Media – och kommunikationsansvarig till svenska ambassaden

Mar 11, 2021 by

Share Button

Media- och kommunikationsansvarig till svenska ambassaden i London

Sveriges ambassad i London söker ansvarig för press och kommunikation med tillträde 1 maj 2021 eller enligt överenskommelse.

Som press- och kommunikationsansvarig leder och utvecklar du ambassadens kommunikationsarbete inom samtliga verksamhetsområden. Särskild vikt läggs vid arbetet med offentlig diplomati samt vid att stärka ambassadens närvaro och kunskap i/om sociala medier. I uppdraget ingår ansvar för kontakter med brittiska och
svenska journalister. Du ansvarar även för att hålla ambassadens hemsida uppdaterad och producerar egna nyhetsmässiga texter. Du kommer också att förväntas föreslå och genomföra projektförslag som
syftar till att främja bilden av Sverige.

 

Vi söker dig som har högskoleutbildning inom kommunikationsområdet, eller motsvarande erfarenhet och utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Vi ser helst att du har några års erfarenhet av
arbete som kommunikatör, gärna i en politiskt styrd organisation.

 

Du bör vara dynamisk, utåtriktad och ha förmåga att bygga upp och upprätthålla ett stort professionellt nätverk. Du bör vara nyfiken på att bidra till nytänkande och pröva nya angreppssätt och idéer. Du har mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift både på svenska och engelska.

 

Anställningen är en lokal anställning på heltid. Provanställning sex månader gäller. Ambassaden tillämpar individuell lönesättning. Säkerhetsprövning och registerkontroll genomförs före anställning.

 

På Sveriges ambassad i London arbetar för närvarande 31 medarbetare. Ambassaden täcker ett stort antal verksamhetsområden i vilket ingår politiska, handelspolitiska och näringslivsfrämjande frågor, press, information och kultur inklusive Sverigefrämjande, samt rättsliga och konsulära frågor. Som stöd för den operativa verksamheten finns en administrativ sektion ansvarig för bland annat personalfrågor, fastighetsadministration, budget och redovisning.

Mer information om tjänsten lämnas av ministerrådet Magnus Stuxberg, tel +44 20 7917 6447. Information om anställningsvillkor för lokalanställda lämnas av kanslichefen Annica White, tel. +44 20 7917 6431.

 

Tycker du att det här låter intressant? Skriv då och berätta om dig själv och varför just du är bäst lämpad för arbetet. Vi vill ha din ansökan samt CV senast 31 mars 2021.

 

Märk din ansökan ”Media- och kommunikationsansvarig” och sänd den till ambassadens organisatoriska brevlåda, ambassaden.london@gov.se

 

Embassy of Sweden
11 Montagu Place
London W1H 2AL