Londons bästa nattklubbar

Apr 20, 2018 by

Share Button

Londons West end och South Kensingtons utbud av exklusiva nattklubbar är stort och nya klubbar slår upp portarna med jämna mellanrum. Vi har listat några av Londons bästa och trendigaste klubbar just nu!

 

Denna artikel är i samarbete med Clubbable – Den exklusiva nattlivsappen som hjälper att få in dig och dina vänner på några av Londons bästa VIP-klubbar.

För gästlista och för att boka VIP bord sätter man ihop sin partygrupp i appen. Därefter börjar erbjudanden om gästlista eller pris på bord från olika promoters och klubb-managers komma in. Man kan även se ratings på promoters från tidigare gäster. Aldrig har det varit enklare att bli connectad med klubbpromoters. Använd koden SWE för att vara med i våran utlottning varje månad där ni har chans att vinna biobiljetter. Vinnaren meddelas slumpvis genom e-mail den första varje månad.

 

Standard för majoriteten av de listade klubbarna:
Dresscode: Smart, klackar för tjejer, inga sneakers etc
Inträde: £20 för killar, förutom om ni bokat bord. £20 för tjejer men gratis om ni är på gästlistan.

 

För klubbar och barer i övriga London besök vår sida Londons bästa nöje och uteliv


The Box

The Box har definitivt Londons mest svårflörtade dörrvakter. Hit kommer du inte in om de inte vill ha in dig. Sedan öppningen 2011 har inte mycket ändrats och The Box är fortfarande en av Londons hetaste klubbar. Över tre våningar med intima rum samt ett stort showroom pågår pågår saker som får den vanlige svensken att rodna. Gå med ett öppet sinne, en full plånbok och en vilja att festa till några av de konstigaste sakerna du har sett (om du aldrig varit på klubb utanför Sverige det vill säga). Showerna på The Box sker från midnatt och ses som höjdpunkten på kvällen. Allt från burlesk, till eldslukande transor, mycket naket och räkna med svett och blod. Här blandas allt möjligt folk och The Box ses som ett ställe där alla kan vara sig själva och det sker ett strikt fotograferingsförbud. Här har vi sprungit in i Jude Law, Prince Harry, och Lady Gaga. Klubben tar endast in 300 gäster varje kväll, så här gäller det att känna rätt person eller spendera ca £2000 för ett bord med dina vänner.

 

11-12 Walkers Court, London W1F 0ED
Tel: +44 20 7434 4374
Tis-Lör 23-03
Tube: Piccadilly Circus


Reign

Reign öppnade I mitten av 2017 och drivs av samma team som ligger bakom Drama och Cirque Le Soir, och med namn som dessa bakom sig förväntar man sig inget annat än succé. Klubben sägs vara en av de allra första riktiga ”showclubs” i London och uppträdandena är något som måstes ses av alla minst en gång i livet. De olika showerna är någonting för alla och här kan man se allt från artister och eldslukare till akrobater och dansare. Man kan alltid komma tillbaka till Reign och inte förvänta sig samma show som tidigare, med deras otroliga innovation. 

Trots Vegas looken, är Reign inte någon traditionell cabaretklubb där man kan förvänta sig cabaretmusik. Istället får man en modern twist till showen med otrolig elektronisk musik och moderna musiksystem.

 

215-217 Picadilly, St James’s, London W1J 9HN
Tel: 020 9434 3046
Tube: Piccadilly Circus

Tis, Tors, Fre, Lör 23-04


Scandal

Det som tidigare var ett av Londons största kändishak Project Club, är nu Scandal. Letar du efter en oförglömlig kväll i London, är Scandal stället du ska gå till. Klubben har en häftig interiör med massor av röda lampor och neonljus, för at främja känslan av Amsterdams Red Light District. Med ett av Londons dyraste och mest exklusiva ljudsystem, är musiken något utöver det vanliga. Här spelar mestadels hip-hop men du kommer kunna höra all möjlig musik.

Scandal tar bara in 350 personer per kväll och har en strikt gästlista, men kommer man in är det väl värt väntan!

 

78 Wells St, Fitzrovia, London W1T 3QL
Tel: 020 7060 1111
Ons, Fre, Lör 23-03
Tube: Oxford Circus


ToyRoom

“Leksakrummet” är ett exklusivt tillhåll för dem som vill njuta av en kväll i Mayfairs glamour. Det är en mindre klubb som rymmer högst 180 festprissar, men den lilla skaran vet minsann hur man festar! Har skakas det loss långt in pa natten till toner av till RnB musik. ToyRoom leverar lyxiga drinkar och elegant inredning och är många modellers självklara val.

 

9 Swallow Street, Mayfair , W1B 4DE
Tel: +44(0)7885 464731
Torsdag-Söndag: 22:30-03:00
Hemsida: http://toy-room.com/
Tube: Piccadilly Circus

 


Tape London

Tape 

Ny klubb som ligger på samma adress som den tidigare kända klubben Jalouse och även senaste Café Kaizen som tyvärr inte höll öppet längre än ett år.

Tape London  är en medlems klubb som öppnade på Hanover Square den 17 september. Designad som “ett centralt nav för kreativitet och fest”, kommer det både fungera som live venue för musik framträdanden och ha sin egen fullt utrustade musikstudio.

Little Tape är själva medlemsdelen där artister såsom TheWeeknd och Jess Glynne redan signat up.

 

17 Hanover Square, Mayfair,
London, W1S 1HU

Little Tape Tisdag-Söndag: 5pm-3am

Tape Tisdag-Söndag: 10pm-3am
Hemsida: http://www.tapelondon.com
Tube: Oxford Circus/Bond Street


CBS-1559

Charlie

Charlie Chaplin var betraktad som världens största underhållare på sin tid, därav namnet på klubben Charlie som öppnade i september 2015. Klubben med en kapacitet för 400 gäster ligger på den berömda Berkeley Street i Mayfair.

 

Klubben har en modern med elegant inredning, och är öppen torsdagar till lördagar fram till 3:30. Teamet bakom klubben har tidigare jobbat med Project, ToyRoom och Mason House som alla har varit och är populära klubbar i Londons klubbliv.

Missa inte Charlie HAIG CLUB rummet som du får tillgång till som medlem.

 

15 Berkeley St, Mayfair, London W1J 8DY
Torsdag-Söndag: 22:30-03:00
Hemsida: http://www.charlieberkeley.com
Tube: Green Park

 


Tonteria

Precis vid sloane square hittar ni den mindre, men dock så populära klubben Tonteria. Främst på måndagar och helger utlovar Tonteria en galen fest med eldslukare, kvinn- och mansstrippor och supergoda frozen mohitos. Tonteria är en mexikansk restaurang innan det blir en nattklubb. Designen har mexikanska influenser och i taket tutar ett tåg bärandes på Tequila när en beställning gjorts. Roligt ställe för middag och att fira en födelsedag på! Här hittar ni allt från Made in Chelsea folk till 18 åringar med pappas kort.

 

7-12 Sloane Square ,London SW1W 8EG
Tel: 02078815991
Hemsida: http://www.tonteria.co.uk/
Tube: Sloane square


Raffles

För über-fashionistan. raffles är en före detta medlemsklubb, som fortfarande håller hög standard. Här blandas mode-eliten med dåvarande, nuvarande och framtida musor. Party-, pop- och modeprinsessor och prinsar har alla varit här och skakat loss till tonerna från DJ-båset. Raffles är en av de få klubbar i london som har öppet till klockan 6 på morgonen, därför är de som mest drag vid 2-tiden då det är de flestas självklara val för efterfesten om inte innan. Beskrivningar kan ges till tusen, men ingen säger det så bra som de själva: Facilitating the social intercourse of persons connected with or interested in fun, fashion and Chelsea for 47 years.

 

287 Kings Road, London SW3  5EW
Tel: +44 (0)20 7351 4964
Hemsida: http://www.raffleschelsea.com
Tube: Sloane square


Cirque le Soir

Främst på måndagar är Cirque le Soir utan tvekan the place to be i Mayfair. Denna burlesque-inspirerade klubb erbjuder samma koncept som The Box, men till en ”mildare” grad. Musiken: deep house och mainstream. På onsdagar är det mera hip hop och mainstream. Förvänta er eldslukare, burlesque dansare, popcornmaskiner, ormtjusare och allt annat som hör till en circus.  Folket som gästar klubben – too cool for school!

 

15-21 Ganton St  London W1F 9BN
Tel: +44 (0) 20 7287 8001
Måndag, Onsdag-Lördag: 23:00-03:00
Hemsida: www.cirquedusoir.com/
Tube: Oxford Circus

 


The Cuckoo Club

Vackert beläget i hjärtat av Mayfair hittar man Cuckoo Club. Cuckoo har två våningar som alltid är fyllda av partyglada och uppstyrda gäster. Med rätt kläder och gästlista kan vi snika in på en av Londons bästa klubbar. Klubben har en posh interiör med lila toner och serverar drinkar som matchar den lyxiga inredningen. Här festar ni med eliten!

 

Swallow St, London W1B 4EZ
Tel: +44 (0) 20 7287 4300
Torsdag-Lördag: 23:00-03:00
Hemsida: www.thecuckooclub.com

Tube: Picadilly Circus

 


MAGGIE’S

Maggie’s är en boutiqueklubb med 80-talstema och är uppkallad efter premiärministern Maggie Thatcher som var vid makten under den här 10-årsperioden. Ni hittar den alltid proppfulla klubben i hjärtat av Chelsea. Servitörer, barpersonal och Djs är alla klädda i 80-talsinspirerade kläder och ur högtalarna pumpas likaså mestadels 80-talsmusik.

 

329 Fulham Road, SW10 9QL

Tel: 02073528512
Öppet: Onsdag-Torsdag 22:30-2.30
Fredag-Lördag 22.30-3.30
Hemsida: http://maggies-club.com
Tube: South Kensington station


Libertine

Det som tidigare var Chinawhite, klubben med ett långt arv och välkänt rykte runtom i världen, är nu Libertine by Chinawhite. Klubben renoverades och där med blev den utrustad med den senaste ljud och ljus systemet.

Här får ny lyssna på  RnB/Hip Hop som mixas med allt möjligt och som spelas av dem mest betraktade DJ:s i Mayfair, här får ni också träffa många stora skådespelare, rappare/sångare och framförallt fotbollsspelare.

Deras DJ:s kan ni hitta på Mason House (Torsdagar) , Maddox (Torsdagar) och Tonteria (Måndagar).

 

4 Winsley Street, London, W1W 8HF
Tel: +44 (0) 20 7291 1480
Onsdag, Fredag-Söndag: 22:30-03:00
Hemsida: www.libertineclublondon.com
Tube: Oxford Circus

 


mason house

Mason House

Enbart några hundra meter från Oxford Circus hittar man Mason House, den ultra-trendiga klubben som öppnade i 2014 och gästades av bland andra Beyoncé och Jay Z. Mason House ligger där Movida tidigare låg. Interiören reflekterar 20-talets glamour med en touch av modern urban chic. Med 3 separata rum finns det alltid gott om party-folk att vimla med på denna klubb. Musik, väldigt mainstream.

 

8-9 Argyll St, London W1F 7TF
Tel: +44 (0) 20 7734 5776
Onsdag-Lördag: 20:00-03:00
Hemsida: www.mason-house.com
Tube: Oxford Circus


Drama

Drama

Kändes som att det var dags för fler klubbar som Drama.

Drama är en skapelse av entreprenören Nick House bakom Mahiki och Whisky Mist (som låg på samma adress), och Ryan Bish och Tom Berg från Cirque Le Soir. Drama har ett guld rum, en vägg av japanska katt (Maneki Neko) figuriner och banan doftande tapeter från New York. Champagne serveras i neon kundvagnar.

Drama har 500 founding members som House förklarar kommer “become the drama”. Öppna torsdagar till söndagar, kommer det att spelas en “eklektisk” utbud av musik. Massa hip-hop och med en kapacitet 300 personer. We like.

 

36 Hertford Street, London, W1J 7SD
Tisdag-Söndag: 22:30-03:00
Hemsida: http://www.dramaparklane.com/
Tube: Hyde Park Corner eller Green Park


Maddox Club

Maddox har hallit hög standard och bästa service på alla nivaer sedan oppningen 2007. Maddox erbjuder alltid en bra kväll for dig som vill festa med stil och tillsammans med Londons elit och har sedan länge lockat festsugna scandinavier. Klubben är intim och erbjuder fyra olika sektioner. En övervåning med en lounge och en restaurang, en bottenvåning där huvudklubben finns, en utegård för de som vill mingla, och ett VIP rum (Green Room). Musiken är electro/deep-house i början av kvällen men övergår till mainstream klubbmusik framåt 1:00. Klubben är relativt strikt, men det finns möjlighet att komma in ändå, om man har ”the right looks”. Förutom helgen så är Maddox en populär torsdagsklubb!

 

3-5 Mill St, London, W1S 2AU
Tel: +44 (0) 20 7629 8877
Onsdag-Lördag:  23:00-03:00
Hemsida: www.maddoxclub.com
Tube: Oxford Circus


 

Ny: Jungle

Senaste tillskottet i Londons klubbliv är Jungle Club som utlovar en ny form av exotiskt klubbande med ett djungeltema och slår upp dörrarna den 4e Maj 2018.. Här avnjuter man exotiska drinkar, serverad av talangfulla bartenders utklädda till djungelns olika djur, mat och akter inspirerad av djungeln. Trots denna djungel upplevelse, ska man förvänta sig en modern twist med RnB, house och klubbmusik.

Klädkoden är smart-casual och även om klubben har ett djungeltema, så förväntas gästerna att klä sig snyggt. Herrar rekommenderas ha på sig kostym och skjorta, och kvinnorna klänningar och klackar.

 

22 Shaftesbury Ave, London W1D 7EU

Fre-Lör 23:30-03:30

Tube: Piccadilly Circus


Vi vill gärna följa era äventyr! Bli vän med oss på Instagram @londonswedes och hashtagga #londonswedes för att komma med på vår feed eller ge oss nya tips för saker vi borde pröva. 

 


Se även
Klubbar i östra London
Rooftop-barer i London
Exklusiva medlemsklubbar
Raveklubbar i London