Mitt London: Casalls UK-agent Mikael Angesjo

Nov 6, 2019 by

Share Button

Mikael, för Casall

 

Namn: Mikael Angesjo

Yrke: Introducerade sportmärket Casall på UKs marknad
Tid i London: Sedan 2008, i 11 år
Bor: The Docklands
Twitter: @angesjo

 

Berätta om när och varför du flyttade till London?
2008 kom jag till London efter ett år i Manchester. Bodde i USA många år innan dess och London kändes en bättre kompromiss- även om lite av ett ”love-hate relationship” med London ibland så har jag aldrig ångrat att jag kom hit.

 

Vilken del av London bor du i och vad är det bästa med att bo där?
The Docklands. För mig en kontrast till centrala London- lite av en oas, vid kanalen, lugnt och personligt. Mycket moderna bostäder och mindre Victorian; traditonella Chelsea är inte riktigt för mig.

 

HOME – the new riverside village Royal Wharf

Berätta lite om ditt liv som etablerade på Casall!
Jag etablerar nordens största premium sportvarumärke Casall i UK. Fantastiskt roligt att kunna presentera ett sådant etablerat och äkta svenskt varumärke för en ny publik. Ett familjeföretag med fokus på kvalitet, design och hållbarhet- London förstår authenticity och har du det så är det en fantastisk stad att bedriva verksamhet.

 


Pieces from Casall, Caroline Winberg
photo: David Townhill

 

Hur ser den branschen ut, just i London?
Retail har det lite tufft över lag i UK men jag tror inte på ”high-street is dead”, den kommer tillbaka. I vårt fall dock så fortsätter athleisure-trenden vara stark, det enda område inom retail som går upp just nu, och det förutspås att fortsätta. Timingen därför rätt för Casall och London-konsumenten letar efter exklusiva och hållbara sportkläder man inte bara har på gymmet utan på stan också.

 

Hur ser en typisk dag i ditt liv ut?
Jag spenderar mycket tid på olika gym och yoga studios, vilket har sina fördelar gentemot ett vanligt kontor om man som jag har ett personligt intresse för träning och wellness. Jag spenderar mycket tid på att träffa människor, både nuvarande samarbetspartners men även nya potentiella. Nätverkande är a och o i London, “..it’s who you know.”

 

Vad gör du helst när du inte arbetar?
Jag tycker om att laga mat och lyssna på musik, gärna jazz. Älskar det kulturella utbudet i London som är unikt, så länge man lägger tiden att hitta det. Sedan är träning som sagt en stor del av mitt liv- fotboll varje helg är religion, gärna följt av ett quiz på lokala puben.

 

Hur ser framtiden ut för dig de närmsta åren?
Jag lever i nuet men tanken är att stanna kvar här i London.

 

Vad är det bästa med London?
Blandningen av kulturer och människor från hela världen, on your doorstep. Sen kan också säga, ”what doesn’t come to London is not worth experiencing”. Jag tycker det ligger lite i det och därför jag vill leva här.

 


Sunset at the Royal Docks

 

Langa dina bästa Londontips! Vad får en turist (eller hemmahörande!) inte missa?
Jag tycker man måste åka runt för att se Londons alla olika områden– Kensington, Canary Wharf, Shoreditch, Camden, Greenwich mm.

Själv gillar jag lunch på Greenwich Market, after work på jazzklubben Ronnie Scotts och på helgen kanske en brunch på The Hoxton följt av ett besök på Tate. Absoluta favoritrestaurangen är ROKA, contemporary Japanese Robatayaki cuisine. PAUL är min go-to för en fika och missa inte Affordable Art Fair.