London marathon – Besviken Andersson på 14e plats

Apr 22, 2012 by

Share Button

Svenska Isabellah Andersson kom på en fjortonde plats i London marathon. Andersson tappade kontakten med tätklungan tidigt i loppet och avslutade sex minuter över personbästa.

– Jag kände mig i jättebra form och siktade på en riktigt bra tid. Mot slutet fick jag väldigt ont i magen och tänkte kliva av, men bestämde mig för att slutföra loppet, berättar Andersson för Dagens Nyheter efter loppet.

Desto bättre gick det för de kenyanska löparna. Mary Keitany upprepade fjolårssegern med topptiden 2.18.37 och Wilson Kipsang var överlägsen segrare bland herrarna med fina 2.04.44.

Väderförhållandena i London var godkända, det annalkande regnet kom inte förrän sen eftermiddag. Istället var det enligt vissa deltagare lite för varmt när solen kikade fram.

En 30-årig kvinna omkom när hon kollapsade under den sista delen av loppet. Ett sjukvårdsteam var snabbt på plats men förklarades senare död. Dagens dödsfall var det tionde sedan London marathon startade 1981. Samtliga löpare som avlidit har gjort det av hjärtproblem.