LondonSwedes testar: Rök i Shoreditch

Jan 31, 2017 by

Share Button

Vad: Rök Smokehouse

Var: 26 Curtain Road, Shoreditch, London, EC2A 3NY

Pris: £30-40 per person

 

Få har väl missat hypen kring restaurangen Rök? På endast ett drygt år har ägarna lyckats expandera det nordiska konceptet och öppnat ytterligare en restaurang på Upper Street i Islington. Vi bestämde oss för att besöka den omtalade restaurangen och kan bekräfta att Rök helt klart lever upp till både namnet och förväntningarna.

 

Interiören skulle vi beskriva som rustik men chic, med vita tegelväggar och enkla trästolar och bord. Längst bak i lokalen finns ett öppet kök, där en del av den vita väggen färgats svart av rökningen. Här och var står det glasburkar med olika inlagda grönsaker utplacerade, vilket vi tyckte var väldigt gulligt. Gentrifieringen av östra London har ju haft en tendens att bidra till att alla restauranger påminner om varandra, men trots att Rök absolut har en hipsteraura över sig känns atmosfären genuin och hemtrevlig.

 

Vi blev rekommenderade (av den extremt trevliga personalen) att beställa varsin förrätt, huvudrätt och sidorätt. Vi valde dock att dela på två förrätter, en huvudrätt och en sidorätt, och blev väldigt mätta och belåtna (även om vi säkerligen hade kunnat smälla i oss dubbelt så mycket). Vi frossade i musslor, charkuterier med surdegsbröd och picklade morötter, fläskkotlett samt bulgur- och broccolisallad med mandel- och sesamdressing. Alla rätter kändes oerhört genomtänkta och hade en fantastisk, rökig smak som aldrig blev för påträngande. Dessutom får Rök tummen upp för generösa portioner.

 

Allt som allt får Rök full pott och vi kommer definitivt återvända för att testa deras andra rätter.

 

Processed with VSCO with a5 preset

Processed with VSCO with hb1 preset

Processed with VSCO with hb1 preset