London med hyrbil – Detta är bra att känna till

Mar 22, 2018 by

Share Button

London med hyrbil: Detta är bra att känna till

Bild: Pixabay

 

Köra bil i en storstad som London är nog något som de flesta skulle dra sig för, framför allt om man inte är van vid att köra på ”fel sida”. Men att köra bil i London behöver inte bli svårare än vad man gör det till, innan man vet ordet av kommer man att flyta med trafiken och undra vad det egentligen var som kändes så svårt i början. 

 

Äga eller hyra bil i London

Det blir allt dyrare att äga en bil, och det är inget undantag om man bor i London. Som tur är har staden en fungerande kollektivtrafik. Men ibland kan det vara bra att ha en egen bil. Då kan man vända sig till de flera alternativen med biluthyrning i London. Det finns mängder av olika hyrföretag som har bilar för olika behov, det enda du behöver tänka på är att betala trängselavgiften. Däremot kan det gälla särskilda regler för att hyra bil i London. Även om du har haft körkort sedan du var 18 år, måste man vara 21 år för att få hyra bil, samt att det kan tillkomma en extra försäkringskostnad för alla som är under 25 år.

London anses vara en av de dyraste städerna att äga en bil i och i snitt kostar det £3000 per år att ha en bil i huvudstaden.

Planera din resa

Ska man ge sig ut på Londons smala gator finns det ett par saker man ska tänka på. Först och främst, om man inte har ett brittiskt körkort så måste man se till att ha ett internationellt godkänt körkort. I bilen måste det sedan finnas ett registreringsbevis och försäkringsbevis – hyr man en bil via hyrbilguiden ingår alla försäkringar samt att man får ett hyrbevis, vilket man också måste ha. Har man inte dessa papper, samt körkortet, med sig kan man få böter och det är tråkiga pengar att spendera för ett misstag som lätt kunde ha undvikits.

Bild: Pixabay

När du väl har sett till att du har alla papper och körkortet med dig är det dags att fundera över hur man ska köra. De flesta gator i London är enkelriktade så det gäller att hålla koll åt vilket håll man får köra, samt vart man får svänga in. Ett tips är att man redan innan avfärd kollar upp vilka vägar som är bra att köra, och inte enbart förlita sig på GPS:er eller applikationer som Google maps.

 

Parkering i London

Bild: Pixabay

 

Som i andra storstäder parkering ett ständigt bekymmer. För ett par år sedan såldes exempelvis åtta parkeringsplatser för 26 miljoner i Mayfair. Däremot behöver man inte hosta upp sådana hiskeliga summor för att finna en parkering. Det finns mängder av parkeringshus och parktingsrutor. Ddet enda man behöver göra är att, som vanligt, betala för tiden man står där.