Malmö FF till Stamford Bridge

Jan 29, 2019 by

Share Button

Malmö FF till Stamford Bridge

Vanligtvis är det givetvis Chelsea på Stamford Bridge, men i slutet av februari kommer Londonlaget att ta emot det allsvenska laget Malmö FF för en returmatch i Europa League. Lagen lottades fram i december och för skåningarna var det en mardrömslottning. Samtidigt är de vana vid att möta ett tufft motstånd och Londonfansen ska inte ta ut vinsten i förskott.

 

Först Malmö sen London

Det första mötet kommer att ske på stadion i Malmö på alla hjärtans dag, den 14 februari. Biljetterna kommer i första hand att prioriteras till FF-medlemmar och årskortsinnehavare. Blir det några biljetter över kommer de att gå ut till försäljning för allmänheten. Hur många biljetter som släpps till Chelsea-fansen är ännu oklart.

 

(“Stamford Bridge” (CC BY 2.0) av Matt From London.)

 

Till returmatchen på Stamford Bridge, som hålls den 21 februari, har Malmö FF hittills bara fått 2200 biljetter. Det är väldigt lågt med tanke på att London-arenan kan ta 41 631 åskådare. De svenska biljetterna kommer även i det här fallet att prioriteras av årskortsinnehavare och medlemmar, och klubben jobbar på att få fler biljetter. Det rekommenderas därför att svenskar, eller MFF-fans, som bor i London köper sina biljetter genom Chelsea för att garanteras biljetter. Dessa släpps för försäljning någon gång mellan den 7- 18 januari.

 

Skräll på gång?

Chelsea är ett av de mest framgångsrika lagen i England och de har vunnit Premier League sex gånger, varav den senaste gången var säsongen 2016/2017. De har även tidigare vunnit Champions League och Europa League, och bet365 har dem som förhandsfavoriter bland sina odds och liveodds på fotboll att vinna årets upplaga med 5.00. Enligt flera fans är matchen redan avgjord. Men MFF:s tränare, Uwe Rösler, håller inte med utan hävdar att dessa förutfattade meningar är till det svenska lagets fördel. De må vara underdogs i matcherna, men som historien flera gånger har visat förr så ska man aldrig räkna bort just underdogs.

 

Chelsea fokuserar på annat

Londonlaget, som för närvarande ligger på en fjärdeplats i Premier League, har ännu inte vänt sitt fokus mot Europa League. Istället gör de vad de kan med vinterns transferfönster och jagar spelare från andra ligor runt om i Europa. Det senaste förvärvet är Christian Pulisic. Den unge, amerikanske spelaren kommer att lämna Borussia Dortmund, men inte förrän den tyska säsongen är slut. Chelsea har nämligen gått med på att låna ut honom fram till sommaren. Köpesumman uppgick till hela 650 miljoner kronor, vilket var fördelaktigt för det tyska laget, samtidigt som man tog hänsyn till att Pulisic alltid har velat spela i Premier League. Ytterligare en spelare som uppges vara på väg till London är argentinaren Gonzalo Higuain. För tillfället är han utlånad från Juventus till Milan och rykten säger att han har accepterat ett bud från Chelsea, men det är ännu inte bekräftat.

(“Chelsea Football Club Badge” (CC BY 2.0) av Greger.Ravik.)

 

Vi får helt enkelt se vilken laguppställning som Chelsea kommer att ha i februari. Hur som helst kommer det att bli match, och förhoppningsvis går de värdiga vinnarna vidare till åttondelsfinalerna!