LondonSwedes testar: Holi One Colour Festival

Aug 4, 2014 by

Share Button

Holi One Colour Festival är en en-dags-festival som arrangeras årligen i olika städer runt om i hela världen. Londonsvenskar var på plats när festivalen intog Wembley Park i London den 2 augusti 2014. Inspirerad av den hinduiska högtiden ”Holi”, också kallad ”the festival of colours” och ”the festival of love”, erbjuder Holi One en färgsprakande fest för att främja samhörighet, gemenskap och glädje.

Line-up:en består främst av DJs som spelar glad house och dubstep med dånande bas, då och då mixat med indiska danshits.I år spelade bland andra Uhuru, Tim Cullen och So Called Scumbags på festivalen. Trots den två timmar långa kötiden var Holi One en fantastiskt rolig upplevelse.

Väntandet på att bli insläppt kompenserades av alla festglada, sprudlande och vackra människor som välkomnade en inne på festivalområdet. Som rekommenderat var nästan alla klädda i vitt, och varje timme skedde en nedräkning då alla släppte ut sina påsar med neonfärgat pulver samtidigt. Stämningen var euforisk, och den visuella sensationen gjorde Holi One till en unik festupplevelse som man sent glömmer.

Det enda negativa var kanske att färgpulver inte ingick i biljettpriset, och att köerna till mat-och-dryckstånden var lite väl långa och trånga ibland, men med tanke på att det var runt 10 000 besökare på plats flöt allt på relativt smidigt. För att summera är Holi One Colour Festival ett perfekt event för den som älskar smockfulla dagsfester, som gillar att dansa till glad house-pop, och som tycker det är kul att bli lite kladdig.

Var: Wembley Park

När: 2 Augusti

Tid: 12-22

Besök deras hemsida HoliOne

Text och bilder: Billie Elmqvist Thurén