionweek.

Dit går man för att shoppa designervaror till nedsatta priser, testa lite skönhetsbehandlingar och titta på catwalkshower. Jag går mest för shoppingen om jag ska vara helt ärlig. Det är inte ofta man kan glida runt och fynda med ett glas champagne i handen till bra musik.

Det är ett inträde på £10 – £40 pund beroende på när du går och vad du vill se, men du tjänar direkt tillbaka de pengarna när du handlar, då allting är ganska ordentligt nedsatt. Jag brukar fokusera på skor och smycken, då man slipper trängas för provrummen och för att det finns så himla mycket att välja mellan. Det finns allt från high end designers till vintage och jeans. Det gäller att försöka titta på allt, trängas runt de populära stånden och köpa någonting direkt om du gillar det.

Jag tycker att det är superkul och försöker att gå varje gång. Det bästa är att ge sig själv en budget och vara noga med att inte spendera mer än så, det är väldigt lätt att bli smått shoppingtokig där inne. Den här gången ville Garth följa med, så han fick i uppgift att inte låta mig köpa några fler skor. Han skötte sin uppgift galant, så det blev ett armband för min del och sen en liten present från honom med, som ni får se lite senare.

Så om ni ska planera en resa till London, se till att göra det till helgen efter fashion week. Somerset house är jättevackert och shoppingen är grym.————————————————————————–

London Fashion Week

Under sex dagar, med start fredagen 16 september, visade  modevärldens elit upp sina kreationer. Det handlar såklart om London Fashion Week.

Foto: Acne

London Fashion Week är en av de fyra stora Fashion Weeks i världen, tillsammans med New York, Milano och Paris. Eventet hålls två gånger per år, den i september för att visa vår och sommarmodet inför 2012. För allmänheten är det inte lätt att komma in på de stora visningarna. Däremot hålls det en Fashion Weekend efter varje London Fashion Week som är öppen för allmänheten och där man kan fynda designerplagg till riktigt bra priser.

Londonsvenskars egna Fannie Schiavoni kommer att finnas på plats och kommer att uppdatera hennes blogg med nyheter från Fashion Week, så håll utkik på Fannies blogg.

Är ni intresserade av vad och vilka som visade upp sina kollektioner så har ni schemat här.