Missa inte: BoomTown Fair 7-10 augusti

Jul 15, 2014 by

Share Button

BoomTown Fair – A pop up city where the impossible is possible and the abnormal is normal.

Vi har tidigare skrivit om denna festival som är en musik festival utöver det vanliga. Förra året fanns vi på plats och såg bland annat svenska bandet Hoffmaestro.

Boomtown öppnade först sina portar år 2009, som en relativt intim festival bland en liten community där de delade gemenskap och festande, Detta banade sedan i väg för tusentals musiker,artister, kreativa själar, skickliga hantverkare och konstnärer att mötas upp under en helg i “UK’s maddest city” som festivalen

Detta är precis vad BoomTown är.

5 år senare och med en ökning på flera tusen besökare har festivalen bubblat till ytan som en av de bästa festivalerna i Storbritannien med över 30 000 sålda biljetter förra året. Skillnaden på Boomtown och många av de övriga festivalerna är den kreativitet och blandning av konstnärer, hantverkare och kreatörer som finns på plats. Festivalen är uppbyggd av nio olika distrikt som alla samlas kring centrumet kallat Heart of the city och förgrenar sig ut i olika förorter där alla är uppbyggda kring sitt tema i varenda minsta detalj. Varje distrikt har en town mayor som röstas fram under festivalens gång och varje distrikt är även dedikerat 100% till sitt tema och sin musik genre. Majoriteten av besökarna lever in i temat av sitt distrikt och utklädnad och skådespeleri förgyller denna redan magiska plastvärld.

Nytt för i år är bland annat deras Silent disco street parties och temat för 2014: Outrageous Carnival!

Mer info: BoomTownFair.co.uk

De olika distrikten är:

OldTown (Pirates, Balkan och zigenare)

Trenchtown (Reggae och Dub)

Mayfair Avenue (Electro Swing och Glamour)

Wild West (Bluegrass och Cowboys)

Whistlers Green (Folk-och världsmusik)

KidzTown med PG betygsatt musiker, workshops och ett brett utbud av interaktiva spel!

Lika spännande distrikt hittar du i “förorten”  The Outskirts, bortom stadens hjärta. Här finns Barrio Loco (Rasta och base), DownTown District(Drum & Bass och Jungle) och Chinatown (Ska och Punk).

Headliners inkluderar: THE CAT EMPIRE / NOFX / JIMMY CLIFF / THE WAILERS / SHAGGY / THE SKATALITES / TINARIWEN / BELLOWHEAD (plus 100 tals andra artister)

Här hittar ni information om de olika distrikten: BoomTown Fair Districts 

Line Up 2014

 

 

Med mindre än en månad kvar, är alla de 400 artisterna och musikerna bokade och tusentals framtida invånare till årets tema Outrageous Carnival har köpt biljetter. Boomtown Fair 2014 kommer garanterat bli ytterligare fyra otroliga dagar och nätter av ren episk anda. Ett begränsat antal biljetter finns fortfarande tillgängliga via webbplatsen för £ 150 (+ BF & EcoBond):

 

Boka dina biljetter till sommarens galnaste festival nu: http://www.boomtownfair.co.uk/tickets

Foto: BoomTown2013