Londons mysigaste pubar

Mar 1, 2018 by

Share Button

Då London har tusentals pubar kan det vara svårt att veta vilken man ska besöka. Som hjälp på traven har vi valt ut några av den brittiska huvudstadens absolut mysigaste och bästa pubar. Cheers!

Föredrar du att sitta utomhus? Kolla in Londons bästa beer gardens

 

En gemensam regel för majoriteten av de traditionella pubarna i Storbritannien (de är närmare 48 0000) är att de stänger vid 23:00 varje kväll. En del har ansökt om tillstånd att hålla öppet längre men oftast ringer klockan 10 min innan elva för att uppmana om sista beställningen.

 

Vilka olika typer av öl dricker engelskmännen?

Ale
Den absolut vanligaste ölsorten i Storbritannien och den mest druckna. Fuller’s London Pride, Bombardier och Young’s är de mesta kända sorterna och kommer ursprungligen från Storbritannien. En Ale eller Real Ale är ofta ganska alkoholsvag, ca 3,7 till 5 procent.

Stout
Stout är en mörk och överjäst öl om dricks i Storbritannien och Irland. Guiness är kanske den mest kända bland oss svenskar. Viktigt hur man häller upp för att få till den perfekta mängden med “head”(skum) i glaset.

Lager

Definitivt den vanligaste och mest lättdruckna av oss Svenssons. I Sverige skulle detta vara Pripps och Spendrups. För britterna är det Fosters, Stella, Carlsberg och Kronenbourg.

Veteöl

Weissbier på tyska, görs på vete i stället för korn och har ända sedan 1700-talet varit Bayerns “nationaldryck”. Just de speciella glasen har en framträdande roll när man dricker veteöl; det är också viktigt att ölet hälls upp på korrekt sätt för att komma till sin rätt. Populärt i Storbritannien på sommaren, speciellt Hoegaarden.

 


CENTRALA LONDON

 

ape & bird

Polpo at Ape & Bird (Bild: designmynight.com)

142 Shaftesbury Avenue, WC2H 8HJ. Tube: Leicester Square eller Covent Garden

Beläget mitt bland alla Londons turistfällor hittar du Polpo. Ett perfekt ställe för dig som gillar att stanna på ett och samma ställe hela kvällen – Ape & Bird där puben ligger har både pub, restaurang och cocktailbar. Här gillar Covent Gardens mediatyper gillar att hänga, och lyckligtvis är Ape & Bird fortfarande relativt okänt bland turister.


lamb and flag

Lamb & Flag (Bild: lambandflagcoventgarden.co.uk)

33 Rose Street, WC2E 9EB. Tube: Covent Garden

Lamb & Flag är en charmig liten pub som under 1800-talet var mer känd som ”The Bucket of Blood” på grund av alla slagsmål som ägde rum där. Numera väljer Lamb & Flag att se sig själva som en familjevänlig pub, där barn är varmt välkomna. Ett perfekt stopp efter musikalföreställningen eller museibesöket.


french house

French House (Bild: frenchhousesoho.com)

49 Dean Street, W1D 5BG. Tube: Leicester Square

French House är en pub för historieälskande frankofiler (även om grundaren faktiskt var belgare). Ölen serveras endast i ”demis,” vilket är en halv pint, såsom man gör i den franska pubkulturen. De har även trettio olika sorters vin, de flesta från Frankrike. Charles de Gaulle, som flydde till London under Andra Världskriget, var en återkommande gäst på French House. Det sägs att det var på denna pub som han skrev sitt berömda tal ”À tous les Français”. Idag består klientelet av allt från konstnärer till bohemer, och stämningen är avslappnad och trevlig. Det råder mobilförbud inne på puben, så den är perfekt för dig som är trött på ställen där alla glor ner på sina mobilskärmar.


The Old Bank of England

Old Bank Of England (Bild: www.oldbankofengland.co.uk)

194 Fleet Street, EC4A 2LT. Tube: Temple

Beläget i de tidigare domstolarna för Bank of England är denna pub det ultimata stället för dig som gillar att dricka ales i extravaganta lokaler med högt i tak och vackra ljuskronor. Dra dit för en drink efter jobbet, eller avnjut din drink tillsammans med en köttpaj med mash and gravy.


Ye Olde Mitre

Ye Olde Mitre (Bild: www.yeoldemitreholborn.co.uk)
1 Ely Pl, EC1N 6SJ. Tube: Temple

Ye Olde Mitre byggdes av biskopen Goodrich 1546. Den ligger gömd i en liten gränd, vilket ger dess traditionella fasad en hemlighetsfull glans. Interiören känns lika genuin, med träbalkar längs taket, mörk träpanel och tunga träbord och stolar. Pubens historiska känsla har lockat många filmskapare till sig – den har bland annat synts i Deep Blue Sea och Snatch. Trots det är stämningen väldigt avslappnad och lättsam, och det är ett ställe dit mycket City-folk vallfärdar för en London Pride efter jobbet. De serverar klassiska engelska barsnacks och är kända för sina Scotch eggs och små pajer.


Ye Olde Cheshire Cheese (Bild: http://www.coolplaces.co.uk/)

145 Fleet Street, EC4A 2BU. Tube: Temple

Ye Olde Cheshire Cheese är en av Londons äldsta pubar som byggdes om strax efter the Great Fire 1966. Den beskrivs som en pub i London som alla måste besöka minst en gång, då den har en sådan imponerande historia, med litterära ikoner som Charles Dickens, P.G. Wodehouse och Mark Twain som tidigare stammisar. Puben består av tre dunkelt belysta rum, snirkliga korridorer och mysiga små hörn. Ett självklart val för den som gillar att resa tillbaka i tiden.


jerusalem tavern

Jerusalem Tavern (Bild: globalgrasshopper.com)
55 Britton Street, EC1M 5UQ. Tube: Farringdon

Trots att Jerusalem Tavern bara varit en pub sedan 1990 lyckas den, med sitt repiga golv och sina rustika trämöbler, se ut som en riktigt gammal spansk taverna. Den erbjuder moderna varianter av traditionell pubmat, säljer billiga pints och man kan till och med köpa med sig St Peter’s Brewery-öltunnor att ge bort i present.


ÖSTRA LONDON

 

Shacklewell Arms (Bild: https://www.designmynight.com) 

71 Shacklewell Lane, E8 2EB. Overground: Dalston Kingsland

Shacklewell Arms är en gömd pärla i Dalston och väl värd ett besök. Det är en av östra Londons livligaste pubar med både dansgolv och livemusik flera kvällar i veckan. Här spelar många “up and coming”-band från hela världen innan de blir riktigt stora, speciellt indiegrupper. Pubens beergarden är poppis, så se till att komma hit tidigt om du vill sitta ute.


The Fox (Bild: https://thecitylane.com) 

372 Kingsland Road, E8 4DA. Overground: Haggerston

Om du någon gång har vägarna förbi Haggerston så borde du titta förbi The Fox, som ligger ett stenkast från stationen. Hur många pubar i östra London har en egen takterrass liksom? Denna pub är lite mer chill än pubarna i närliggande Dalston och Shoreditch, och har ett stort utbud av craft beer.


cat & mutton

Cat & Mutton (Bild: Billie Elmqvist Thurén) 

76 Broadway Market, E8 4QJ. Overground: London Fields

Cat & Mutton är en klassisk East London-pub som ligger i ena änden av Broadway Market och ett stenkast från London Fields. Puben är indelad i två delar: undervåningen är “pub:ig” medan övervåningen är mer av en cocktailbar med exotiska drinkar och har fin utsikt över marknaden nedanför. På veckodagarna håller de i olika events, såsom pub-quiz och livemusik, och på helgkvällarna omvandlas puben till ett dansgolv som håller igång till sent in på småtimmarna. På söndagarna kan man beställa en gigantisk Sunday Roast, och medan man väntar på sin måltid kan man dessutom låna ett sällskapsspel. En mycket livlig och mysig pub.


culpeper

The Culpeper (Bild: theculpeper.com)

40 Commercial Street, E1 6LP. Tube: Aldgate East

Denna gastropub mittemot Petticoat Lane Market har blivit hyllad av kritiker för sin goda mat. Rätterna innehåller dessutom grönsaker som är odlade på pubens eget tak. Vill man bara dricka så finns det en mängd drycker att välja mellan – ales, craft beer, italienska viner, cocktails och egengjord läsk. Den väl valda inredningen beståendes av industriella lampor och en elegant, rundad bardisk har ytterligare bidragit till pubens popularitet. Culpeper är ett sådant ställe man vill återvända till om och om igen.


sun tavern

The Sun Tavern (Bild: www.thesuntavern.co.uk)

441 Bethnal Green Road, E2 0AN. Tube: Bethnal Green

Sun Tavern är ytterligare en bra pub i östra London, som specialiserar sig på fine ales, irländsk whiskey (de har 40 olika sorter!) och poitín som är en traditionell irländsk destillerad dryck. På morgonen byter de ut alkoholen mot gott kaffe och bakelser. På kvällstid blir det snabbt busy här, med DJs som spelar onsdag-fredag.


DSCF0514

Carpenter’s Arms (Bild: Billie Elmqvist Thurén)

73 Cheshire Street, E2 6EG. Tube: Bethnal Green

Idag är detta en hemtrevlig och lugn liten pub, även om den har behållit sina gamla träpaneler och sin svarta anslagstavla. Den ligger perfekt till för den som vill undkomma folkvimlet på Brick Lane, och har ett välsorterat utbud av öl och vin från hela världen. Adnams Ale kan starkt rekommenderas.


mother kelly

Mother Kelly’s (Bild: www.motherkellys.co.uk)

251 Paradise Row, E2 9LE. Tube: Bethnal Green

Mother Kelly’s är ett New York-inspirerat ”tap room” som erbjuder prisvärd öl från London och Europas bästa bryggerier. Puben ligger under ett av Bethnal Greens alla valv, i en ljus, tunnelliknande lokal med trägolv, graffittivägg och tunnor som bord. De ändrar sin ölmeny dagligen, och du kan även köpa med dig några flaskor av din favoritöl med hem. Mother Kelly’s har inget kök, men serverar både charkuterier och ostbrickor som kompletterar din öl. Ett av Bethnal Greens hipsters favoritställen.


old george

Old George (Bild: oldgeorge.co.uk)

379 Bethnal Green Road, E2 0AN. Tube: Bethnal Green

Ännu en pub i östra London som har allt man kan önska sig – vacker interiör, god mat, en utegård som är öppen om somrarna, och ett brett urval av öl. Puben håller i en rad olika events, däribland pub quiz och livemusik. Man kan även hålla privata fester där för upp till 40 personer.


old blue last

The Old Blue Last (Bild: www.theoldbluelast.com)

38 Great Eastern Street, EC2A 3ES. Tube: Old Street

The Old Blue Last, ägt av Vice, är känt som ett av östra Londons bästa livemusikställen, och de flesta av deras events är helt gratis. De senaste åren har The Old Blue Last bjudit in några av landets största artister som Arctic Monkeys, Lily Allen, Klaxons och Hot Chip. Ölutbudet sträcker sig från amerikanska craft beers till större märken som Heineken och Grolsch. Puben har ett ungt och livfullt klientel, med en mer avslappnad stämning på bottenvåningen, och en mer partysugen på ovanvåningen. Oavsett vad du är ute efter är du garanterad en rolig vistelse.


well and bucket

Well & Bucket (Bild: www.wellandbucket.com)

143 Bethnal Green Road, E2 7DG. Overground: Shoreditch High Street

Well & Bucket är en av östra Londons både äldsta och nyaste pubar. Puben grundades 1818, men har omvandlats till både kinarestaurang och läderaffär, tills den 1989 renoverades om till en pub igen. Ägarna har försökt restaurera Well & Bucket till sitt ursprungliga utseende, och interiören är en blandning mellan viktoriansk glamour och modernitet. Puben har allt du kan önska dig – ett brett urval av ales, fantastiskt god mat (om du gillar ostron är detta en pub för dig), en liten utegård, en atmosfärisk cocktailbar i källaren, samt trevlig personal. Det enda negativa är att puben blir väldigt busy, så var där i god tid för att få en sittplats.


commercial tavern

Commercial Tavern (Bild: Billie Elmqvist Thurén)

142 Commercial Street, E1 6NU. Overground: Shoreditch High Street

Denna moderna Londonpub i hjärtat av Shoreditch besöks flitigt av unga Londonbor. Inredningen beskrivs bäst som ”shabby chic”, med kitschiga dekorationer, Cath Kidston-tapeter och färgglada vaser. De serverar ingen mat, men har dock goda real ales och trevlig personal. En perfekt pub för en AW, häng med vännerna eller för biljardspel med dejten.


 

NORRA LONDON

 

The Faltering Fullback  (Bild: http://www.falteringfullback.com/)

19 Perth Road, N4 3HB. Tube: Finsbury Park

Ett par minuter från Finsbury Park-tuben hittar du denna populära pub. Med en djungelliknande beergarden (ja faktiskt), stor TV-sal och mysiga vrår har denna pub tagit norra London med storm. Nämnde vi thailändsk mat och irländsk atmosfär? Här anordnas även pub-quiz och mindre spelningar.


The Alma (Bild: https://www.view.co.uk)

59 Newington Green Road, N1 4QU. Overground: Canonbury

Newington Greens stolthet The Alma är en supermysig pub med filmtema, stearinljus i massor och en hund! Puben må ligga lite avsides, men blev trots allt utsedd till Londons bästa pub av Time Out så du har ingen ursäkt att inte gå hit… Varning för att du kommer bombardera din Insta med minst 10 bilder under besöket: här förtjänar till och med de glamorösa toaletterna att förevigas med en bild.


The Spaniards Inn  (Bild: www.thespaniardshampstead.co.uk)

Spaniards Road, NW3 7JJ. Tube: Hampstead

Spaniards Inn är en välkänd pub i Hampstead, då den funnits i området sedan 1585. De har en vacker utegård dit många Hampsteadbor beger sig för att svalka sig med Pimms om somrarna. Puben lämpar sig dock för alla årstider, med tända brasor och mysiga fåtöljer att värma sig i om vintrarna. Spaniards Inn är en gastropub, där menyn består av klassiska engelska rätter. Har du hund så är även den varmt välkommen på Spaniards Inn, som till och med tillhandahåller hundsnacks och hundbad.


southampton arms

Southampton Arms (Bild: thelondonbite.wordpress.com)

139 Highgate Road, NW5 1LE. Overground: Gospel Oak

Missa inte denna pärla i norra London! Det råder ingen tvekan om vad besökare kan förvänta sig på Southampton Arms. På skylten utanför står det klart och tydligt: ”Ale, Cider and Meat.” Puben tar endast cash, tar inga bokningar och serverar mest öl och cider från mikrobryggerier såsom Brewdog, Dark Star, Redemption och Mighty Oak. För bara några pund kan du få en fläskpaj eller en limpa med fläskkött i. Dock inget för hundallergiker.


The Pineapple

The Pineapple (Bild: www.christopherfowler.co.uk)

51 Leverton Street, NW5 2NX, Tube: Kentish Town

Kentish Town-bor älskar The Pineapple, något de har varit väldigt tydliga med att visa. När puben hotades av stängning startade en grupp locals ”The Pineapple Rescue Campaign”. På bara åtta dagar lyckades de få puben K-märkt, och idag står den mycket riktigt kvar på sitt halvt undangömda ställe i Kentish Town. Förutom ett mysigt ställe att hänga på erbjuder de nischade events som ostkvällar, quizkvällar och ölfestivaler. För den som lätt blir hungrig efter en öl eller två finns det billig thai-mat att beställa i baren.


the old queen's head

The Old Queen’s Head (Bild: theoldqueenshead.com)

44 Essex Road, N1 8LN. Tube: Angel

Till skillnad från många typiska London-pubar som stänger runt 23 och bäst lämpar sig för en avslappnad öl efter jobbet, är The Old Queen’s Head en pub där man kan festa till det ordentligt. De har olika events varje dag – allt från pub-quiz, stand-up comedy och livespelningar till klubbkvällar. Två våningar upp har de dessutom ett karaoke-rum som är gratis att låna på söndagar och måndagar. Klientelet består av unga människor från Angel och City, och stämningen är lättsam och trevlig. Maten är god och prisvärd.


the earl of essex

The Earl of Essex (Bild: earlofessexbeerboard.tumblr.com)

25 Danbury Street, N1 8LE. Tube: Angel

Trots att The Earl of Essex ligger på en undangömd bakgata kan den bli väldigt busy. Craft beer-nördar älskar stället, och pubens dryckesurval har blivit prisat. Maten håller gastropub-nivå trots att det inte är en gastropub. Interiören är ljus och träig, och väldigt inbjudande. En mysig utegård har de också.


The Princess of Wales (Bild: lovetheprincess.com)

22 Chalcot Road, NW1 8LL. Tube: Chalk Farm

Denna eleganta nyrenoverade gastropub erbjuder ett brett urval av craft beers, vin och cocktails. Här arrangeras quiz och comedy evenings  – och deras Sunday Roast bör inte missas. Om du besöker puben mitt i veckan kan du alltid beställa en god pizza istället.


the prince

The Prince (Bild: www.theprincen16.com)

59 Kynaston Road, N16 0EB. Overground: Stoke Newington

The Prince ligger i en gammal viktoriansk byggnad mitt i Stoke Newington. Den har de typiska attributen som en trendig gastropub i nordöstra London brukar ha – industriella lampor, egenodlade kryddor växandes i trädgården och parkettgolv. Den är inte knuten till någon särskilt bryggeri och har noggrant valt ut sin öl från Londonbaserade bryggerier. The Prince har blivit omåttligt populär bland locals, så se till att boka bord om du ska dit för att äta.


6101536288_98a430dcd5_o

Railway Tavern (Bild: Ewan Munro)

2 St Jude Street, N16 8JT. Overground: Dalston Kingsland

Railway Tavern i Stoke Newington har ett unikt ölsortiment som regelbundet byts ut. Ölen kommer ofta från lokala bryggerier, exempelvis Redemption och East London Brewing Company, och passar öldrickaren som gillar att testa nya saker. Den öppna spisen, de mysiga fåtöljerna, de levande ljusen och den dunkla belysningen gör Railway Tavern till det perfekta stället att värma sig på om höstkvällarna.


SÖDRA LONDON

 

 

the mayflower

The Mayflower (Bild: www.mayflowerpub.co.uk)

117 Rotherhithe Street, SE16 4NF. Overground: Rotherhithe

Att kliva in på The Mayflower är som att kliva in i 1600-talets England, när London var centrum för världens handel och kommers. Det var härifrån som de gamla pilgrimerna satte segel mot sina upptäcktsfärder – det sägs att de hade ett skepp som hette just Mayflower. Med sina ekbjälkar och träpaneler har The Mayflower lyckats behålla sin historiska charm. Samtidigt har den en modern touch, med nymodiga tolkningar av klassisk pubmat. Puben har dessutom en av Londons bästa utsikter över Themsen och City.


Amersham Arms (Bild: http://www.newsshopper.co.uk/Heloise Wood)

388 New Cross Road SE14 6TY. Overground: New Cross

Musikälskande puben Amersham Arms i trendiga New Cross har välkomnat ett flertal berömda band och artister genom åren. Det finns både en vanlig pubavdelning och en scen. Hit kommer du för att hänga med den coola crowden i New Cross och för att dricka billig öl. Atmosfären på Amersham Arms en lördagskväll är verkligen något man bör uppleva!


The Magic Garden (Bild: http://www.magicgardenpub.com)

231 Battersea Park Road, SW11 4LG. Overground: Battersea Park

Pub eller förtrollad trädgård? Man vet aldrig med The Magic Garden i Battersea. Under sommarhalvåret flockas törstiga Londonbor i deras häftiga beergarden, medan många väljer ett bord inomhus under vintertid. Det är inte det billigaste vattenhålet i stan, men om du är ute efter ett annorlunda pubbesök kan vi definitivt rekommendera The Magic Garden.


cutty sark tavern

Cutty Sark Tavern (Bild: cuttysarktavern.co.uk)

4-6 Ballast Quay, SE10 9PD. DLR: Cutty Sark

Denna byggnad var ursprungligen en bordell som besöktes av seglare som nyligen kommit hem från sina långa resor på de sju haven. Idag attraherar puben alla möjliga människor, exempelvis turister som vill njuta av den magiska utsikten över Themsen, locals som tittar in för en drink efter jobbet, eller den som är sugen på brittisk pubmat. De har ofta quiz här och serverar även Sunday Roast på söndagar.


10353639_10152863201556518_4928357679005983536_n

Lord Nelson (Bild: Billie Elmqvist Thurén)

243 Union Street, SE1 0LR. Tube: Southwark

Denna oglamourösa, extremt kitschiga pub är en riktig favorit bland studenter. Den må inte se särskilt inbjudande ut från utsidan, men interiören skulle till och med få den suraste personen att skratta. Och det är inte bara inredningen som är spejsad – deras hamburgermeny med 20 olika sorter har allt från lama- till strutskött. Deras Bluesy Lucy (nötfärs, bacon och blåmögelost) och Greek Economic Miracle Burger (lammfärs, feta och haloumi) tillhör favoriterna. Hamburgarna är helt gigantiska och förtjänar definitivt sitt rykte som några av de allra bästa i London. Är du student får du dessutom 10% rabatt på mat, samt en Holsten pint för endast 2 pund. På måndagar och tisdagar kan vem som helst köpa pints för endast £2.50. Missa inte Lord Nelson, södra Londons knäppaste pub.


The Roebuck (Bild: https://www.timeout.com)

50 Great Dover Street, SE1 4YG. Tube: Elephant & Castle

I en vacker viktoriansk byggnad i Borough hittar du Roebuck, en ljus pub med högt i tak, en u-formad bardisk och ett ungdomligt klientel. Puben har en tendens att bli ganska busy och högljudd – trots det går det att låna ett sällskapsspel och spela i lugn och ro. På ovanvåningen hålls en rad olika events och det sägs faktiskt att Charlie Chaplin brukade uppträda där som ung. Puben ordnar bland annat quiz och poesikvällar.


crown & anchor

Crown & Anchor (Bild: www.crownandanchorbrixton.co.uk)

246 Brixton Road, SW9 6AQ. Tube: Stockwell

Crown & Anchor i Brixton har ett stort utbud av real ale, craft beers, cider och premium lager, och deras kunniga personal är där för att hjälpa dig hitta något i just din smak. Puben erbjuder en rad olika rätter som du kan avnjuta tillsammans med din öl – de använder sig till och med av ölen i sin matlagning. Varje tisdag har de ett quiz där man kan vinna till exempel ett presentkort att använda i baren. De har även andra regelbundna events, såsom deras Kitchen & Tap Takeovers där andra matleverantörer och mikrobryggerier tar över puben och erbjuder sina specialiteter.


The Antelope (Bild: theantelopepub.com)

76 Mitcham Road, SW17 9NG. Tube: Tooting Broadway

The Antelope är prydd med uppstoppade djur och antilophorn, glasmålningar och ”shabby chic”-möbler. Tack vare den stora ytan är det ganska lätt att hitta sittplatser,vilket är unikt för en Londonpub. Det finns även en mysig utegård att njuta av när kvällarna är ljumna. Med quiz, stand-up comedy och livemusik erbjuder Antelope något för alla. Till och med din hund är välkommen, bara den uppför sig.


The Bobbin

The Bobbin (Bild: www.thebobbinclapham.com)

1-3 Lillieshall Road, SW4 0LN. Tube: Clapham Common

Den här undangömda, retro-chica gastropuben passar den som vill ta en öl eller äta middag i en stillsam och romantisk miljö. Menyn domineras av kött-och fiskrätter med influenser från det italienska köket. Dock finns det vegetariska alternativ som sägs vara väldigt goda. För den lite mer rastlösa finns det brädspel och pilkastning att leka med. Extra plus för den bra servicen.


The Bread & Roses (Bild: www.breadandrosespub.com)

68 Clapham Manor Street, SW4 6DZ. Tube: Clapham Common

Namnet The Bread & Roses är taget från en sång som skrevs under en strejk gällande kvinnliga textilarbetares rättigheter i USA år 1912. Sången spreds till andra kvinnliga fackföreningar runt om i världen, som fortsätter sjunga sången än idag. The Bread & Roses drivs av The Workers Beer Company, en förening som stödjer olika fackföreningar och aktiviströrelser. Puben är väldigt stolt över sin anknytning till rörelsen, och de hävdar att deras personal möjligen har ”the best wage rate in the country.” Inredningen kanske inte är den mest eleganta, men något du kan förvänta dig är glad personal, street food från hela världen, DJs som spelar reggae på helgerna, samt teaterföreställningar och livemusik. Och visst känns det bra att dricka öl när man vet att de som serverar en jobbar under goda arbetsförhållanden.


The Ship (Bild: http://www.theresident.co.uk/)

41 Jews Row, SW18 1TB. Station: Wandsworth Town

Populära The Ship i Wandsworth är ett av Londons söndagsmåsten. Speciellt på sommaren då deras stora uteservering är absolut proppfull redan från lunchtid. Här hittar du en hipp crowd och livemusik, och chansen är stor att folk dansar på borden efter några öl. Det finns även en restaurangdel med riktigt bra mat, allt från ribeye steak till marulk.


VÄSTRA LONDON

 

churchill arms

The Churchill Arms (Bild: www.churchillarmskensington.co.uk)

119 Kensington Church Street, W8 7LN. Tube: Notting Hill Gate

Som namnet antyder är detta en pub för dem som gillar att dricka öl bland Winston Churchill-avbildningar och reliker. Det sägs att Churchill brukade skriva sina radiosändningar här under kriget, medan han drack banana daiquiris och satt och fes. Med alla brittiska gamla politiker som pryder väggarna skulle man kunna tro att puben specialiserar sig på brittisk mat, men The Churchill Arms är faktiskt känd för sin autentiska thaimat. Om du varken gillar Churchill eller thaimat kan du besöka The Churchill Arms för dess grönska, som pryder både utsidan och insidan av puben.


brewdog shepherd's bush

Brewdog (Bild: digitalnewsroom.co.uk)

15-19 Goldhawk Road, W12 8QQ. Tube: Goldhawk Road

Mikrobryggeripubar är lite av en raritet i västra London, vilket Brewdog i Shepherd’s Bush försöker ändra på. Även om fasaden ser något ofärdig ut är interiören väldigt genomtänkt och cool. Där finns gamla arkadspel att spela på, stora metalltunnor att vila ölen på och punkiga affischer på väggarna. Det finns 40 olika sorters craft beer att välja mellan och hamburgare att förtära därtill. Varning för att det blir otroligt fullt, så inget för dig som nödvändigtvis vill sitta ner.


Temperance (Bild: https://www.yelp.co.uk)

90 Fulham High Street, SW6 3LF. Tube: Putney Bridge

Letar du efter en pub där du kan se helgens fotbollsmatch? Vi garanterar att det är bra stämning på Temperance i Fulham. Hit går man för den härliga atmosfären och den billiga menyn, snarare än att slappna av i eleganta omgivningar. Psst… de serverar en av Londons mest prisvärda Sunday Roast!The Anglesea Arms (Bild: http://www.angleseaarms.com)

15 Selwood Terrace, SW7 3QG. Tube: South Kensington

Sofistikerade Chelsea är kanske inte det område man mest förknippar med mysiga pubar, men The Anglesea Arms är ett undantag. Den här traditionella puben får besökare att drömma sig tillbaka till tiden när Charles Dickens bodde i samma byggnad. Här kan du sola ute på terrassen på sommaren eller skämma bort dig med en vällagad Sunday Roast inne i restaurangdelen på vintern.


cock tavern

Cock Tavern (Bild: foodpedia.co.uk)

360 North End Road, SW6 1LY. Tube: Fulham Broadway

Cock Tavern i Fulham har en modern, färgglad och något missmatchande interiör. Det är ett sådant där ställe där man kan sitta i timtal och snacka skit med vännerna. De ska dessutom ha bra ”grazing platters” att dela på. En ny favorit bland locals i Fulham!


The White Horse (Bild: http://beerlens.com/)

1-3 Parsons Green, SW6 4UL. Tube: Parsons Green

Kanske Fulhams och Londons populäraste pub på torsdagar? White Horse är uppdelad i två våningar: en bottenvåning inredd med en bar i mahognyträ, sköna lädersoffor att sjunka ner i och en kamin att värma sig vid, och så en elegant matsal på övervåningen. Puben har ett ungdomligt klientel, vilket har lett till smeknamnet ‘The Sloany Pony.’ Dock gillar alla att hänga på White Horse – allt från tonåringar, till ”young professionals” och familjer. Personalen är kunnig och påläst, och hjälper dig att navigera bland de olika ölen. För de riktigt nördiga håller de i en Old Ale-festival i november samt en London Beer Festival i maj.


dove hammersmith

The Dove (Bild: www.dovehammersmith.co.uk)

19 Upper Mail, W6 9TA. Tube: Hammersmith eller Ravenscourt park

Denna här puben har en av de bästa utsikterna över Themsen – människor flockas till The Dove när den årliga roddtävlingen mellan Oxford och Cambridge äger rum. När det blir för kallt för att hänga på terrassen har de en mysig liten vinterträdgård med slingerväxter i taket. Eftersom The Dove är en Fuller’s pub har de ett komplett utbud av utsökta Fuller ales. Man kan till och med se skorstenen till Fuller’s Brewery från puben. Missa inte denna Hammersmith-klassiker!


The Blue Boat (Bild: www.theblueboat.co.uk)

Distillery Wharf, Parr’s Way, W6 9GD. Tube: Hammersmith

The Blue Boat är även den en Fuller’s pub belägen vid Themsen, dock i en modernare tappning. I enlighet med namnet är puben pyntad med olika marina dekorationer och båtinspirerade detaljer. En passande miljö för fish and chips och öl, helt enkelt.


Vi vill gärna följa era Londonäventyr! Bli vän med oss på instagram @londonswedes och hashtagga #londonswedes för att komma med på vår feed eller ge oss tips för saker vi borde testa.