Mars i London!

Mar 20, 2015 by

Share Button

Mars är kanske en av de tråkigaste månaderna men som sig bör så är det åter dags att övergå till sommartid i denna månad, så ljuset börjar sakta närma sig mer och mer. Men i London händer det saker hela tiden och mars är inget undantag. Här kommer events som ni bör ha koll på!

Tove Lo

Ebba Tove Elsa Nilsson, med artistnamnet Tove Lo, född den 29 oktober 1987, är en svensk singer/songwriter och musiker, bosatt i Stockholm. Hennes första singel släpptes 2012 men i 2013 slog hon igenom då hon släppte låten Habits. Remixen på “Habits” släpptes i 2014 i samarbete med Hippie Sabotage men med namnet “Stay High (Habits Remix)” och låtarna tillsammans har fått över 280 miljoner spelningar bara på YouTube.
Hon har skrivit låtar till en rad artister, bland andra Icona Pop.

Sveriges nya stjärnskott Tove Lo kommer till London och uppträder på KOKO i Camden den 30 mars klockan 19.00.

Biljetter till Tove Lo hittar ni här!

 

Gästkock på Stockholm Deli i Barnes 

Stockholm Deli i Barnes får ett exklusivt besök av Malin Söderström mellan den 24 – 27 mars. Malin som framröstades till årets kock 2014 har skräddarsytt en menu med det bästa av svenskt kök. Malin var ansvarig för Nobel middagen förra året och hon driver sin egen restaurang i Stockholm. Hon har varit på TV och tävlat med några av Sveriges bästa kockar i Sverige mästerkock. Vi är exalterade att ha henne i London och ser fram emot att pröva hennes meny.

Tisdag 24 – torsdag 27 march 8.30pm
Fredag 27 mars Första sittning 7pm, andra sittning 9.30pm

För full meny och mer info www.stockholmsdeli.co.uk eller ring 02088767747 för att boka

 

LINDEX öppnar i London!

Lindex kommer att öppna sin första butik i modemetropolen London under våren 2015 närmare sagt 27 mars klockan 12! Butiken ligger i Westfield Stratford City. Ett lokalt distributionscenter kommer också att vara på plats och modekedjans lokala e-handelssajt är lanserad. Satsningen är ett viktigt steg i att stärka Lindex varumärke internationellt och en fortsättning på modekedjans internationella expansion.

KOM PÅ LINDEX INVIGNING FREDAG 27 MARS KL 12!
Alla Londonsvenskar är inbjudna till öppningen där de första 100 gästerna får £10 att spendera i butiken.
Under hela helgen har butiken 20% på hela sortimentet.

Westfield Stratford E20 1ET

Snabba Cash på söndag i Hackney Wick

Vi visar Snabba Cash (Easy Money) med subtitles på Number 90 i östra London.
Venuet har uteplats, fotoautomat, spel, mat och drinkar för er som vill komma lite tidigare.
Filmen börjar vid 19.00 och popcorn ingår till alla!
Pris: £6 Biljetter och info här

Speed fika

Vill du träffa nya vänner i London i en mysig atmosfär? I slutet av mars lanserar Fika, kitchen & bar på Brick Lane en idé som de kallar för Speed Fika.
Det är gratis och vill ni medverka på detta så måste ni registrera er hos FIKA London

LondonSwedes nylanserar och släpper YouTube kanal samt filmklubb!

Vi på LondonSvenskar, numera LondonSwedes (för att i framtiden inte bara begränsa oss till svensktalande) nylanserar inom kort. Planen var att lansera lagom till att denna lista släpps men det kommer ta någon vecka till då vi är en stor site med mycket content och många medlemmar. Vi kommer i samband med lanseringen släppa en YouTube kanal och  även släppa biljetter till vår filmklubb som vi i samarbete med Number 90, bar & restaurant i Hackney har ordnat. Här kommer vi visa stora populära svenska filmer (med subtitles) varje månad. Spännande mars! Skriv upp er för att få info om våra screenings: events@londonsvenskar.com.

Håll utik efter denna älg, det är vår nya logga!

It’s the final countdown!

De svenska legenderna i Europe kommer att åka på en UK turné under början på mars! Missa inte deras spelning på Shepherds Bush Empire i  västra London den 20 och 21 mars.  Här köper ni biljetter.

Dansmaraton fylld med kändisar!

Comic Relief är tillbaks denna månad. Kändisarna står på rad att göra olika events för att bidra till denna välgörenhet som kommer nå sin kulmen genom en tv-sänd show. En av alla events är ett dansmaraton med tv-kändisarna Zoe Ball, Claudia Winkleman samt radio-profilen Jo Whiley som kommer att ske i SSE Arena, Wembley den 8 mars. Kolla här för mer info och fler detaljer kring kostnader osv.

 

Dansmaraton med brittiska kändisar för Comic Relief 2015

Se Vasaloppet

Söndagen den 8 mars är det dags för Vasaloppet, en tung skidklassiker med många år på nacken. Om du är sugen på att se hur det kommer gå för våra svenska hopp så kommer Svenska Kyrkan i Marleybone att visa det på storbilds-tv. Eventet är gratis och det kommer att bjudas på Blåbärssoppa.

Young Professionals Brunch Club

Är du ung och mitt i karriären? Då finns det ett forum för dig som kallas för Young Professionals: Brunch Club.  Kom till Benito´s Hat 12-14 St John Street den 21 mars och möt andra unga i karriären. Det kommer att bjudas på Mexikansk buffé. Om du är medlem sen innan i detta forum så kostar det £20 och om du ej är medlem så får du betala £29. Mer info finns här.

Svenska kyrkans 28 + 

Titta hit om du är 28 år eller äldre! Om det finns lite hemlängtan inom dig så kan du råda bot på det då Svenska Kyrkan anordnar träffar alla tisdagar i mars. Här kan du träffa andra svenskar som är i samma sits som du själv för att utbyta erfarenheter. Träffarna går inte bara av stapeln just i kyrkan utan även någonstans bland Londons många pubar, museum eller parker.

The Who!

Fan av the Who? Den brittiska legendariska rockgruppen ger sig ut på turné och spelar O2 Arena i London 22 och 23 mars. Gruppen har haft många stora hits sen starten 1964. Biljetter kan köpas här

St Patrick’s Day

St Patricks Day har firats i London den 17 mars varje år sedan 2002. Det är en irländsk tradition som är dedikerad till the Patron Saint of Ireland. Redan två dagar tidigare, 15 mars, kommer Trafalgar Square att vara platsen för den gröna festen. Ta på dig något grönt och var med på festen!

 

St Patricks Day firas på Trafalgar Square i London

Sam Smith på 02 Academy

Brit Awards 2015 gick av stapeln i O2 Arena den 25 februari och en av alla artister som tog hem ett pris var talangfulla Sam Smith. Om du vill se honom live i London så kommer han spela på O2 Academy i Brixton den 25, 26 och 27 mars. Biljetter finns att köpa här!

En av London många rooftop bars.

Kanske inte väder för det riktigt ännu men vi på LondonSwedes kan rekommendera en bar, belägen i fashionabla Chelsea som heter Upper West. På lördagar hostar de klubben “Xclusive Touch” mellan 22-03. Besök Upper West Londons’s hemsida.

Upper West Club i Londons Chelsea

 

 

Text:  Klara Sigfridsson