LondonSwedes testar: Asia de Cuba

Aug 11, 2015 by

Share Button

St martin lane, asia de cuba

LondonSwedes testar: Asia De Cuba

Adress: 45 St. Martin’s Lane, London, WC2N 4HX
Öppettider: 7am – 12:30 pm (se hemsida)
Pris: Ceviches & små rätter mellan £10-16, Woks från £20 Plancha £20-£33
Hemsida: Asia de Cuba

Inuti ett av London trendigaste hotell St Martins Lane ligger Asia de Cuba, en av 4 restauranger världen över då de även serverar deras exceptionella mat på deras restauranger i LA, Abu Dabi och New York.

Den nyligen renoverade restaurangen erbjuder en fusionmeny där de kombinerar mat från olika kök, här såsom namnet avslöjar från Kuba och Asien. Asia de Cuba öppnades från början av kocken Jeffery Chodorow men drivs nu av Luis Pous.  Uppvuxen i Kuba har han känslan för det cubanska köket och berättar även i en intervju för Backofhouse.com om hur kineserna immigrerade till Kuba under slaveri / kolonialtiden för att arbeta i sockerplantager. Chinatown kallas Barrio Chino; där fanns den största populationen av kineser i Cuba och därav influerades hans matlagning mycket av det asiatiska köket.

I en intervju med Luis Pous för Backofhouse.com:

What was the inspiration behind Asia de Cuba? 
Jeffery Chodorow, our CEO, created Asia de Cuba. He lived in Miami all his life and he used to eat Cuban food and in our culture, what most people don’t know is that we have eat Cuban food and Chinese food, Havana hade the largest Chinatown in the Americas.

What should people expect when they come to Asia de Cuba? 

Flavourful food, great music and an even better vibe. Lighter and fresher food than before, it is also healthier. People will leave here and still want to go to the club, I don’t want people to leave and want to go to sleep. It’s light, fresh food that is great before you are planning a night out.

asia de cuba

Vår favorit: Black Cod

 

asia de cuba

asia de cuba

asia de cuba

Trots att priserna är höga är rätterna inte den typiska fine-dining storleken utan generösa och smakrika. I restaurangen får ca 100 gäster plats och lokalen är smakligt inredd med ett behagligt ljus. Borden är sparsamt utsatta så du kan få din egen privacy med ditt sällskap. Ljudnivån var lagom när vi var där men enligt andra omdömen kan det bli ett högt ljud i lokalen. Vi hade vår egen servitör som presenterade konceptet (sharing concept) och även tanken bakom Asia de Cuba och rekommenderade drinkar och rätter som passade både köttätaren och veganen i sällskapet. De anpassade tre av rätterna till en vegan i sällskapet och maten var trots det fortfarande spännande till både utseendet och smaken.

 

Förutom restaurangen som också har en charmig kubansk bar har hotellet baren Blind spot som är en exklusiv cocktailbar just intill restaurangen. Hela hotellet är en upplevelse i sig och ligger mitt i centrala London bland shopping och musikaler.

 

För resenären eller Londonbon med en kultiverad smak och en kärlek till variation, är Asia de Cuba ett måste.  Färska ingredienser, handgjorda rätter och iögonfallande interiörer för en oförglömlig matupplevelse med överraskande smaker.