Konsten att driva en exklusiv klubb

May 27, 2011 by

Share Button
 En f.d. italiensk bankir med magisterexamen blev en av Londons mest populära klubbägare. Han skapade klubben  som på femton månader har varit scenen för över 25 världskända artister som Afrojack till Calvin Harris, Chuckie till Mark Ronson, Sebastian Ingrosso och nu dessutom Steve Angello.
Luca på collage med Ulf von Roth
Luca på collage med Ulf von Roth

 

Jag sätter mig en lugn eftermiddag i Luxx tomma lokaler med Luca Maggiora, 30, hjärnan bakom en braksuccé till nattklubb. Han är en unik, ytterst intelligent italienare som lyckats skapa riktig magi I London med Luxx som är en av det mest exklusiva klubbarna I Mayfair.

 Vi börjar vår diskussion om hans inspiration bakom Luxx och han berättar att drömmen och konceptet började långt innan. Han började jobba inom industrin av ren slump genom att ta med sig goda vänner till klubbar och blev efter det promoter som sen lyckades bli manager och öppnade Maddox ytterst väl. Han ville sedan när han själv skulle starta eget att det skulle vara den typen av ställe han själv skulle älska, en nischad liten och cool klubb som är koncentrerad på housemusik. Detta är också just det som han skapat. Hit kommer Londons house älskare och ett ekipage av celebriteter tisdagar, fredagar och lördagar .

Luca är inte heller främling för svenskar eller för Sverige, detta är bla för att Luxx är väldigt populärt bland svenskar, som han själv beskriver i allmänhet är väldigt öppna, trevliga och som vet hur man har kul. Klubbens popularitet attribuerar han till Luxx konceptet och fokus. Dessutom har Luxx haft fester i Stockholm och Stockholms fester på Luxx.
Bland annat genom Ulf von Roth på Collage.

 Luxx är en väldigt populär klubb i London, vad är konceptet och inspirationen?

– Konceptet var att skapa en liten mysig house klubb men exklusiv publik och stora artister. Lokalen är designad lite som en runway och det skapar en väldigt intim stämning. 

Du är själv vän med många svenskar, samt är Luxx väldigt populärt bland svenskar, varför tror du det är så?

För svenskar förstår Luxx väldigt väl, det handlar om musiken och sedan gillar de oss och känner sig väldigt hemma. Luxx rykte har spridit sig genom Word of mouth och detta har attraherat mycket svenskar hit

 Steve Angello spelade på Luxx för någon vecka sedan och förra året tog du hit Sebastian Ingrosso, varför har du valt jus dem?

De är enormt stora världen över och jag har haft turen att lyckas få hit dem. De drar både grymt folk och lyckas alltid ha de bästa festerna. Klubben är liten men konceptet är just en exclusiv publik till stora världsstjärnor.

 Hur var Ingrossos fest förra året och vad förväntar du dig av Angellos fest i år?

 Förra året var det en av Luxx bästa fester varje gång de kommer blir det enormt tryck. Vi förväntar oss över 2000 personer som kommer vilja komma in i en lokal med kapacitet för 350 totalt.  Med erfarenhet från förra året kommer jag varken vara nära dörren eller ha min mobil påslagen, säger han samtidigt som han börjar skratta lite.

– Amir Rashid

www.luxx-london.com

3 New Burlington street
W1S 2JF
London