Londons bästa Wifi-fik

Oct 22, 2018 by

Share Button

Text och bild av Emelie Fågelstedt, medgrundare av Svenska Nomader, Sveriges nya mötesplats för digitala nomader.

Efter 2,5 år som frilansare med bas i London har det blivit en hel del jobb på fik, co-working spaces och hotellobbys runtom i staden. Idag består drygt 15 % av arbetsmarknaden i Storbritannien av frilansare, och många jobbar utanför de traditionella kontoren. Det finns därför en oändlig uppsjö av arbetsplatser för den som är på jakt efter någonstans att sitta – både kostnadsfritt eller där det går att bli medlem.

Själv jobbar jag mycket från centrala och östra London, och därför kommer de flesta tips även att komma därifrån. Om ni har tips på andra bra ställen får ni mer än gärna lämna en kommentar nedan!

 

Lista över wifi-fik och hotellobbys med bra Wi-Fi i London

TY Seven Dials

Centrala London

TY (Timberyard Seven Dials)

Timberyard är ett av mina absolut favoritfik när det kommer till frilansjobb. Här samsas personer och deras laptops med fantastiska bakverk, goda sallader och fräscha juicer. Dessutom grymt bra kaffe! På Timberyard finns även möjlighet att skaffa ett medlemskap för att komma åt nedervåningen där det är lite mindre konkurrens för borden och mer lugn och ro. Där finns även mötesrum att boka.

Adress: 7 Upper Saint Martin’s Lane, London WC2H 9DL
Närmaste underground: Covent Garden

The Hoxton Holborn

Fantastiskt hotell med en lobby som påminner om ett vardagsrum. Massor av fåtöljer, bra bord och soffor – som passar både för den som ska sitta ensam och jobba eller de som kommer i grupp. Kom tidigt på morgonen för att få en bra plats, från lunch och framåt blir det lätt fullt här, och om kvällarna byter lokalen skepnad till bar. Bra kaffe, mat och stämning!

Adress: 199-206 High Holborn, London WC1V 7BD
Närmaste underground: Holborn

Store Street Espresso

Ett av de fik som jag hängt på mest i London eftersom jag bor i närheten. På Store Street Espresso samsas gott kaffe, industriell design och spännande konst på väggarna. Ofta lite mindre folk också eftersom det är utanför de mer traditionella turiststråken. Store Street Espresso har även ett systerfik precis intill Russell Square Station som heter Continental Stores.

Adress: 40 Store Street, London WC1E 7DB
Närmaste underground: Tottenham Court Road

 

Jobbkväll på Albion Clerkenwell

Angel / Clerkenwell

The Coffee Works Project

Mysigt fik med bra kaffe och god mat. Mycket bra ställe att jobba från! Ligger i Angel som är en av de mysigaste områdena i London (enligt mig). Härliga gränder, bra stämning och mysiga boutiquer, restauranger och fik.

Adress: 96 Islington High Street, London N1 8EG
Närmaste underground: Angel

Grind Exmouth Market

Mysigt fik med många bord och god mat. Brukar vara väldigt lugnt om dagarna, så bra för den som vill ha lite tystare miljö.

Adress: 8-10 Exmouth Market London EC1R 4QA
Närmaste underground: Angel

Albion Clerkenwell

Stor brittisk restaurang, fik och saluhall. Här brukar det vara ganska lugnt dygnet runt och jag har även suttit här på jobbkvällar med mina frilansvänner utan att det har varit några problem – brittisk mat och jobb i ett, mycket bra kombo! Albion har även fik och restaurang i Shoreditch.

Adress: Unit 1, The Turnmill, 63 Clerkenwell Road, London EC1M
Närmaste underground: Farringdon

Drink, Shop & Do. Bild från Drink, Shop & Do.

Norra London

Drink, Shop & Do

Precis intill King’s Cross Station ligger denna kreativa hub med fantastiskt många bord, god och billig mat och en uppsjö av bakverk. Här finns även en liten butik med roliga smycken, prints och skrivböcker att köpa. Drink Shop & Do arrangerar olika event nästan varje kväll – allt från tävlingar i att bygga robotar i lego till dans-offs där man lär sig dansa till Beyonces Single Ladies. Riktigt kul ställe oavsett när på dygnet man besöker det.

Adress: 9 Caledonian Road, London N1 9DX
Närmaste underground: King’s Cross

The Hoxton Shoreditch. Bild från The Hoxton.

Shoreditch

Ace Hotel

Trendigt hotell i hjärtat av Shoreditch med långbord dedikerade för laptop-nomader.

Adress: 100 Shoreditch High St, London E1 6JQ
Närmaste underground: Old Street

Look Mum No Hands!

Fik och cykelbutik i ett – med bra mat och gott kaffe. En kort promenad från Old Street Station och lite lugnare än andra wi-fi-fik i området.

Adress: 49 Old Street, EC1V 9HX
Närmaste underground: Old Street

The Hoxton Shoreditch

Systerhotell till The Hoxton i Holborn. Den här hotellobbyn kan jag inte ens räkna antalet gånger jag hängt i – för jobb, snabba möten eller för AW. En gång i månaden brukar jag och mina frilansvänner träffas här för en gemensam frukost – sittandes i en egen stor soffgrupp framför en öppen eld. Älskar detta ställe!

Adress: 81 Great Eastern St, London EC2A 3HU
Närmaste underground: Old Street

The Book Club

Stor lokal med både restaurang, bar och fik. Här hålls även regelbundet i konstutställningar och seminarium.

Adress: 100 Leonard Street, London EC2A 4RH
Närmaste underground: Old Street

Ozone Coffee Roasters

Kafferosteri, restaurang och fik i ett. Älskar inredningen, maten och kaffet. Spenderat mycket tid på detta fik – både för jobb och för mat och AW.

Adress: 11 Leonard Street, London EC2A 4AQ
Närmaste underground: Old Street

Ozone Coffee Roasters, bild från Ozone Coffee Roasters.

Södra London

Grind London Bridge

Grind har fik över hela London, och särskilt mycket gillar jag det här vid London Bridge. Riktigt god frukost och lunch, och fantastiskt goda smoothies!

Adress: 2 London Bridge, London SE1 9RA
Närmaste underground: London Bridge

Yasmine och Emelie på CitizenM Hotel, Tower of London

Övrigt / över hela stan

Andra kedjor och bra ställen som finns på flera platser över hela stan:

CitizenM Hotel: Bra hotell med perfekt utrymme för jobb i stora vardagsrumsliknande utrymmen. Finns i Shoreditch och nära Tower Bridge

TAP Coffee: Avskalad snygg design och bra kaffe. Finns på tre ställen i centrala London.

 

 

Tipsa gärna om dina favoritfik och ställen att jobba från i London nedan!