Londons bästa pubar (med beer gardens)

Apr 1, 2018 by

Share Button

Londons bästa pubar

 

Få saker slår att sitta i en beer garden med vänner när solen skiner. LondonSwedes har listat några av Londons bästa pubar med utegårdar  – vilken blir din favorit? 


Norra London

 

The Spaniard’s Inn
Bild: https://www.thespaniardshampstead.co.uk

Hälsar familjen på? Ta med dem till en av Londons äldsta pubar. The Spaniard’s Inn byggdes på 1500-talet och det sägs att John Keats skrev Ode to a Nightingale här efter ett glas rött eller två. Medan själva värdshuset är en skatt i sig är den prisbelönta trädgården det primära målet för resan. Här hittar du gäster i alla åldrar, samt deras hundar. Ja, trädgården är komplett med ett hundbad.

 

Var: Spaniards Road, NW3 7JJ. Närmaste station: Hampstead Heath

Läs mer


The Garden Gate
Bild: https://www.thegardengatehampstead.co.uk/

Det bästa “after park”-hänget (Londons motsvarighet till after ski) hittar du på The Garden Gate alldeles nedanför Hampstead Heath. Denna populära gastropub, som hängt med sedan 1800-talet, har en av de snyggaste beer gardens i stan. Här svalkar du dig med en Kopparberg, låter vovven vila under bordet och om du kommer hit en söndag så rekommenderar vi att du testar deras Sunday Roast.

 

Var: 14 South End Road, NW3 2QE. Närmaste station: Hampstead Heath

Läs mer


Edinboro Castle
Bild: https://www.edinborocastlepub.co.uk

Här hittar du en riktigt stor beer garden med ljusslingor och långa bänkar där hela 300 personer får plats. På Edinboro Castle hänger Camden-rockers såväl som Regent’s Park-besökare, det vill säga en salig blandning av det bästa från två världar. Hit ska du komma om du vill ta en laid back öl med ett gäng kompisar.

 

Var: 57 Mornington Terrace, NW1 7RU. Närmaste station: Camden Town

Läs mer


The Faltering Fullback
Bild: http://falteringfullback.com/

En tvättäkta irländsk pub komplett med thailändsk jungel. Låter det lockande? Bege dig då till Finsbury Parks stolthet The Faltering Fullback för ett pubbesök utöver det vanliga. Deras något otraditionella beer garden slingrar sig runt ett par våningar – du får anlända tidigt för att få ett bord på högsta våningen. Hungrig? Ingen fara, framåt kvällskvisten öppnar det thailändska köket.

 

Var: 19 Perth Road, N4 3HB. Närmaste station: Finsbury Park

Läs mer


The Junction Tavern
Bild: http://www.junctiontavern.co.uk/

Den svartmålade puben har legat på samma ställe sedan 1700-talet, lite undangömd i Kentish Town. Uteserveringen är väldigt trevlig när solen skiner och populär bland lokalbefolkningen så väl som bland nyfikna turister som hört det goda ryktet. Hit kommer en mer mogen publik som föredrar The Junction Tavern framför de ungdomliga pubarna längre ned på gatan i Camden.

 

Var: 101 Fortress Road, NW5 1AG. Närmaste station: Kentish Town / Tufnell Park

Läs mer


Södra London

 

The Ship
Bild: https://www.instagram.com/theshipwandsworth/

Denna populära pub ligger inte på ett skepp men däremot precis vid vattnet vid bron över till Chelsea. Över 1000 personer har dykt upp på soliga söndagar vilket gjort att grannar klagat… Ett måste på söndagar helt enkelt, så kom i tid! Puben består av en ”fine dining”-restaurang, en vanlig pubdel och en STOR terrass där de serverar BBQ på helgerna. Den som gillar öl har otaliga sorter att välja bland.

 

Var: 41 Jew’s Row, SW18 1TB. Närmaste station: Wandsworth Town

Läs mer


The Magic Garden
Bild: http://www.magicgardenpub.com

Vi kan förstås inte skriva denna lista utan att nämna Magic Garden i Battersea. Glöm verkligheten ett slag och låt dig förtrollas av hippiestämningen i den rent ut sagt knasiga beer garden som de byggt upp. Festivalkänsla garanterad! Tips: förträng ölsuget för här är det Aperol Spritz och andra cocktails som gäller. Och därmed basta.

 

Var: 231 Battersea Park Road, SW11 4LG. Närmaste station: Queenstown Road / Battersea Park

Läs mer


The Rye
Bild: http://www.theryepeckham.com

Vill du socialisera med de coola barnen? Korsa floden och bege dig till The Rye vid änden av Peckham Rye Park. Denna pub har en enorm beer garden… Visst, den är ganska basic utan krusiduller men vad mer behöver man egentligen en sommardag än solsken, en träbänk, några kompisar och ett pingisbord? Priserna är plånboksvänliga också!

 

Var: 31 Peckham Rye, SE15 3NX. Närmaste station: Peckham Rye

Läs mer


Grand Union
Bild: http://www.grandunionbars.com/venues/brixton

För den som är sugen på en beer garden utöver det vanliga, men inte kan bestämma sig mellan Brixton och Clapham, rekommenderas Grand Union som ligger mittemellan stadsdelarna. Vintage? Check. Thailandfeeling? Check. Burgare? Check. Att kliva in i Grand Unions Pleasure Garden (ja, den kallas faktiskt så…) är lite som att kliva in i en saga. Fast utan elaka styvmödrar och sånt.

 

Var: 123 Acre Lane, SW2 5UA. Närmaste station: Brixton / Clapham North

Läs mer


The Castle
Bild: http://www.castletooting.com

The Castle har fått en rejäl ansiktslyftning de senaste åren! Att du inte bor i Tooting är ingen giltig ursäkt att inte kolla in pubens beer garden, eftersom Tooting Broadway-stationen ligger på krypavstånd. Så hoppa av Northern Line och njut av topnotch mat och den underbara trädgården. Dagstid befolkas The Castle av gäster i alla åldrar, men i takt med att solen går ned så vrids partystämningen upp.

 

Var: 38 Tooting High Street, SW17 0RG. Närmaste station: Tooting Broadway

Läs mer


Västra London

The Phene  (Sydvästra London)
Bild: http://www.thephene.co.uk/

Känner du för att dricka champagne  eller goda Bloody Marys i en lyxig miljö men ändå med pubkänsla är The Phene ditt bästa val. The Phene är en gastro pub som  ligger i Chelsea och här hittar du hela castet av Made in Chelsea och eller Prince Harry och Meghan Markle en solig söndag. En mysig uteservering med väldigt hög standard på maten.

 

Var: 9 Phene St, Chelsea, London SW3 5NY Närmaste station: Sloane Square

Läs mer


 

The Crabtree
Bild: http://www.thecrabtreew6.co.uk/

The Crabtree är en viktoriansk pub som ligger precis vid floden i Fulham. Hit ska du gå om du vill ha fin utsikt, många olika ales och viner att välja bland samt BBQ på sommarhelgerna. Det enda minuset på denna posha uteservering är maten, lite smaklös vid våra besök men det är atmosfären, människorna och utsikten du kommer hit för. Det finns även ett mysigt önsketräd och plats för över 200 personer på uteserveringen.

 

Var: Rainville Road, W6 9HA. Närmaste station: Barons Court

Läs mer


The Eagle
Bild: https://www.timeout.com/london

Du behöver inte ta dig längre än till västra London för en välbehövlig dos av semesterkänsla! På med solbrillorna och paxa ett bord på populära The Eagle så har du ditt på det torra (i alla fall en eftermiddag eller så). Eleganta The Eagle har en egen utomhusbar, så man kan faktiskt låtsas att man är på Mallis och förtränga det faktum att man bara tagit tuben till W12.

 

Var: 215b Askew Road, W12 9AZ. Närmaste station: Goldhawk Road / Ravenscourt Park

Läs mer


Windsor Castle
Bild: https://www.thewindsorcastlekensington.co.uk

Vad är det som har anor från 1830-talet, ser ut som en brittisk idyll och ligger mitt i Ingenmansland mellan Notting Hill, Kensington och Holland Park? Windsor Castle. Om du har turen att jobba i krokarna är pubens avslappnade beer garden perfekt för AW-drinkarna, men det funkar lika bra att halsa Pimms här på helgerna. Windsor Castle har också en okej meny för den som inte nöjer sig med flytande föda.

 

Var: 114 Campden Hill Road, W8 7AR. Närmaste station: Notting Hill Gate

Läs mer


The Old Ship
Bild: http://www.oldshipw6.co.uk

Det vore nästan tjänstefel om vi inte listade en av de bästa beer gardens vid Themsen! The Old Ship i Hammersmith må ligga utanför de typiska turiststråken men är väl värd ett besök för dig som lockas av flodutsikt och trevlig atmosfär. Det säger nästan sig självt att du bör anlända i ottan för att hinna haffa ett bord under varma sommardagar…

 

Var: 25 Upper Mall, W6 9TD. Närmaste station:  Ravenscourt Park / Hammersmith

Läs mer


Östra London

 

The Water Poet
Bild: http://www.waterpoet.co.uk/

Låt dig inte luras av fasaden – The Water Poet kanske ser ut som en ordinär pub på utsidan men deras stora beer garden är något alldeles extra! Perfekta oasen för en drink efter ett besök på Spitalfields Market som ligger runt hörnet. På vardagar bländas City-workers av trädgårdens mysbelysning, medan stället fylls upp snabbt som attan även på helger. Tips: kom i tid!    

 

Var: 9-12 Folgate Street, E1 6BX. Närmaste station: Liverpool Street / Shoreditch High Street

Läs mer


People’s Park Tavern
Bild: http://peoplesparktavern.pub

Hipstermekkat People’s Park Tavern vid Victoria Park är definitivt värt en visit om du har vägarna förbi östra London. Det är en av de mer livliga pubarna på listan, så om du vill ha lugn och ro är detta inte stället för dig. Till skillnad från många andra beer gardens så tar de emot bokningar även för utebord, och man får till och med ta med sig sin egen tårta om någon i sällskapet fyller år. Låt festen börja!

 

Var: 360 Victoria Park Road, E9 7BT. Närmaste station: Homerton / Hackney Wick

Läs mer


Royal Oak
Bild: http://royaloaklondon.com/

Litet, mysigt och perfekt för varma sommarnätter eller bakislördagar med Bloody Marys. På söndagar håller Flower Market till precis utanför puben, vilket kan vara trevligt, men även lite väl livligt för vissas smak. Se upp för den dyra maten vilken inte är värd pengarna.

 

Var: 73 Columbia Road, E2 7RG. Närmaste station: Hoxton

Läs mer


Shacklewell Arms
Bild: https://www.instagram.com/shacklewellarms/

Skitig East London-pub där de bästa banden spelar innan de slår igenom. Om Dalston är din hemmaplan och du älskar östra Londons lite mer gritty atmosfär och crowd har du säkerligen inga problem med att dela en JD & Coke med några vänner här en lördag. Det är litet och mysigt och trädgårdens dekor är komplett med cheesy strandmålningar och en fontän.

 

Var: 71 Shacklewell Ln, E8 2EB. Närmaste station: Dalston Kingsland

Läs mer


The White Hart
Bild: http://whitehartstokenewington.com

En av östra Londons bästa beer gardens ligger mittemellan Stoke Newington och Dalston, vilket är perfekt för den som planerar en helkväll i öst. White Harts uteplats må vara enorm, men det gäller ändå att vara här i tid då borden snabbt fylls upp. Tips: skölj ned deras goda Saturday Brunch med en ‘White Hart Bellini’ i valfri smak.

 

Var: 69 Stoke Newington High Street, N16 81L. Närmaste station: Stoke Newington

Läs mer


Centrala London

 

The Fence
Bild: http://www.thefenceuk.co.uk/

Då det inte direkt kryllar av beer gardens i City har The Fence blivit ett populärt hak för professionals i området. Puben, som bokstavligen ligger ett stenkast från Farringdon station, har både en stor beer garden och en Medelhavsmeny. Dela en tallrik meze med ditt sällskap och njut av den chillade stämningen. Ja, om du inte är här en fredagskväll förstås då pubens DJ rockar loss.

 

Var: 67-69 Cowcross Street, EC1M 6BP. Närmaste station: Farringdon

Läs mer


The Yard Bar Soho
Bild: http://yardbar.co.uk/

Denna gaybars uteservering ligger, som du kanske hör på namnet, i en innergård mellan husen på Rupert Street. Stämningen är avslappnad och intim med sexig belysning och utlovad resonabel ljudnivå. Här går alla vältränade (manliga) bartenders runt topless på helgerna från klockan 18. Bara en sån sak.

 

Var: 57 Rupert Street, W1D 7PL. Närmaste station: Tottenham Court Road

Läs mer


The Crown Tavern
Bild: https://www.thecrowntavernec1.co.uk

Det är verkligen inte många pubar som kan ”skryta” med att Lenin och Stalin haft ett möte där! Väggarna på The Crown Tavern i Clerkenwell har förmodligen hört allt och lite till genom åren… Hit går man för att ta en öl (eller ett glas Pimms om man är på det humöret) i den populära beer garden. Japp, Buster är också välkommen.

 

Var: 43 Clerkenwell Green, EC 1R. Närmaste station: Farringdon / Barbican

Läs mer


Vad säger våra läsare?

Duke of Edinburgh i Brixton

Grand Junction Arms,Park Royal

Garden Gate,Hampstead

The Mitre,Fulham

The Rose,Fulham

The Old Orchard, Uxbridge

The Marlborough, Richmond

Star and Anchor, Ealing

The Water Poet, Shoreditch

The Case is Altered, Eastcote


Sugen på lyxigare häng? Vi har listat de bästa rooftop-barerna i London!


Vi vill gärna följa era Londonäventyr! Bli vän med oss på instagram @londonswedes och hashtagga #londonswedes för att komma med på vår feed eller ge oss tips på saker vi borde testa.