Mitt London: Rebecca och Claudia på Tailify

Dec 18, 2019 by

Share Button

 

Mitt London med Rebecca Connée och Claudia Ceke

 

Nyligen träffade Londonsvenskar två fantastiska tjejer, Claudia och Rebecca som båda jobbar på svenska företaget Tailify, som sysslar med influencer-marketing. Företaget grundades 2013 i Stockholm och har sedan dess öppnat kontor i fyra städer (Stockholm, London, New York och Sofia) med totalt 40 anställda. 

 

Vi träffade tjejerna på Tailifys kontor på WeWork vid Old Street. Det är ett luftigt och ljust kontor och när vi kom dit var kontoret fullt av folk och aktivitet. Man kan definitivt säga att Tailify har mycket på gång och att de växer så det knakar. De har haft enorm framgång och är i en stor expansionsfas så de letar både nya medarbetare och nya lokaler. Flytten ser ut att bli någon gång i februari 2020. 

 

Om företaget

Tailify grundades i 2013 av entreprenörerna Didirk Svensden, Fredrik Segerby och Fredrik Martini Andersson.

2016 flyttade de deras huvudkontor till London.  Sedan flytten till London, har Tailify levererat över 2500 kampanjer för varumärken såsom Uber, LG, IKEA och agenturer som Group M och PHD. Deras influencer-nätverk har vuxit med 7000%. Under 2019 blev de tilldelade Best Influencer Marketing Agency i Europa. L’Oreal, Awin (Axel Springer) och Founders Factory är exempel på investerare i Tailify.

 

Mersmak för London

 

Claudia och Rebecca är båda födda och uppvuxna i Sverige. Claudia kommer från Halmstad och Rebecca från Bjärred utanför Lund. I bagaget har det utbildningar från Stockholms Universitet och Malmö Högskola. Båda hade tidigt en dröm om att bo och jobba utanför Sverige. 

 

Claudia hann jobba några år inom rekrytering samt bo i andra delar av världen innan hon bestämde sig för att flytta till London:

 

“Jag fick inspiration från serien Billions. En av karaktärerna (Wendy Rhoades spelad av Maggie Siff) jobbar som in-house hedge fund-psykolog och jag bestämde mig där och då att det är precis det jag ska göra. Jag sökte runt på olika utbildningar och såg att City University erbjöd Organisational Psychology, som jag sökte. Jag kom och flyttade till London i augusti 2017. ”  

 

City University var en otroligt positiv och rolig upplevelse och efter sin master var det dags att söka jobb i London. Hon sökte och fick ett utmanade och roligt jobb inom rekrytering i modeindustrin.  


Claudia längs Regents Canal

Nya flatmates 

 

Rebecca hade via Skypeintervjuer lyckats få ett jobb på Tailify inom sälj-teamet och var på väg till London efter sin period utomlands. En av Tailifys grundare är från samma område i Sverige och därav blev kontakten naturlig och efter några intervjuer blev jobbet hennes. 

 

I samma veva träffade Claudia Rebecca genom Londonsvenskars bostadsforum på Facebook och de började leta lägenheter tillsammans. Letande komplicerades något av att Rebecca ännu inte var på plats i London då hon befann sig i en alpby i Schweiz där hon bodde med sex fransmän. Hon nappade på Claudias “flatmate-annons” då hon precis landat drömjobbet i London. Rebeccas intresse för London hade växt sig starkare och starkare efter ett utbytesår i USA och hennes säsong i Schweiz. De flyttade ihop inom kort i en mysig lägenhet i St Johns Wood.

 

Rebeccas första tid på Tailify var spännande och så pass givande att hon tipsade Claudia om rollen som People and Culture Partner. Claudia fick jobbet på Tailify och började i september 2019.

 

Att landa sin drömroll på ett svensk företag med en grym företagskultur och med kollegor som blivit kompisar beskriver Claudia som något av det bästa som har hänt henne. En vanlig dag på jobbet för henne består av att hjälpa till med rekrytering, samt att se till att alla på kontoret känner att de växer och utvecklas. 

Rebecca på work drinks

 

Rebeccas roll ser lite annorlunda ut. I sin roll som Sales Executive jobbar hon med att kontakta nya företag (för att hitta nya kunder) och hon spenderar mycket tid med att aktivt nätverka inom branschen. 

 

“Det är väldigt intensiva och lärorika dagar. Denna vecka är det två event, en paneldebatt som jag sitter med i där jag pratar om marknadsföring mellan Gen Z och Millennials och skillnaden mellan dem och dessutom ett seminarium där vi bjuder in våra kunder för att utbilda dem i influencer-marknadsföringsstrategi och hur man väljer rätt influencers för varje uppdrag” 

 

Ni jobbar med varumärken som Happy Socks, Natural Cycles, UBER, Rosetta Stone, Milk&More, Universal Studios och Puig, Hur ser det ut när du hittat en ny kund? 

Första steget när vi får en kund är ta reda på vad de vill få ut av kampanjen.

Efter det lägger vi en strategi, för att bäst uppnå deras mål. Sedan jobbar vi med att hitta de rätta influencerna till kampanjen. Det viktigaste för oss är att försöka förstå vad företaget vill uppnå med kampanjen. Detta är något vi lägger väldigt mycket tid på, att definiera och förstå deras verkliga mål. När vi har klarhet i detta bygger vi upp en strategi utifrån det. Vi hjälper kunden att få till en vinnande kampanj, med tydliga och mätbara mål. Vi jobbar hårt med att hitta rätt influencer, de rätta kanalerna och den perfekta timingen. När influencer-marknadsföring görs korrekt, är det svårt att uppnå bättre resultat!

Rebecca på årlig kräftskiva

 

Under fikan med tjejerna får vi även höra om fredagens stora fest de hade där alla från kontoret var med. De hade gått till Bunga Bunga som skiljer sig från deras vanliga fredags-afterworks som normalt hålls på Luca da Enoteca som ligger precis nedanför kontoret. Det är en härlig stämning varje fredag och majoriteten av kollegor brukar hänga på varje vecka. 

 

Det är svårt att undgå tjejernas passion för att jobba på Tailify och när vi lämnar kontoret har vi redan bestämt oss för att komma tillbaka på ett av deras fredagsevent.

 

“De peppar oss otroligt mycket att utvecklas och lära oss något nytt. Jag tog precis en kurs i att prata inför folk, böcker är gratis och varje fredag har vi en “Learning Hour” då vi kan fokusera på att lära oss något nytt”

 

Tailify är i expanderingsfas och kommer anställa mer än 25 personer under de kommande månaderna. Är du intresserad av vad som låter som ett drömjobb, så kolla nedan för lediga jobb. 

Teamet på afterwork

 

Claudias Londontips

 

Bästa med vårt område: Jag bor i St Johns Wood och det känns som en riktig oas, mitt i centrala London. I’m loving it!

Bästa restaurang i London: Le Relais de Venise l’Entrecôte, utan tvekan! 

Bästa utestället: Bra fråga, jag går ut rätt sällan, men tycker det ar sjukt nice att dansa till spansk musik på Mestizo. Anglesea Arms är också riktigt skoj!

Bästa brunchen: Bästa brunchen tycker jag att du hittar pa Farmacy.  

Era Smultronställen i London; Räknas Primrose Hill som ett smultronställe? 

Annat hett Londontips: Tailify! Troligen det ställe jag gillar allra bäst i London om jag ska vara helt ärlig!

Om jag fick £100 skulle jag spendera dem på: Jag hade gått på någon nice konsert! Det finns inget bättre än livemusik. 

Detta saknar jag mest i London: Kanske lite väl uppenbart, men jag saknar min familj, såklart. Jag saknar även naturen på västkusten och framförallt den härliga strandhängskänslan. 

 

 

Rebeccas Londontips

 

Bästa med vårt område: Vi bor i ett område som heter St Johns Wood, ett otroligt mysigt område norr om Regents Park, med vackra Primrose Hill som granne – härligaste kvällspromenaden med parken och utsikt över hela stan – helt klart bästa utsikten i London enligt mig. Det är ett väldigt lugnt och residential område där många Ortodoxa judar bor. Det känns som en liten by inne i storstan, men det tar bara 10 minuter med cykel ner till Regents Park och vi har superbra förbindelser med buss och tunnelbana till centrala London. Jag älskar att komma hem till min och Claudias lägenhet! Vår hyresvärd och hans fru har själva bott i lägenheten under många år, så den är enormt hemtrevlig. Runt hörnet har vi världens godaste indiska och libanesiska restaurang som jag och Claudia beställer hämtmat från lite för ofta 😉 

 

Bästa restaurang i London: När jag flyttade till London, bodde jag mina första månader i Marylebone, där kvarterskrogen La Braseria Milanese blev en favorit. Detta är en supermysig italiensk restaurang med en urtrevlig ägare som skämmer bort en och lite då och då bjussar på deras rödvin.

 

Bästa utestället: Detta måste ju bli vårt stammisställe Enoteca da Luca haha, nedanför vårt kontor i Shoreditch som vi är på varje fredag. Det bästa är nog att det reserverar hela övervåningen till Tailify så det känns som vi är hemma hos någon, bästa feelingen att ta drinkar med kollegorna efter en vecka tillsammans! Vill vi dansa går vi till Maggies!

 

Bästa brunchen: Min brunchlista är lång, var ska jag ens börja?! Detta är bästa helgaktiviteten :)!  Precis där vi bor i St Johns Wood finns det ett mysigt växthus med godaste brunchen som heter Clifton Nurseries – precis vid gulliga Little Venice där man kan promenera efter man har ätit.

 

Era Smultronställen London

Jag är fortfarande väldigt ny till London, så varje helg försöker jag upptäcka något nytt. Det bästa med London är att det alltid finns något nytt att se och göra. Jag köpte en cykel för några veckor sedan och älskar att cykla runt på helgerna istället för att ta tuben. Dessutom  lär man känna områden så mycket bättre ovan jord. Förra helgen cyklade jag upp till Hampstead Heath Park, till Pergola and Hills Garden. Otroligt vackert och härligt att komma ifrån stan ibland på helgerna. 

 

Jag har även en lång lista på saker jag skulle vilja upptäcka runt omkring i England, jag har knappt varit utanför London än. I somras hyrde vi en bil och körde ner till klipporna vid Seven Sisters, – det var otroligt vackert. 

Rebecca vid Seven Sisters

 

Annat hett Londontips: Restaurangen Circolo Popolare i Fitzrovia, riktigt trevlig atmosfär 🙂 

 

Om jag fick £100 skulle jag spendera dem på: Hmmmm, kul fråga, haha. Förmodligen så skulle jag lägga pengarna på olika träningspass på olika oberoende gym. Jag tycker det är så roligt att testa olika träningsformer, men det är ofta riktigt dyrt med ett pass – förra veckan var jag på SoulCycle i SoHo. Vi får ju bidrag till gymkort på £30 av jobbet, så jag har ett membership på Pure Gym, men på helgerna är det roligt att lyxa till det!

 

Detta saknar jag mest i London: Jag älskar denna stad, men något som jag kan sakna när man har vuxit upp i en mindre stad, är närheten till allt. Att bara kunna promenera över till kompisarna eller att gå till jobbet. I London så får jag alltid räkna med en timme vart jag än ska. En annan sak som jag saknar är havet! Jag kommer från Bjärred i Skåne där jag älskar att gå ner till vattnet och bada/basta. 

 

Perks att jobba med Tailify:

£10 bidrag till mobilabonnemang
£30 bidrag till gym (wellness allowance)
25 dagar semester
Social & afterwork från kl 16 varje fredag
Lunch & Learn varannan vecka plus “learning hour” varje vecka
Regelbundna Out Of Office-aktiviteter
Jobba hemifrån på onsdagar
Barista – helt gratis
Roligatimmen – team building-aktiviteter varje fredag

 

Intresserad av att jobba på Tailify?

 

Tailify är en startupföretag som passar som handen i handsken för dig som är ‘purpose driven’ och har en perfekt kombination av ödmjukhet och stark framåtanda. Vi är ett riktigt gott gäng från diverse olika länder som har ‘our feet on the ground and heads in the clouds’. Tailify har en marknadsledande position i en växande (läs skyrocketing) marknad, vilket gör oss alla sjukt taggade att dag efter dag fortsätta jobba mot vårt gemensamma mål att ‘realise the full potential of influencer marketing’.

 

På Tailify hjälper vi företag att rocka deras influencer-marknadsföringsstrategi och att förverkliga de verkliga möjligheterna med influencer-marknadsföring. Vi gör detta genom att att vara ‘cold headed and warm hearted’. Vi ser till att hålla huvudet kallt i alla lägen genom att basera våra beslut på noggrann data och statistik, istället för bara med hjälp av den gamla magkänslan. Vi värderar ärlighet och omtanke extremt mycket och lever för att ‘create moments and not impressions’.

 

Kort och gott, Tailify är ett gäng kraftfulla människor som är sjukt inspirerande att jobba med, men också väldigt roliga att hänga med! Vill du bli en i gänget? Hör av dig här!

 

Lediga tjänster just nu är:

BUSINESS DEVELOPMENT EXECUTIVE

ACCOUNT EXECUTIVE