Missa inte: Februari!

Feb 6, 2015 by

Share Button

 1. Skridskoåkning i Canary Wharf – få en upplevelse utöver det vanliga genom att åka ut till detta omtalade finansdistrikt för att åka skridsko mitt bland de höga skyskraporna. Öppnades upp 12 januari 2015 för säsongen och stänger 28 februari.

 

2. Den 25:e februari smäller det! De populära programledarna Ant and Dec kommer att guida tittarna i det som sägs vara världens näst prestigefulla musikpris och det är såklart Brit Awards 2015. Brittiska motsvarigheten till svenska Grammis.  Talangfulla sångaren Sam Smith leder nomineringarna, andra som är nominerade är Jessie Ware  och Ed Sheeran. Full lista över alla som är nominerade finns här

Sam Smith

3. Har du några planer den 12 Februari på kvällen? Om inte, kom till Nordic Bars Young Professional pub quiz med en touch av Skandinavien. Detta är helt gratis. Det börjar 18:30 och håller på till 21:00. Dra med lite kompisar och gå till 25 Newman St, London W1T 1 PN

4. För alla er Mello (melodifestivalen) fans, hör upp!! Lördagen den 7 feb kl. 19 kan ni se den första deltävlingen från Göteborg på storbilds tv på Svenska Kyrkan. Årets programledarpar är artisten och förra årets svenska vinnare Sanna Nielsen tillsammans med humorkillen Robin Paulson. För mer info, kolla Svenska Kyrkan Londons hemsida.

 5. Trött på det tråkiga brittiska vintervädret? Gör isåfall ett besök på en roof top bio, som ligger vid tunnelbanestationen Old Street. Stället heter Golden Bee Bar.  Hela programmet för februari finns här

6. Made in Chelsea heter reality showen på kanalen E4 som följer gänget i Londons mest exklusiva område. Om du vill veta var i Londons Chelsea Spencer Matthews, Jamie Lang och Lucy Watson spelar in så finns det en guidad tur där du kan upptäcka detta. På denna tur får man följa med till några av platserna där de spelat in olika scener till programmet. Mer information och datum för februari finns här: #madeinchelsea

Spencer Matthews

7. Om du kanske känner dig ensam eller om hemlängtan blir för stor anordnar Svenska Kyrkan i London träffar för dig mellan 18 och 25 på onsdagar under hela februari. Här kan du träffa andra svenskar i samma situation som du själv. Detta är helt gratis! På länken ovan finner du exakta tider och mer information.

8. För dig som vill nå högre upp på karriärstegen och lära dig mer om hur det är att ta en management position så kommer det ett utmärkt tillfälle den 26 februari. Mellan 18:00 och 21:00 på City Place House kan du lyssna på Truls Birkeland som är UK Country Head and General Manager, Nordea London. Dessutom kommer även en talare från H&M group att ge råd och tips på hur man klättrar på karriärstegen.

9. Den 17 februari är det Pancake Day i Storbritannien och som traditionen bjuder kommer det att vara Pancake races runt om i London denna dag. Om man inte vill vara med i olika race så finns det en hel del ställen att äta pannkakor på också. Kolla in ställen här!

10. När det är Pancake Day i London så är det Fettisdagen i Sverige. Om man vill fira detta istället så finns det semlor att köpa i det svenska bageriet – “Bageriet“. Om du inte orkar vänta tills 17 februari så finns dem redan inne. Gå och köp vet ja! Även Totally Swedish och Scandinavian Kitchen har goda semlor!

Hej då från oss och glöm inte att hålla koll på vår nylansering som sker i nästa vecka med både ny design och en YouTube kanal!

Av: Klara Sigfridsson