LondonSwedes Testar: Nam Long – Opium Den

Nov 27, 2015 by

Share Button

NamLong

LondonSwedes tipsar: Nam Long Le Shaker 

 

Adress: 159 Old Brompton Rd, SW5 0LJ
Öppettider: Måndag-Lördag 7:00 p.m. – 2:30 a.m.
Pris: Cocktails från £11
Hemsida: http://namlong.co.uk

Telefon: 0207 373 1926

@namlonglondon

 

Nam Long Le Shaker är en välkänd bar/restaurang på Old Brompton Road som har besökts av kändisar, VIPs och Chelseabor i 30 år. Thai Dang, som öppnade stället 1985 är känd för att ha nekat inträde till bl.a. prins William och Mick Jagger. Här skapades dessutom en av världens mest omtalade drinkar, Flaming Ferrari som kräver en del mod att dricka. Thai Dangs dotter Dzuyen har nu tagit över stället och den nyöppnade loungen Opium Den markerar en nystart för en av Chelseas mest kända barer.

 

Nam Long ser rätt anspråkslöst ut från utsidan och man får hålla lite koll för att inte gå förbi det. Men när man väl har kommit in så är atmosfären varm och välkomnande, mycket tack vare den fina asiatiska dekoren och den trevliga personalen.  Precis vid ingången hittar man en bar som är perfekt för en afterwork drink. Här smakar vi på ”The Jade” (bl.a. vodka/gin, fläder, gurka och lime) som smakar brittisk sommar och ”Honolulu” (bl.a. rom och passionsfrukt) som närmast kan beskrivas som en dag på en tropisk strand. Skulle man sedan bli hungrig så ligger själva restaurangen på samma plan som baren och där kan man avnjuta en helt ny pan-asiatisk meny.

 

Men det är den nyöppnade Opium Den som är kronan på verket. En trappa ner öppnar sig en sammetsklädd mörkröd lounge. Det känns som om man har klivit in i en Bondfilm och dekoren är definitivt någonting Nam Long har jobbat hårt med. Det är mystiskt, sensuellt, lyxigt och inbjudande och ett perfekt ställe för en dejt. Cocktailmenyn, från £11, bjuder på någonting för alla smaker. Vi slår oss ner med en ”Pearsico” (bl.a. Pisco, päronlikör, kardemumma och whisky bitters) och ”White Velvet” (bl.a vodka och lycheemjölk). White Velvet blir kvällens vinnare inte bara smak men också utseendemässigt. Och på tal om spektakulära drinkar så lyckas vi skymta lågorna på ett par stycken Flaming Ferraris. Definitivt någonting för den modige.

 

Nam Long är klart värt ett besök och här kan man enkelt spendera hela kvällen, från fördrink till middag till en Flaming Ferrari.  Men då ska man inte vara rädd för att leka lite med elden…

Text: Neringa Öhrström

Namlong