Mitt London: Anna Madsen

Feb 28, 2017 by

Share Button

Namn: Anna Madsen

Ålder: 30

Flyttade till London: 2013

Jobb: Sköter all skriven kommunikation på Mulberry

Bor i: Battersea park

 

AnnaProfile

Anna Madsen flyttade till London för snart 4 år sedan, efter att ha bott och pluggat i Paris i 6 år. Hon har alltid älskat att skriva, och kände att London skulle vara rätt för henne då hon läst på amerikanskt universitet. Hennes Londonresa började när hon kom i kontakt med redaktören på Vogue Italia, som just då sökte en Londonredaktör. Tre år senare är Anna kvar i London, en stad som har öppnat många dörrar för henne inom modevärlden. Idag jobbar hon som “brand editor” på Mulberry, vilket innebär att hon sköter all deras skrivna kommunikation.

 

Beskriv en vanlig vardag i ditt liv?

Jag stiger upp klockan 6.00, och är på kontoret klockan 8.00. Det är skönt att börja tidigare än alla andra ibland. Jag sitter bredvid min chefs assistent, som även är en jättebra kompis till mig, så det utbyts lite skvaller och memes på morgonkvisten. Jag jobbar på vår Social Media Plan, där vi planerar alla kanaler för våra sociala medier. Jag skriver ett utkast till ett press release om vår nya kampanj. På lunchen går jag ner till Wholefoods på High Street Kensington och köper en soppa och en grön juice. På eftermiddagen skriver jag lite produktbeskrivningar till en ny kollektion, kanske går jag upp i vårt showroom för att kontrollera detaljerna på en ny väska. Klockan 18.00 lämnar jag kontoret för att åka till min yogastudio eller till mitt boxningsgym, för att sedan antingen laga mat hemma eller äta middag med några vänner, ofta i Marylebone eller Notting Hill.

Boxning

Tips till andra som vill slå sig in i modevärlden i London?

Ta en kurs på Central St Martins. De erbjuder kvällskurser som är oerhört bra att ha på sitt CV. Central St Martins är det högst rankade modeuniversitet i världen.

Var klar med vad du vill göra. Många tjejer säger till mig att de vill jobba inom mode. Med vad? Det finns så många kategorier – design, produktion, journalism, PR, copywriting, grafisk design, försäljning, modellandet…

Var inte rädd för att maila redaktörer eller högst uppsatta chefer men håll alltid en artig ton. Följ upp och visa att du är dedikerad, passionerad och påläst. Försök inte imponera på folk med din klädstil i början av din karriär…

Mulberry’s huvudkontor i London

Mulberry Hq

Vad inspirerar dig?

Jag tror starkt på att om du är tacksam för det du har, så kommer du få mer ut av ditt liv. Jag tror även på att inte låta andra människors negativitet påverka din egen energi.

 

Screen Shot 2017-02-03 at 23.38.52

Vad skulle du jobba med om du inte jobbade med det du jobbar med nu?

Delfinskötare. Eller så skulle jag vara yogainstruktör eller livscoach.

 

Har du någon förebild?

Jag ser upp till människor som håller fast vid ett tidlöst meddelande och skapar sig en “röst” via detta. Från Anna Wintour till Dalai Lama till min egna “storasyster” och släkting Gordana Biernat som är en SoulTeacher för Oprah Winfrey.

 

Vad är meningen med livet för dig?

Att lära sig att älska, och älska att lära sig.

 

Fashionweek

Vad gör dig arg?

Sexism. Jag kan inte påstå att jag är en “gorilla feminist”, och jag är verkligen emot hela “hen-debatten”, men män som talar ner till kvinnor eller som utnyttjar eller misshandlar kvinnor gör mig extremt arg. Män borde alltid uppföra sig som gentlemän i kvinnors närhet.

 

Vad gör du för att tanka positiv energi?

Varje morgon mediterar jag i 10 minuter, samt skriver ner 10 saker i min dagbok som jag uppskattar i livet. Det får en att vilja hoppa ur sängen varje morgon!

 

Vart ser du dig själv om tio år?

Då är jag en “yummy mummy”, har ett eget företag inom consulting, har barn och har en man som jag tar hand om och stöttar varje dag. Jag inreder mitt hus i “hygge”-stil och jobbar på min walk-in closet. Jag kanske även är en mentor för unga tjejer som hamnat snett eller råkat ut för något jobbigt, för att hjälpa och ge tillbaka till samhället.

 

Vad älskar du mest med London?

Att det är en massa små “städer” i en stad, så man ständigt kan uppleva nya saker. Att man kan hoppa in i bilen och vara ute på landet och gå på en hike på bara en timme, och sen sitta på en restaurang mitt i stan på kvällen.

 

Något du ogillar med London?

Den dåliga luften!

 

Vart tar du en date du vill imponera på i London?

Till ett kafé med goda bakelser. Andra dejten blir en promenad i stan med en kaffe.

 

Hur spenderar du en regnig dag i London?

Hemma hos min kompis som bor i Marylebone. Han har stora fönster som vetter ut mot Chiltern Street. Där sitter vi och talar om minnen från Paris.

 

Beskriv en lyckad utekväll för dig i London.

Jag går inte så mycket på klubbar längre i London. En lyckad kväll för mig spenderas på en trevlig vinbar i gott sällskap och långa, mysiga konversationer…

 

Vart kurerar du dig dagen efter?

Att gå ut i parken och få frisk luft är perfekt. En grön juice på Joe & Juice. Kaffe.

 

Battersea park (1)

Hur spenderar du helst en söndag i London?

På en pub i South Ken eller Notting Hill med vänner. Eller i yogastudion på Kings Road (bilden nedan). Kanske en lång promenad i gott sällskap i Hyde Park med en kaffe. Eller i ett spa på ett lyxigt hotell.

 

triyogachelsea1

Mest överskattade turistattraktionen i London?

Winter Wonderland

 

Bästa stället för människospaning?

Cecconis i Mayfair, och Chiltern Firehouse och Blake’s Hotel (på bild nedan) i Chelsea.

 

blakes_hotel

Bästa brunchen?

Farmacy i Notting Hill

 

Bästa middagen?

Cicchetti’s i Covent Garden

 

Du får 100 pund och måste bränna dem på en dag. Hur skulle du använda dem? (Du får inte handla kläder)

Jag köper en present till någon. Kanske en parfym till min syster, eller bjuder någon på lunch på King’s Road.

 

Ditt bästa Londonminne?

Det finns många. Mina bästa minnen är de dagar då jag träffat någon för första gången som gjort mitt liv bättre.

 

Vad saknar du i Sverige? (förutom vänner och familj)

Normal ost som kan kan skiva. Surdegsbröd. Ramlösa. Min frisör. Mormor som pillar en i håret.