Londonshopping med Ebba och Emilia!

Sep 29, 2016 by

Share Button

SäkerStil

London är en stad som toppar besökslistan för Säker stil tjejerna, Emilia De Poret och Ebba von Sydow Kleberg. Är det för att Emilias föräldrar bor där, eller Ebbas fabläss för kungligheter eller det inspirerande modet som lockar? Vi tog reda på varför just London.

Tusentals har tunat in för att lyssna på deras podcast. Ett naturligt vattenhål för alla stiltörstande svenskar runtom i världen. Med två stilsäkra tjejer bakom rodret så är inte så konstigt att Säker stil både är en av Sveriges största modeböcker och modepodd. Vi träffar duetten för att prata om deras och vår favoritstad, nämligen London.

-Jag har en nära relation till London, det har alltid varit mina föräldrars favoritstad, nu bor dem till och med där, i Knightsbridge sedan några år tillbaka, säger Emilia när vi träffas på Tous les jours i Stockholm innan hon fortsätter med en tillbakablick till den första resan dit.

– Det började med en språkresa när jag var 14 kanske. Då mötte jag upp med mamma i London och fick den där Londonkänslan för första gången.

Hon skrattar till och Ebba fyller igenkännande i:

– Ja, London är en lång kärlekshistoria, jag har aldrig känt mig som en turist, det är hemma, säger hon och berättar därefter om sin introduktion till staden som även den kom via hennes mamma.

– Min mamma har alltid älskar London, vi åkte alltid dit på lov så det var via henne jag föll för staden.

Det dröjer inte länge innan Ebba kontrar med en motfråga i en nativ programledarstil.

-Men berätta om dig själv, vad gör du?

Snart glider vi in på samtal om London, stil och mode igen.

Liberty arvet

Tjejerna pratar om vad som kan förväntas vid nästa Londonvisit. Ett  besök på Downtown Abbey slottet väntar och så vill man hinna med Liberty förstås. Utställningar och konst och shopping och så ett besök till nya Dover Street market.

-Jag har faktiskt gjort mitt eget Liberty tyg som heter Emilia Deporet. Det var 10 personer i musikbranschen som fick vara med i designprocessen av varsitt mönster, mitt är ett upprepat mikrofonmönster som kommer ifrån en ”doodle” jag gjorde.

Emilia fortsätter.

-Generellt har det klassiska engelska modet  mer mönster och form, det är mer  eklektiskt Ett par exempel är väl Gareth Pugh till J.W.Anderson. De skapar kläder som förvaltar det klassiska arvet men på nya sätt.

– Engelskt mode är skräddat men med en tvist eller så finns ju det klassiska ”English rose” med ett par ljusrosa läppar som signatur. Oavsett så vågar man mer med olika mönstermatchningar och kreationer. Det svenska är mer avskalat och känns mer bekvämt och det är en grundanledning till hur populärt det är runtom i världen, flikar Ebba in.

Laura Ashley under 80-talet

Bägge två skrattar åt att de fick bära Laura Ashley klänningar som mammorna tvingade på, men därefter har det blivit många outfits och diverse modeveckor har dessa visats upp på, däribland London Fashion week.

-Så är det också en kunglig stad för mig såklart, jag är aldrig där på våren utan att gå förbi Prinsessan Dianas minnesmonument. säger Ebba och beskriver den stora skillnaden mellan det svenska och det brittiska kungahuset med att i Sverige ska kungafamiljen vara som alla andra men att så är inte fallet i England. London har levererat oförglömliga upplevelser även de sista åren.

– En av mina största modeupplevelser är från V&A och Alexander McQueen utställningen Savage Beauty som var helt magisk. konstaterar Ebba och fortsätter

-London är just det för mig, en oas av inspiration, någon gång på våren och någon gång på hösten reser jag dit. Som mamma ser jag fram emot att ge det vidare till mina barn, avslutar Ebba.

Kanske att vi om några år sitter ner med hennes eller Emilias barn som i sin tur berättar om att allt en gång började med ett besök tillsammans med en stilsäker mamma.

liberty

Liberty säljer många av tjejerna favoritmärken. 

Londonfavoriter:

 

Vart köper ni era blommor?

Utanför South Ken station eller vid Bibendum

Säker stil ytterplagg från UK och eller Sverige?

En Burberry trench eller en parkas från Sverige

Brittiska skor versus svenska?

Ett par loafers from Church eller ett par skor från Acne.

En säker stil överdel från UK/Sverige?

En mönstrad blus från Liberty eller en enkel skjorta från COS eller Filippa K

Te eller kaffe?

Earl Grey från Harrods, eller grönt te – gärna med shortbread eller scones.

Vart hänger ni i London?

Soho house, det är ”old news” men det är fantastiskt.

Vad saknar ni i Stockholm som finns i London?

Ottolenghi – där köper Emilia alltid grissini med chili flakes och deras granola.

Electric cinema – en riktigt klassisk kvalitetsbiograf.

Ett stopp som ni måste få med er när ni är i London?

Selfridges kan du hitta nya varumärken som du läst om men inte kollat upp.

Samt en V&A utställning.

Missa inte tjejerna podcast Säker Stil  som startade den 4 augusti!

För mer tips på Londonshopping besök våra shopping sidor!